سه‌شنبه 6 آذر 1403

نانو جاذب هیدروژنی با درصد ذخیره سازی بالا در دانشگاه اراک طراحی شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نانو جاذب هیدروژنی با درصد ذخیره سازی بالا در دانشگاه اراک طراحی شد

اراک - ایرنا - رییس روابط عمومی دانشگاه اراک از طراحی نانو جاذب هیدروژنی با درصد ذخیره سازی بالا در این دانشگاه خبر داد و گفت: این طرح با همکاری یک تیم تحقیقاتی گروه شیمی به سرپرستی پروفسور محمد سلیمان‌نژاد ارائه شده است.

حسین مستعان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این تحقیق که در قالب رساله دکتری رضوان رحیمی و به سرپرستی پروفسور محمد سلیمان‌نژاد در دانشگاه اراک انجام شد نانو صفحه Be2N6 تزئین شده با لیتیوم به عنوان یک جاذب جامد با درصد وزنی ذخیره سازی هیدروژن برابر با 12 و یک دهم درصد با استفاده از محاسبات کوانتم مکانیکی طراحی و معرفی شده‌است.

وی ادامه داد: این نانو صفحه امکان سنتز داشته و ظرفیت ذخیره سازی هیدروژن در آن از بسیاری از نانو صفحه‌های طراحی شده مشابه بیشتر است.

رییس روابط عمومی دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: با توجه به امکان ذخیره سازی مطلوب هیدروژن بر روی این نانو صفحه، شرایط استفاده از هیدروژن به عنوان سوخت پاک محقق شده است.

مستعان گفت: توانایی ذخیره‌سازی جاذب معرفی شده این نانو صفحه بیش از 2 برابر هدف تعیین شده توسط دپارتمان انرژی آمریکا (5.5 درصد وزنی تا سال 2020) است.

وی ادامه داد: نتایج این تحقیق در مجله بسیار معتبر Q1؛International Journal of Hydrogen Energy با ضریب تاثیر چهار و یک دهم در سال 2020 منتشر شده‌است.

رییس روابط عمومی دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: با توجه به آلایندگی حاصل از سوخت‌های فسیلی، استفاده از هیدروژن به عنوان سوخت جایگزین می‌تواند وابستگی به سوخت‌های فسیلی را کاهش داده و یک منبع مناسب برای تولید انرژی پاک باشد.

مستعان افزود: عمده‌ترین اشکالی که استفاده از هیدروژن را برای کاربردهای عملی محدود کرده یافتن روش‌های مقرون به صرفه و قابل اعتماد برای ذخیره سازی هیدروژن است.

دانشگاه اراک با 115 رشته تحصیلی دارای 300 عضو هیات علمی است.

*س_برچسب‌ها_س*