نانو پوشش ضدویروس کرونا طرح برگزیده دانشگاهی سال 1400 شد
تهران - ایرنا - نانو پوشش آنتی وایرال COVID-19 با کاربرد در البسه پزشکی و ماسک، بهعنوان طرح برگزیده دانشگاهی سال 1400 تقدیر شد.
به گزارش خبرنگار علم وآموزش ایرنا، نانو پوشش آنتی وایرال COVID-19 با کاربرد در البسه پزشکی و ماسک توسط ابوذر مسعودی عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد و انرژی طراحی و تولید شد. این طرح بهعنوان طرح برگزیده دانشگاهی سال 1400 از سوی محمدسعید سیف مدیر کل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اهدای لوح، تقدیر شد.
مسعودی مجری این طرح فناوری، هدف از تولید نانو پوشش آنتی وایرال کووید -19 را ساخت و تولید پارچه بافت دار یا بدون بافتی دانست که الیاف آن توسط نانوماده ضد ویروس پوشش داده شده است و میتواند به عنوان ماسک یا سایر البسه استفاده شود.
وی افزود: پوششهای آنتی وایرال کرونا میتواند در هنگام دم و تنفس، ویروسهای جذب شده به ماسک را تا بیش از 99/999 درصد از بین ببرد و تخریب کند.
مسعودی با اشاره به کاربرد و حوزه صنعتی این فناوری، گفت: محصول آنتی ویروس حاضر در تمامی حوزههای مرتبط با ویروس کووید -19 از جمله صنایع پزشکی، مورد استفاده است و در ابزارآلات پزشکی، چسبهای پزشکی، پارچهها، دستمال، البسه، ماسک، دستکش، کاور کفش و همچنین به عنوان فیلتر در تمیز کنندههای هوا و تهویهها، کاربرد دارد.
وی بیان کرد: عفونتهای ویروس کووید -19 هم از طریق تماس مستقیم یا با عفونت قطرهای از افراد آلوده و هم از طریق تماس غیرمستقیم از طریق دستگیره درها، لباسها و سایر مواردی که افراد آلوده لمس کردهاند گسترش مییابد و اتانول، سدیم هیپوکلرات، یدفرم، فرمالدهید، گلوترالدهید و اتیلن تنها روشهای موقت در پاک سازی سطح از ویروس هستند.
به گزارش پژوهشگاه مواد و انرژی، این طرح با همکاری دکتر محمدرضا رحیمی پور عضو هیأت علمی پژوهشگاه، مهندس محیا نانگیر و دکتر شهین مسعودی از مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، در پژوهشگاه مواد و انرژی ساخته شده است.