سه‌شنبه 2 بهمن 1403

ناهماهنگی در فرودگاه‌ها دلیل بروز تاخیر پروازهای اربعین

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ناهماهنگی در فرودگاه‌ها دلیل بروز تاخیر پروازهای اربعین

در حالی سرپرست نظارت بر فرودگاه‌ها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی بروز برخی ناهماهنگی‌ها در فرودگاه‌ها را دلیل تاخیرهای پروازی اعلام کرده بود که سخنگوی این سازمان گفت: بخش‌های مرتبط با پروازهای اربعین با سازمان هواپیمایی تعامل دارند.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم جعفریازرلو با بیان اینکه از ابتدای عملیات پروازی اربعین تا 12 شهریور ماه 242هزار زائر با 1900 پرواز جا به جا شده اند، اظهار کرد: در مرکز مدیریت و کنترل پروازها (OCC)، علی رغم ظرفیت محدود در حمل ونقل هوایی محیطی فراهم آمده که با حضور نمایندگان تام الاختیار تمامی شرکت های هواپیمایی داخلی، شرکت فرودگاهها و شهر فرودگاهی حضرت امام خمینی (ره) به صورت 24 ساعته و لحظه ای عملیات پروازی پایش می شود.

وی به کاهش چشمگیر متوسط زمان تاخیر پروازها و همچنین تعداد پروازهای تاخیردار اشاره و تصریح کرد: با مشاهده هر گونه اخلال در نظم پروازها و یا بروز تاخیرات احتمالی، مراتب در لحظه به شرکت های هواپیمایی، فرودگاهها و تمامی عوامل درگیر در امر پرواز انتقال یافته و در کوتاهترین زمان ممکن در راستای رفع آن اقدامات لازم به عمل می آید. یازرلو به تعامل و همکاری شرکت فرودگاهها و شهر فرودگاهی حضرت امام خمینی (ره) با سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت های هواپیمایی اشاره کرد و گفت: به منظور فراهم سازی زیرساخت های لازم و همچنین افزایش ظرفیت و روان سازی پروازهای اربعین همکاری بی نظیری توسط بخش های مذکور به عمل آمد. سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری افزود: شرکت های ارائه دهنده خدمات هندلینگ در فرودگاههای کشور نیز با بسیج تمامی امکانات و نیروی انسانی با تجربه خود به پشتیبانی 24 ساعته از پروازها پرداختند و با وجود محدودیت های موجود در حجم بالای پروازها عملکرد این شرکت ها به طور قابل ملاحظه ای از لحاظ کمی و کیفی رشد داشت.

وی افزود: نقش شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با توجه به پراکندگی فرودگاههای درگیر در امر پروازهای اربعین (23 فرودگاه از فرودگاههای تحت مالکیت این شرکت) و شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با توجه به اینکه نزدیک به 70 درصد پروازهای بازه اربعین در این فرودگاه انجام می شود، کاملا بارز است.

وی بیان کرد: نهادهای امنیتی و انتظامی کشور نیز علاوه بر حضور در تمامی فرودگاههای کشور و تلاش شبانه روزی به منظور برقراری امنیت پروازها، از طریق نمایندگان معرفی شده این نهادها با مرکز کنترل و مدیریت پروازها در ارتباط بوده و موارد مربوطه را سریعا پیگیری و مرتفع می کنند.

به گزارش تسنیم، اخیرا سرپرست دفتر نظارت بر فرودگاه ها، شرکت ها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به تاخیر پروازهای اربعین، گفته است: براساس آسیب شناسی صورت گرفته، عدم هماهنگی واحدهای ذیربط و شرکت های هواپیمایی در فرآیند سوختگیری و محدودیت در تامین نیروهای انسانی ارائه دهنده خدمات هندلینگ در فرودگاه ها به ویژه فرودگاه حضرت امام (ره) از عمده ترین موانع و مشکلات ایجاد کننده تاخیرات پروازی در عملیات پروازی اربعین به شمار می رود

رضا صدیق نیا افزود: با تدابیر و تمهیدات واحد occسازمان هواپیمایی کشوری و حضور نمایندگان تام الاختیار شرکت های هواپیمایی و تمامی نهادها و واحدهای ذیربط در امر پرواز ازجمله، شرکت‌های ارائه دهنده خدمات هندلینگ، شرکت فرودگاهها، فرودگاه امام خمینی (ره) و سوختگیری، اطلاعات به موقع پایش و در کوتاهترین زمان ممکن مشکلات با هماهنگی فرودگاه حضرت امام (ره) پیگیری و مرتفع شد.

وی یادآور شد: با توجه به همزمانی پروازها و کمبودگیت خروج، حداقل دو گیت خروج و فعال شدن دو دستگاه جت وی در دستور کار مسئولان فرودگاه امام قرار گرفت که در روزهای آینده نقش به سزایی در کاهش تاخیرات پروازی ناشی از کمبود گیت خروجی در فرودگاه مذکور خواهد داشت.

سرپرست دفتر نظارت بر فرودگاه ها شرکت ها و موسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری افزود: همچنین کمبود نیروی شرکت هندلینگ کننده در فرودگاه امام نیز با توجه به حجم پروازی در این فرودگاه از نیروهای فرودگاه مهرآباد تامین شد.

وی گفت: مقرر شد برابر هماهنگی انجام شده با اداره کل سوختگیری یک دستگاه خودرو سوخت رسان پشتیبان به صورت دائم در رمپ ترمینال فرودگاه سلام مستقر شود.