نباید گفتمان انتخابات براساس قبیلهگرایی شکل گیرد / مردم با حضور در انتخابات به دست خودشان خطاها را تصحیح کنند
رئیس مجلس گفت: انتخابات باید درباره کارهای تحولساز روی ریل انقلاب و به نفع مردم گفتمان شکل گیرد، نه بر اساس قبیلهگرایی که باعث میشود رقابت به جای مشارکت باعث دلزدگی مردم از قدرتطلبی مسئولان شود.
به گزارش مشرق، محمدباقر قالیباف امروز (22 بهمن ماه) در پایان مراسم راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب در حرم مطهر رضوی (ع) با بیان اینکه امام خمینی (ره) امام تحول بود و جز برای خدا کاری نمیکرد، اظهار کرد: امام در مقطعی از تاریخ که معنویت از جوامع رخت بر بسته بود، اسلام را احیا کرد و بیش از گذشته به امت اسلامی عزت داد.
وی ادامه داد: حدود نیم قرن از انقلاب میگذرد و خوشحالیم مانند همیشه باز مردم در این روز به میدان آمدند و با آرمانها بیعت کردند. این روز در تاریخ بینظیر است، زیرا مردم ما در این دوره معاصر هیچگاه مانند بهمن 57 احساس یک ملت بودن نداشتند دوست و دشمن این را میدانند که هویت ملی با پیروزی انقلاب معنا شد. پیش از این نهچندان احساس ملت بودن داشتیم و نه احساس میکردیم سرنوشتمان به دست خودمان تعیین میشود.
رئیس مجلس با بیان اینکه احیای هویت ملی با انگیزه دینی و پرچمداری امام بهعنوان یک رهبر الهی انجام شد، گفت: این امام بود که هم مردم ایران را باور کرد و هم آنها را به خودباوری رساند. امام براساس عقلانیت دینی و سنتهای الهی توانست چنین کند. این کاری مبارک بود که ایران را قوی و زنده کرد، وگرنه کدام انقلابی در جهان میتواند با کنار زدن نظام قبلی و در کمتر از دو سال، مورد سنگینتر هجمههای دشمن قرار گیرد و پیروز شود.
قالیباف ادامه داد: در سال 1979 میلادی و در زمان پیروزی انقلاب، جهان دارای نظم دوقطبی بود و تمام عرصههای سیاسی، اقتصادی نظامی و فرهنگی در سیطره شوروی و آمریکا قرار داشت. هر پدیدهای در این کره خاکی تنها با حمایت یکی از این دو ابرقدرت به وقوع میپیوست. در این شرایط، تنها انقلاب اسلامی بود که با تکیه بر سنتهای الهی شکل گرفت و پیروز شد. در تهاجم نظامی به ایران، شرق و غرب باهم متحد شدند و با استفاده از تجهیزات آمریکا و شوروی به ما حمله شد. اما ما هشت سال مبارزه کردیم و این افتخار برای اسلام باقی ماند. این هنر امام بود که براساس نگاه عمیق به اسلام و باور عمیق به مردم یک جریان قوی درست کرد که از دلش یک نظم جدید شکل گرفت. امام جامعه را با اصالت دینی پیوند داد و همین نقطه اوج و رمز موفقیت و پیروزی انقلاب اسلامی بود.
وی اضافه کرد: امام در دوران رهبری خود در یک دهه نخست انقلاب، هرطور توانست ما را به دو مفهوم کلیدی «توحید کلمه» و «کلمه توحید» توجه داد. این دو مفهوم یعنی ایمان دینی و انسجام ملی. اگر دین نتواند یک نظم عمومی برقرار کند، یا اگر انسجام ملی بر محور دین شکل نگیرد، کشور ما ضعیف خواهد شد.
رئیس مجلس با بیان اینکه رهبری بیانیه گام دوم را مانند مشعلی به دست ما دادند تا راه امام و رمز پیروزی را گم نکنیم، گفت: طبق موضوعاتی که در این بیانیه مطرح شده است، حکومت بدون آرمان یا بدون کارآمدی در تحقق آرمانها برای ما اصالت ندارد. نباید فلسفه انقلاب را گم کنیم، وگرنه مسئولیت خود را انجام ندادهایم. رمز ماندگاری انقلاب اسلامی توحید کلمه و کلمه توحید است. این یک معیار معتبر به دست ما میدهد. مسائل روزمره در جای خود مهم است، اما نباید ما را از فلسفه انقلاب جدا کند.
قالیباف با بیان اینکه امروز ما بین بایدهای انقلاب و واقعیات فاصله داریم، افزود: این ناشی از فاصله گرفتن از ارزشهای دینی بین مسئولان و نخبگان جامعه است. ما باید طوری نقشآفرینی و مدیریت کنیم که مردم در متن تمام امور قرار گیرند، کما اینکه در جنگ نیز چون مردم حضور داشتند، پیروز شدیم. اگر غیر از این عمل کنیم، از ریل انقلاب خارج میشویم. باید جبران گذشته کنیم و بدانیم انقلاب ما زنگ شروع تحول بود، نه نقطه پایان تحول.
وی بیان کرد: امروز مردم بیش از مسئولان ارزش انقلاب را درک کردهاند و اگر سختیها را تحمل میکنند، بهخاطر راه مقدس و عزیزی است که پیش داریم و همه باید صادقانه پای کار انقلاب باشیم. ما مسئولان بدانیم مدیون مردمیم و باید با همه توان به خدمت مردم بپردازیم و توجه کنیم که عدم رعایت حقوق مردم، مواخذه الهی را به دنبال خواهد داشت.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم در چله دوم انقلاب قدمهای درستی برداریم، باید بین اصول انقلاب توازن را رعایت کنیم، گفت: اصول انقلاب به تعبیر رهبر انقلاب عبارت است از عقلانیت، معنویت و عدالت. این سه اصل در شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی تجلی یافته است.
مردم با حضور در انتخابات به دست خودشان خطاها را تصحیح کنند
قالیباف با بیان اینکه در هر نقطهای از حرکت بایستیم، پسروی خواهیم داشت، اظهار کرد: به همین دلیل همواره میگوییم محافظهکاری قتلگاه انقلابیگری است. یکی از بزرگترین خطرهای تحول انقلاب، رکود و تحجر است. رکود و تحجر در تضاد با عقلانیت دینی، عدالت و معنویت است. باید براساس بیانیه گام دوم و تحولی که رهبر انقلاب در آغاز سال گفتند، با قدرت حرکت کنیم. مردم همه سختیها را برای اعتلای کشور خود تحمل کردند و انتخابات یک فرصت تحولآفرین است که از دست نمیدهند. انتخابات نباید عرصه رقابت نامزدها و فهرستها باشد، بلکه باید درباره کارهای تحولساز روی ریل انقلاب و به نفع مردم گفتمان انجام شود، نه بر اساس قبیلهگرایی که باعث میشود رقابت به جای مشارکت باعث دلزدگی مردم از قدرتطلبی مسئولان شود.
وی ادامه داد: بیانیه گام دوم به ما میگوید انقلاب اسلامی همواره دارای انعطاف و آماده تصحیح خطاهای خویش است. انتخابات یک فرصت و یک پنجره طلایی است تا مردم به دست خودشان خطاها را تصحیح کنند و سرنوشت خود را رقم زنند. البته دشمنان در تلاشند در راستای مبارزه با انقلاب و فشار بر مردم عمل کنند.
رئیس مجلس همچنین با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه قابل اجراست، اضافه کرد: این برنامه میتواند بخش قابل توجهی از تحول را در عرصههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رقم زند و یک چشماندازی است که براساس آن باید هر سه قوه و تمام مردم و بخش خصوصی دست در دست هم دهند تا مشکلات حل شود. این برنامه این ظرفیت را دارد که با اجرای دقیق آن، به ثبات اقتصادی برسیم. ما انقلاب را نعمت الهی میدانیم و شکر این نعمت این است که تا تحقق نقطه تحولی، لحظهای آرام ننشینیم.