دوشنبه 5 آذر 1403

نتایج تحقیقات جدید؛ ارتباط دیابت نوع 2 با یک بیماری مغزی

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
نتایج تحقیقات جدید؛ ارتباط دیابت نوع 2 با یک بیماری مغزی

این احتمال وجود دارد که از طریق کنترل یا جلوگیری از دیابت نوع 2 بتوان ریسک بیماری آلزایمر را کاهش داد. دانشمندان خاطرنشان میکنند که تحقیقات قبلی حاکی از این است که رژیم غذایی بر ایجاد و شدت دیابت تاثیرگذار است و بتازگی نیز با ریسک ایجاد آلزایمر مرتبط شده است.

بنا بر تحقیقات انجام شده در دانشگاه «ای اند ام تگزاس» آمریکا، شواهد و مدارک رو به افزایشی حاکی از ارتباط دیابت نوع 2 با بیماری آلزایمر وجود دارد.

به گزارش مهر، نتایج این تحقیقات در نشست سالانه جامعه بیوشیمی و زیست شناسی مولکولی آمریکا ارائه شده است. محققان در این ارتباط با استفاده از موش‌های برای انجام آزمایش‌های خود رابطه بین این دو بیماری را بررسی کردند.

این دانشمندان گفتند که در این تحقیقات یک پروتئین خاص را در روده‌ها دنبال کردند تا در یابند که چگونه بر فرایند‌های مغز تاثیر میگذارد. آن‌ها گزارش دادند که استفاده از رژیم غذایی پرچربی یک پروتئین موسوم به Jak 3 را سرکوب میکند.

موش‌های بدون این پروتئین التهاب‌هایی را تجربه کردند در روده شروع شد و سپس به کبد و مغز منتقل شد. این موش‌ها دچار نشانه‌هایی مانند آلزایمر از جمله نقص شناختی شدند.

این محققان میگویند این احتمال وجود دارد که از طریق کنترل یا جلوگیری از دیابت نوع 2 بتوان ریسک بیماری آلزایمر را کاهش داد. دانشمندان خاطرنشان میکنند که تحقیقات قبلی حاکی از این است که رژیم غذایی بر ایجاد و شدت دیابت تاثیرگذار است و بتازگی نیز با ریسک ایجاد آلزایمر مرتبط شده است.

این درحالی است که در حدود 81 درصد از افراد مبتلا به آلزایمر همچنین دیابت نوع 2 دارند و ریسک زوال عقل با تشخیص دیابت مرتبط است. هر چه ابتلا به دیابت در سن پایینتری روی دهد خطر بروز زوال عقل هم بالاتر میرود. برخی از دانشمندان از ارتباط بین این دو بیماری به عنوان «دیابت نوع 3» یاد میکنند.

از دست ندهید

چگونه اتاق خواب خود را به سوئیت هتلی لوکس تبدیل کنیم؟

اعمال شب بیست و یکم ماه رمضان

رنگ‌ها چطور شما را تحریک می‌کنند؟

10 راه برای اینکه بچه آرام و بدون استرس بخوابد