نتیجه مثبت اغتشاشات شهریور 1401/ مسئولانی که مالیات خانههای خالی را نمیگیرند!
فرماندهان فتنه و بانیان آشوب همانطور که نشان دادند برای "زنان مرده" برنامهریزی دارند؛ البته برای "زنان زنده" هم طراحیهای ویژهای را تدارک دیدهاند. تدارکی که باید در قبال آن هوشیار بود.
سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
طراحی فرماندهان فتنه برای زنان مرده و زنده
کانال تلگرامی امتداد (ارگان حزب اتحاد ملت) اخیراً در یکی از مطالب منتشره خود از نقش زنان در اغتشاشات سخن گفته است.
در مطلب امتداد که گویا به نقل از دنیای اقتصاد بوده است، میخوانیم: زنان مهمترین گروهی بودند که در شورشهای نان شرکت داشتهاند. زنان در دوره قاجار، در وضعیت نابسامانی به سرمیبردند...با وجود محدودیتهایی که زنان در این دوره داشتند، شاهد حضور آنان در شورشهای نان هستیم. از آنجا که آنها بهدلیل داشتن حجاب، کمتر مورد هجوم فراشها قرار میگرفتند و نیز به این دلیل که مسوول تهیه و تدارک خوراک خانواده بودند، هنگام قحط و خشکسالی به تظاهرات سیاسی میپیوستند. گزارش امتداد میافزاید: بسیار معمول بود که شورشهایی از طرف زنان آغاز شود و سپس تمام شبکه بازار و علما و سازمانهای صنفی و خدماتی را درگیر کند. در منابع گوناگون، اشارات بسیاری درباره حضور زنان در شورشهای نان موجود است. در خاطرات عینالسلطنه از تظاهرات زنان و شکایت آنان درباره گرانی نان که منجر به دستگیری تعدادی از آنها شد، صحبت شده است.
*ما قضاوت درباره اینکه آیا مطلب ارگان حزب اتحاد ملت ربطی به اغتشاشات اخیر دارد یا نه؟! و اینکه آیا در جهت تشویق و جادهصافکنی برای داغ نگهداشتن خیابانها بوده یا خیر را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم.
در اشاره به عبارت "شورش نان"؛ برخی محافل تحلیلی معتقدند اغتشاشات اخیر بر خلاف آنچه که در لسان و قلم برخی افراد بازنمایی میشود اما صرفا یک پیشلرزه از دامنه "فتنه اقتصادی" بود و طلایهداران و بانیان آنرا بایستی در ستاد اصلاحات جستجو کرد [1] نه در مسائلی مثل حجاب، گشت ارشاد و غیره. امید این صحنهگردانان نیز به "شورش نان" یا به زیر آوردن حکومت به دلیل قحطی یا گرانی نان است.
این در حالی است که در نظام جمهوری اسلامی ایران اولا قحطی نان نیست و ثانیا ارزانترین نان دنیا به مردم ارائه میشود.
ابزار بانیان آشوب برای ایجاد شورش نان در کشوری که مشکل نان و غذا و سوخت ندارد (اگرچه در صورت کلی با گرانی مقطعی مواجه شده)؛ "سیاهنمایی" و انکسار ذهنی افکار عمومی است.
***
مسئولانی که مالیات خانههای خالی را نمیگیرند!
"مهرداد بذرپاش"، رئیس دیوان محاسبات کشور در جلسه علنی روز سهشنبه گذشته مجلس و در جریان قرائت گزارش تفریغ بودجه سال 1400 بیان کرد: گزارش تفریغ بودجه سال 1400 به عنوان سی و سومین گزارش تفریغ بودجه مطابق فصل 55 قانون اساسی و ماده 219 آئیننامه داخلی، 6 ماه قبل از موعد مقرر در تاریخ 31 / 4 /1401 به مجلس ارسال شد و متعاقبا در جلسه 2/ 5/ 1401 اعلام وصول شد. در این گزارش 4112 دستگاه اجرایی حسابرسی شده و 7182 گزارش حسابرسی عملکرد تبصرهها و ماده واحده قانون بودجه سال 1400کل کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، در بخشی از این گزارش پیرامون ماجرای معروف "اخذ مالیات از خانههای خالی" آمده است:
"یافته های دیوان محاسبات در بخش «مالیات و حقوق گمرکی» حاکی است که از مبلغ حدود 245 هزار میلیارد تومان مطالبات مالیاتی، حدود 8 هزار 800 میلیارد تومان معادل بیش از 3.5 درصد، در سال 1400 وصول شده است و مالیات مربوط به خانههای خالی صفر بوده است!"[2]
*یکی از دلایل اصلی گرانی زمین، مسکن و اجارهبها در ایران مسئله نبود مالیات بر خانههای خالی است.
فقدانی که البته مجلس یازدهم شجاعانه به آن ورود کرد و مصوبه الزام خانههای خالی به پرداخت مالیات به دولت را به تصویب رساند.
معالوصف همچنان خبری از اجرای موفق این قانون و دستاوردهای آن نیست.
لازم به توضیح آنکه گزارش تفریغ بودجه فعلی مربوط به سال گذشته است و اکنون در نیمههای سال 1401 هستیم فلذا امید آن وجود دارد که در گزارش تفریغ بودجه بعدی؛ مثبتات مهمی را از اجرای مصوبه راهبردی مجلس توسط دولت بشنویم.
البته پر واضح است که اجرای موفق و کارای قانون اخذ مالیات از خانههای خالی؛ اثر خود را بلافاصله در قیمت مسکن و خاصه اجارهبها نشان خواهد داد...
***
نتیجه مثبت اغتشاشات شهریور 1401
حساب توییتری به نام محمد توسلی، دبیر تشکل منحله نهضت آزادی ایران، اخیراً در یک توییت پیرامون اغتشاشات اخیر نوشته است:
"فراگیری جنبش اجتماعی ایران پس ازجان باختن مهسا امینی در یکصد سال گذشته بی نظیر است؛ زیرا همه اقشار و گروه های اجتماعی با آگاهی از ریشه اصلی بحرانهای جاری کشور که استبداد دینی است حول مطالبات مشترک ملی آزادی و حاکمیت ملت تمرکز پیدا کردهاند تا ایران برای همه ایرانیان باشد."
*میتوان گفت نتیجه مثبت اغتشاشات اخیر این بود که مردم ایران تعداد زیادی از دشمنان دوستنمای خود را شناختند!
خاصه اینکه در خیل حامیان و شبههافکنان حوادث اخیر شاهد همرنگی کسانی از قشرهای مختلف لیبرال و مداح و مذهبی و فرزند شهید و دموکرات و... بودیم که بسا جز در اغتشاشاتی اینچنین نقاب از چهره منحرف خود نمیانداختند.
خوانش این توییت از آنجا برای مردم و مخاطبان محترم ضروریست که میتواند دشمنان دوستنمای مردم ایران را بیشتر معرفی کند.
دشمنانی که دستاوردهای انقلاب اسلامی را انکار میکنند، به بهانه یک مرگ تصادفی میخواهند قیصریه را به آتش بکشند، از میان فاجعه میدان ژاله و 19 دی و 13 آبان و انقلاب پابرهنگان 22 بهمن صرفا به اغتشاش کفشدارهای شهریور 1401 میگویند "جنبش" و به اُس اساس عقلانی و صاحب کارنامه انقلاب مردم ایران یعنی "ولایت فقیه" هم بی هیچ خجالتی اطلاق استبداد دینی دارند!
جالبتر آنکه میبینیم حامیان تحریم انتخابات و کسانی که به دست امام راحل حتی تودهنی خوردند؛ اکنون خودشان را مدعی حاکمیت مردم نیز میخوانند...
***
1_ mshrgh.ir/1427038
2_ isna.ir/xdMBzj