چهارشنبه 7 آذر 1403

نسخه مردانه، ترسناک و سینمایی «می تو»

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
نسخه مردانه، ترسناک و سینمایی «می تو»

روایت مردانی که برای گرفتن یک نقش سینمایی، طعمه آزار و تجاوز جنسی شدند

«اورلین ویک»، بازیگر و کارگردان اهل فرانسه در حساب اینستاگرامی خود از اینکه «در سن 11 تا 15 سالگی توسط مدیر و اطرافیانش مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است»، پرده برداشت. این بازیگر 43 ساله با انتشار هشتگ «من هم» برای پسران (#MeToogarcons) در حساب شبکه اجتماعی ایکس خود و با هدف ترویج صحبت کردن در مورد تجاوز جنسی علیه پسران جوان، پا در میدان گذاشت.

همچنین، استفان گایار، مدیر انتخاب بازیگران به عنوان سخنگوی این تابو در استوری حساب اینستاگرام خود نوشت: «اگر تو هم قربانی بودی، من این آدرس ایمیل را ساخته‌ام (metooacteur@gmail.com) تا بتوانی در گمنامی مطلق آن را بگویی. داستان‌ات را می‌خوانم و به تو پاسخ خواهم داد.» او «پسران سینما» را تشویق به ارسال مشاهدات خود کرد.

به روایت روزنامه هفت صبح - در حال حاضر این مدیر انتخاب بازیگران با 28 سال سابقه در حرفه خود «شواهد حدود 50 نفر» را دریافت کرده است. در برابر این حجم از بازیگرانی که وقایعی یکسان برای آنها رخ داده است، این استعدادیاب، مامنی به دور از نگاه‌ها و «فضای گفت‌وگویی که گوش داده می‌شود» را ایجاد کرده است. او توضیح داد که «هرچیزی به تدریج اتفاق می‌افتد» و برای باز شدن سر صحبت‌ها باید صبور بود. وی بدون افشای هیچ نامی «تاکتیک‌های مشابه برای شکار بازیگران زن» را در مورد پسران جوان آشکار کرد.

جنبش در حال فراگیر شدن

از فردای اظهارات جودیت گودرش، بازیگر مطرح فرانسوی در مراسم سزار 2024 در مورد آزار جنسی، صدها تجربه آزار جنسی روی شبکه ایکس و به صورت ناشناس، البته توسط افرادی خارج از فضای سینما منتشر شد. اندی کربرات، نماینده حزب «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» گفت که «در سن 3 تا 4 سالگی توسط یک بهره‌کش جنسی مورد تجاوز قرار گرفته و از آن زمان مرده است بدون آنکه هیچ شانسی برای برقراری عدالت داشته باشد.»

عده دیگری همچون لوران بوایه، موسس یک خیره کمک به کودکان به نام پاپیون مورد تقدیر قرار گرفتند. او در این‌باره در حساب ایکس خود نوشت: «من در سال 2017 و زمانی که علنا در مورد تجاوزی که برادرم به من در سن6 سالگی انجام داد صحبت کردم، احساس تنهایی کردم. امروزه موج #MeToogarcons در حال پیشروی است. پسران و دختران! ما بیش از همه قربانی هستیم و دیگر هیچ چیز مثل قبل نخواهد شد. صدای ما را بشنوید.» سرانجام، اظهارات آدرین بورن، رمان‌نویس فرانسوی در سال 2016 در مجموعه فیلم «این برای توست» پخش شد.

یک مرد از خودش دفاع می‌کند

سباستین شوون، جامعه‌شناس معتقد است در حالی که اعتراف به تجاوز جنسی همیشه دشوار است، این اظهارات برای مردان دشوارتر است. این متخصص در مسائل جنسیتی «ایدئولوژی مردانگی» را دلیل جلوگیری از «به زبان آوردن کلمات» و «باورپذیری تروماها» می‌داند. برای مردان از دوران کودکی همواره قانونی وجود دارد که باید بتوانند از خود دفاع کنند، امری که چنین اعترافی را شرم‌آور می‌سازد.

لوسی ویکی، دانشجوی دکترای جامعه‌شناسی در دانشکده مطالعات پیشرفته در علوم اجتماعی (Ehess) و در موسسه ملی مطالعات جمعیتی (INED) در این باره می‌گوید، مردها هم مثل خانم‌ها قبل از جنبش «می تو» (من هم) درباره تجربیات تلخ‌شان صحبت کرده‌اند اما ما به آنها گوش نکردیم. آنچه از زمان حرکت عمومی پاییز 2017 نوآورانه است، تکرار و تکرار این سخن گفتن است.

شبکه‌های اجتماعی نیز فضای جدید و کارآمدی برای با صدای بلند کردن اعلام کردن بیانیه‌های فردی، اجتماعی و رسانه‌ای هستند. به گفته ویکی، آمار و ارقام نشان می‌دهند که مردان به طور عمده در دوران کودکی و نوجوانی قربانی می‌شوند. بیش از 80 درصد افراد قبل از 18 سالگی این تجربه تلخ را پشت سر می‌گذارند و 50 درصد از قربانیان صفر تا 10 سال نیز اعلام کردند که عامل تعرض یا تجاوز جنسی، عضوی از خانواده و حلقه نزدیک به آنها هستند.

از سوی دیگر و به طور عمده، بیش از 90 درصد مردان توسط مردان بزرگسال مورد تعرض قرار می‌گیرند و اتفاقی که اکنون در روایت مردان قربانی شاغل در سینما نیز رخ داده ، مورد همین ماجرا است.

22057

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1879916