نشریات باید آغازگر کنشهای اجتماعی مؤثر باشند؛ بررسی نقش نشریات دانشجویی در تبیین مسئله فلسطین + فیلم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفتگویی با موضوع نقش نشریات دانشجویی در تبیین مسئله فلسطین با شکوفه جم، مسئول نشریه تپش داشتیم. شکوفه جم در ابتدای این گفتوگو با تأکید بر اهمیت نشریات دانشجویی گفت: نشریات میتوانند یکی از ارکان مهم رسانهای در جامعه باشند؛ چراکه در روایت حقیقت، آگاهیبخشی و بسیج افکار عمومی نقش بیبدیلی دارند. هرچه تعداد این نشریات در موضوعات مهمی مانند...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفتگویی با موضوع نقش نشریات دانشجویی در تبیین مسئله فلسطین با شکوفه جم، مسئول نشریه تپش داشتیم.
شکوفه جم در ابتدای این گفتوگو با تأکید بر اهمیت نشریات دانشجویی گفت: نشریات میتوانند یکی از ارکان مهم رسانهای در جامعه باشند؛ چراکه در روایت حقیقت، آگاهیبخشی و بسیج افکار عمومی نقش بیبدیلی دارند. هرچه تعداد این نشریات در موضوعات مهمی مانند فلسطین بیشتر شود، اثرگذاریشان نیز افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به قشر هدف نشریات دانشجویی اظهار داشت: مخاطب اصلی نشریات، دانشجویان و جامعه دانشگاهی هستند. نشریات توانستهاند مسئله فلسطین را برای این قشر تبیین کنند و باعث شوند دانشجویان شناخت عمیقتری نسبت به این مسئله پیدا کنند. با این حال، کاستیهایی در فضای دانشگاهی و کمتوجهی برخی تشکلها باعث شده ظرفیت بالای نشریات آنطور که باید، نمود پیدا نکند.
وی ادامه داد: در عصر رسانههای اجتماعی، که اخبار غالباً از منابع غیرموثق مانند توییتر، اینستاگرام و تیکتاک منتشر میشود، نشریات دانشجویی میتوانند محتوایی موثقتر و تحلیلیتر ارائه دهند. توجه به قالبهای نوآورانه مانند کاریکاتور، گرافیکهای جذاب و زبان ساده در نشریات، میتواند باعث شود ارتباط مؤثرتری با نسل جوان برقرار شود. فضای نشریات، فضای نخبگانیتری نسبت به فضای مجازی است. این ظرفیت نباید مغفول بماند و باید از آن برای جریانسازی استفاده کرد.
او بر لزوم گسترش نشریات به مدارس و جامعه عمومی تأکید کرد و گفت: نشریات نباید محدود به دانشگاه باشند. گسترش آنها به مدارس و اجتماع میتواند سطح تحلیل عمومی جامعه را ارتقاء دهد. نخبگانی بودن نشریات مانعی برای جریانسازی نیست. برخی نشریات با طرز فکر خاص، توانستهاند در جامعه اثرگذار باشند. مهم آن است که محتوای نشریات با ذائقه نسل جدید هماهنگ باشد.
وی با اشاره به ظرفیت بینالمللی نشریات دانشجویی اظهار داشت: نشریاتی که به زبانهای عربی یا انگلیسی منتشر میشوند، میتوانند صدای همبستگی دانشجویان ایرانی با ملت فلسطین را به جهانیان منتقل کنند. همانطور که در غرب شاهد تظاهرات و کمپینهای دانشجویی علیه اسرائیل هستیم، دانشجویان ایرانی نیز میتوانند با استفاده از ابزارهایی مانند نشریات، به این جریان بپیوندند.
اگر کشورهای اسلامی با مردم محور مقاومت همصدا بودند، مسئله فلسطین تا این اندازه به طول نمیانجامید. متأسفانه صدایی از کشورهای اسلامی نمیشنویم، در حالیکه در دانشگاههای غربی، انسانیت و شرافت، انگیزه اصلی دانشجویان برای حمایت از فلسطین است.
مسئول نشریه تپش در باره نقش نشریات در بیدارسازی ذهن مخاطب بسیار مهم دانست و تصریح کرد: بسیاری از کمپینها مانند تحریم کالاهای اسرائیلی، از دل همین نشریات دانشجویی برخاستهاند. این نشریات میتوانند آغازگر کنشهای اجتماعی مؤثر باشند.
او افزود: ما در نشریه تپش دو اولویت داریم: نخست، پرداخت دقیقتر به مسئله فلسطین و دوم، تلاش برای برقراری ارتباط بهتر با قشر جوان از طریق محتوای ملموستر، جذابتر و روزآمدتر.
وی با رد این دیدگاه که نویسندگان باید سطح بالایی داشته باشند، گفت: نشریات برای نویسندگان خود نیز رشدآفرین هستند. با تحقیق و نوشتن درباره یک موضوع، نویسنده خود به آگاهی بیشتری میرسد. ما معتقدیم که حتی نویسندهای که در ابتدا اطلاعی از یک موضوع ندارد، با مطالعه و نگارش میتواند به سطح بالایی از تحلیل دست پیدا کند.
در پایان این گفتوگو، جم بر اهمیت استمرار و تکرار موضوعات مهم در نشریات تأکید کرد و گفت: یکی از راههای افزایش تأثیرگذاری نشریات در موضوعاتی مانند فلسطین، تکرار انتشار ویژهنامههاست. مثلاً ماهانه یا هفتگی. این تکرار، بهمرور باعث میشود مسئله فلسطین به یک دغدغه پایدار در ذهن مخاطب تبدیل شود. نباید از تکرار خسته شد. باید مدام به افکار عمومی یادآوری کرد که این مسئله، مسئله کمی نیست. اعدادی که دیده میشوند، فقط عدد نیستند؛ هرکدام انسانهایی هستند که قربانی شدهاند.