نشست خبری سومین ایستگاه نمایشگاه کتاب تاریخ معاصر برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، سه شنبه 24 بهمنماه نشست خبری سومین نمایشگاه کتاب تاریخ معاصر با حضور احمد عطایی، مدیر موسسه فرهنگی - هنری قدر ولایت، هادی گلسرخی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاهها و محمدحسین کریمیپور، برگزارکننده این نمایشگاه، برگزار گردید. در ابتدای این نشست، عطایی ضمن خوشآمد گویی اظهار کرد: اهداف این نمایشگاه کتاب تاریخ معاصر ایران، براساس ایجاد بصیرت در قشر دانشجو...
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، سه شنبه 24 بهمنماه نشست خبری سومین نمایشگاه کتاب تاریخ معاصر با حضور احمد عطایی، مدیر موسسه فرهنگی - هنری قدر ولایت، هادی گلسرخی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاهها و محمدحسین کریمیپور، برگزارکننده این نمایشگاه، برگزار گردید.
در ابتدای این نشست، عطایی ضمن خوشآمد گویی اظهار کرد: اهداف این نمایشگاه کتاب تاریخ معاصر ایران، براساس ایجاد بصیرت در قشر دانشجو نسبت به مسائل زمانه خود و افزایش بصیرت تاریخی است تا حافظه تاریخی نسل جوان ما دچار تحریف و فراموشی نشود.
وی افزود: مطالعه تاریخ برای این است که انسان قسمتهای شیرین را از تلخ و قسمتهای سودمند را از زیانبار تفکیک کند و به دنبال آنچه زیبا و سودمند است برود. همان چیزهایی که باعث شیرینی و سودمندی امتهای گذشته شده است، الان هم همان ها جاری است. چیزهایی که باعث تلخی و زیان امت های گذشته شده است، نیز هم اکنون جاری هستند.
عطایی در پایان خاطرنشان کرد: عنوان نمایشگاه، «تاریخ چراغ راه آینده» همین معنا را تجلی میدهد. به این معنی که ما از درسها و عبرتهای تاریخ برای اینکه برای آینده برنامهریزی کنیم و به سوی آیندهای روشن و شیرین حرکت کنیم، استفاده میکنیم. مخصوصا قشرهای جوان ما، به این مسئله نیاز دارند و برای همین است که در صحبتهای رهبری، به کرات به بحث تاریخ و مطالعه آن اشاره شده است و ایشان از آن به عنوان یک «دغدغه» یاد میکنند.
در ادامه جلسه هادی گلسرخی طی سخنانی گفت: دانشگاه در بالا بردن سطح فرهنگ جامعه نقش دارد. امام خمینی (ره) به خوبی به این موضوع اشاره میکنند و دانشگاه را مبدا تحولات و سعادت و شقاوت یک ملت میدانند.
وی افزود: در دوران دانشجویی است که نقد و تفکر استدلالی برای یک فرد شکل میگیرد. در این دوران، ما باید کتاب را به عنوان مهمترین منبع بشناسیم.
گلسرخی در مورد آفتهایی که اکنون بدنه دانشجویی جامعه را درگیر کرده خاطرنشان کرد: ما زیست دانشجویان را با چند آفت پیگیری میکنیم. یکی از آفات، بحث سطحیشدن دانشجویان است که به واسطه فضای مجازی پدید آمده است. مورد دیگر، کاهش میزان مطالعه عمیق است. دانشجویان، منایع دیگری را جایگزین کتاب کرده و از اهمیت کتاب غافل شدهاند. آفت سوم در بدنه دانشجویی، عدم احساس نیاز به مطالعه و تقویت مبانی سیاسی است. این آفت، خود را در بحث کنشگری دانشجویان نیز نشان میدهد. این آفات در سالهای اخیر بخاطر توسعه فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در فضای دانشجویی ما پدید آمده است. از این نظر، مطالعه و فرهنگ کتابخوانی، ضرورتی قطعی در دانشگاههای ما است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در دیدارهای مختلفی که با دانشجویان داشتهاند، به کتاب و مطالعه آن به عنوان یک نصیحت همیشگی اشاره می کنند. ایشان بارها تاکید کردهاند که تقویت تجزیه و تحلیل سیاسی تنها توسط کتاب اتفاق میافتد.
گلسرخی: ما طی همکاریای که با موسسه قدر ولایت صورت گرفت، در دانشگاههای مختلف کشور، فراخوانی را برای برگزاری این نمایشگاه در نظر گرفتیم. ماحصل این فراخوان، 80 مجموعه دانشگاهی بودند که برای برگزاری این نمایشگاهها اعلام آمادگی کردند.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاهها در پایان گفت: ما قرار است در عرصه دانشگاهی از تاریخ 28 بهمنماه تا 10 اسفند، رویدادهای این نمایشگاه را در دانشگاههای مختلف کشور داشته باشیم.
پس از سخنان گلسرخی، کریمیپور اشاره کرد: حدود چهار سال پیش، 7 موسسه تاریخ پژوهی درباره فراهم کردن شرایط لازم برای مطالعه تاریخ برای آحاد ملت، همفکری کردند. مجموعهای از برنامهها طراحی شد که یکی از آنها نمایشگاه کتاب بود که اولین و دومین دوره آن به صورت مجازی و سومین دوره آن که در حال انجام است، به صورت حضوری است. طرح سومین دوره از این نمایشگاه حدودا چهار ماه پیش تهیه شده و به مراجع ذی ربط ارائه شد.
وی در پایان اظهار داشت: سومین دوره از نمایشگاه کتاب تاریخ معاصر، از 28 بهمن تا 8 اسفند در 72 دانشگاه سراسر کشور برگزار میشود. از این تعداد، دانشگاهها به دو گروه تقسیم میشوند و ارائه کتاب در برخی محدودتر است و در برخی کاملتر. 524 عنوان کتاب قرار است در این دانشگاهها توزیع شود. گروهی از این دانشگاهها 280 عنوان و گروهی، 244 عنوان را عرضه خواهند کرد. از 1253 عنوان کتاب که در فراخوان از ناشران دریافت شده، پس از بررسی به 524 عنوان رسید. کتابهایی که با محوریت و موضوع دوران انقلاب اسلامی و پهلوی بودند، انتخاب شدند. موضوع دوران قاجار و مشروطه برخلاف دوره قبل، در میان موضوعات دوره سوم حضور ندارد. همچنین لازم به ذکر است که کتابها در دانشگاهها با 40 درصد تخفیف ارائه میشود.