چهارشنبه 11 تیر 1404

نظام علمی کشور در برابر تهاجمات مقاوم است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نظام علمی کشور در برابر تهاجمات مقاوم است

دبیر ستاد علم و فناوری کشور با محکومیت ترور دانشمندان کشورمان اعلام کرد: نظام علمی کشور در برابر تهاجمات مقاوم است.

- اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، علی باقر طاهری نیا، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن تقدیر از تلاش‌های دست‌اندرکاران شبکه خبر، نقش این رسانه را در تبدیل فضای رعب و وحشت مورد نظر دشمن به "بمب انرژی، انگیزه و اعتماد به نفس" ستود و عملکرد مجموعه شبکه خبر را "تاریخ‌ساز" خواند.

وی با اشاره به هدف قرار گرفتن فرماندهان نظامی و برخی دانشمندان هسته‌ای کشور و نیز بخش‌هایی از زیرساخت‌های علمی و پژوهشی کشور توسط رژیم صهیونیستی، تصریح کرد همان‌طور که در عرصه نظامی شاهد جایگزینی سریع و مدبرانه فرماندهان شهید بودیم و کار زمین نماند، در حوزه علم و فناوری نیز "این علم بر زمین نخواهد ماند" و مسیر پیشرفت با حضور نسل‌های بعدی دانشمندان و نخبگان ادامه خواهد یافت.

دبیر ستاد علم و فناوری "قدرت سازماندهی سریع و فوری" را یکی از مؤلفه‌های قدرت و اقتدار ملی برشمرد و افزود: آنچه در حوزه نظامی با معرفی جانشینان دست‌پرورده شهدا در کمتر از 10 ساعت اتفاق افتاد و انتقام خون شهدا را گرفتند، در حوزه دانشمندان نیز جریان دارد.

طاهری نیا با استناد به گزارشی منتشر شده توسط پژوهشگران امنیتی و تحلیلگران سیاسی در سال 2023، اظهار داشت که حتی خود دشمن نیز به این واقعیت اعتراف کرده که ایران شاگردانی را در تراز دانشمندان شهید تربیت کرده که عملاً متوقف کردن روند پیشرفت علمی ایران غیرممکن است و فقط می‌شود آن را کند کرد.

وی شهید فخری‌زاده را نمونه‌ای بارز از دانشمندانی دانست که سیل عظیمی از شاگردان را تربیت کرده است.

طاهری نیا، نظام علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران را نه یک نهال، بلکه یک شجره طیبه خواند و با الهام از کلام امام خمینی (ره) و تعبیر قرآنی "تؤتی أُکُلَها کُلَ حِین بِاِذنِ رَبِها" (درختی که در هر فصل به اذن پروردگارش میوه می‌دهد)، گفت: این شجره طیبه در هر شرایطی ثمر داده است.

وی به دستاوردهای دانشمندان ایرانی در تولید واکسن کرونا در دوران رعب و وحشت جهانی به عنوان ثمره در دوره کرونا و نیز پیشرفت‌های خیره‌کننده در عرصه دفاعی و امنیتی در شرایط کنونی به عنوان عرصه رزم‌آوری و جنگاوری فناورانه و همچنین جایگاه ایران به عنوان مرکز و هدف گردشگران سلامت به عنوان نمونه‌هایی از ثمرات این درخت چهار فصل اشاره کرد.

دبیر ستادعلم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد که زیست‌بوم علم و فناوری در ایران شکل گرفته و محور آن استعدادهای برتر و اندیشمندان تراز جهانی هستند. این نظام به بلوغ جهانی رسیده است.

طاهری‌نیا تحقق اهداف سند چشم‌انداز در کسب مقام اول منطقه در حوزه‌های علمی و نیز جایگاه ایران در میان کشورهای برتر دنیا در علومی نظیر نانو و بایو را نتیجه تلاش‌ها و توانمندی‌های دانشمندان و پشتوانه اسناد بالادستی مانند نقشه جامع علمی کشور دانست و گفت: امروز محصولش را می‌بینیم، امروز نتیجه آنچه در لابلای اسناد نوشته شد و در صحنه نبرد اتفاق افتاده است را شاهد هستیم.

دبیر ستاد علم و فناوری در ادامه با لحنی قاطع، ترور دانشمندان را خیانت به بشریت و خباثت توصیف کرد و گفت: دانشمندان با تلاش فکری و علمی خود به بشریت خدمت می‌کنند و رژیمی که رسماً آن‌ها را ترور می‌کند، رژیم تروریست صهیونیستی است.

وی به شهدای دانشمند دانشگاه شهید بهشتی که 555 مقاله علمی در مجلات بین‌المللی منتشر کرده بودند، اشاره کرد و گفت: حاصل کار علمی دانشمندان ایرانی نه تنها به ایران، بلکه به تمام دنیا خدمت می‌کند و ترور آن‌ها خیانت به همه بشریت است. وی تأکید کرد که دنیا باید بیدار باشد که ایران امروز در مقابل دشمنی قرار دارد که امروز دشمن ایران و فردا دشمن همه دانشمندان جهان و همه بشریت است. طاهری نیا در بخش پایانی صحبت‌های خود، با تأکید بر اینکه جنگ امروز صرفاً سخت نظامی نیست، شرایط کنونی را جنگ ترکیبی و جنگ شناختی خواند. وی به تمرکز رهبر معظم انقلاب بر لایه جنگ شناختی، تبیین و توجیه در میانه بحران نظامی، اشاره و تصریح کرد که در جنگ ترکیبی، برخلاف جنگ سخت که عده محدودی کنشگرند، هیچکس بی‌تأثیر نیست و همه رزمنده‌ایم، همه نقش داریم و همه مجاهدیم. دبیر ستاد علم وفناوری گفت: انتظار از جامعه علمی و دانشگاهی کشور در شرایط فعلی ایفاگری نقش در این جنگ ترکیبی است و به‌طور خاص از حقوقدانان برجسته کشور می خواهیم بیانیه‌های حقوقی، موضع‌گیری‌های حقوقی و مکاتبه با مجامع علمی و نهادها و سازمان‌های بین‌المللی داشته باشند؛ از دانشمندان برجسته خواست دست به قلم شده و دانشمندان دیگر جهان را از واقعیت صحنه مطلع کنند تا در جنگ روایت‌ها نقش خود را ایفا کنند. وی از دانشجویان جوان و انجمن‌های علمی و مجامع علمی و استادان علوم سیاسی خواست تا دانشجویان کشورهای مختلف را متوجه کرده و مجامع علمی دنیا را مخاطب خود قرار دهند و با بیان علمی خود، جامعه جهانی را بیدارتر و هوشیارتر کنند. طاهری‌نیا هدف از این اقدامات را جلوگیری از ایجاد خلأیی دانست که در آن واقعیت وارونه جلوه داده شود و به زمان‌بندی خباثت‌آمیز ترور دانشمندان و فرماندهان کشور در میانه مذاکرات به عنوان نمونه‌ای از تلاش دشمن برای سوءاستفاده از تمرکز اذهان اشاره کرد. وی در پایان ابراز امیدواری کرد که نظام علم و فناوری ایران با کنشگری دانشمندان پیشکسوت و جوان، آینده‌ای بسیار درخشان‌تر در پیش داشته باشد.