شنبه 3 آذر 1403

نظام مراقبت از بیماری وبا در قم فعال است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نظام مراقبت از بیماری وبا در قم فعال است

قم - ایرنا - مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت قم با اشاره به تمهیدات پیش‌بینی‌شده برای مقابله با بیماری مسری و خطرناک وبای التور در این استان گفت: نظام مراقبت از بیماری وبای التور در قم فعال‌شده است.

بهاره زارع روز یکشنبه در چهارمین جلسه شورای بهداشت و کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان قم در سالن بهورز مرکز بهداشت قم اظهار داشت: کانون‌های خطر شیوع بیماری وبا در استان نیز شناسایی‌شده است.

وی بابیان اینکه موارد احتمالی آبیاری با آب فاضلاب در حال بررسی است، گفت: سیستم نظارتی فعال در کنترل عرضه آب و غذا داریم و هدفمندسازی نمونه‌برداری میکروبی آب و غذا به‌ویژه نمونه‌برداری محیطی برای جدا کردن میکروب نیز در حال انجام می‌باشد.

وی ارائه آموزش‌های گسترده رعایت بهداشت را موردتوجه قرار داد و گفت: مانند بیماری کرونا، یکی از مهم‌ترین اصول آموزشی پیشگیری از التور نیز شست و شوی دست و ضدعفونی میوه و سبزی‌ها است.

وی با اشاره به تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی استان به وسایل لازم برای مقابله با التور گفت: تیم‌های نمونه‌گیری و ارزیابی نیز آماده هستند.

مدیر پیشگیری از بیماری واگیردار مرکز بهداشت قم ادامه داد: برگزاری جلسه‌های آموزشی غیرحضوری برای کارکنان و همچنین نظارت بر مراکز عرضه و توزیع مواد غذایی و انجام جلسه‌های اضطراری درون بخشی و داخلی نیز از دیگر اقدام‌ها جهت آمادگی برای مقابله با این بیماری همه‌گیر به شمار می‌آید.

زارع با تبیین برخی سیاست‌های حوزه بهداشت این استان در تقابل با بیماری‌های منتقله از آب و غذا گفت: آمادگی ظرفیت‌های استانی جهت مقابله با بیماری در مناسبت‌های خاص، تشخیص و شناسایی موارد مثبت بیماری و منبع آب‌های آلوده، ارزش‌یابی و پایش مداخلات و هماهنگی با سایر اداره‌ها و نهادها در برقراری سیستم مراقبت بیماری‌ها به‌ویژه در تجمع‌های انبوه ازجمله این سیاست‌هاست.

وبای التور از بیماری‌های عفونی قدیمی است که از حدود 40 سال پیش در فصل گرما در ایران شیوع می‌یابد و البته در سال‌های اخیر به علت افزایش آگاهی مردم و به‌خصوص تأمین آب سالم کنترل‌شده است.

94 قلاده سگ از بخش مرکزی قم جمع‌آوری شد

بخشدار بخش مرکزی قم نیز در این جلسه با اشاره به اقدام‌های صورت گرفته برای ساماندهی حیوان‌های ولگرد و ناقل بیماری در این بخش گفت: در سه‌ماهه نخست سال جاری 94 قلاده سگ ولگرد از سطح بخش مرکزی قم جمع‌آوری‌شده است.

حسین جعفری موحد اظهار داشت: در سال 98 نیز تعداد 315 قلاده سگ از این بخش جمع‌آوری شد.

بخش مرکزی قم به‌عنوان یکی از بخش‌های پنج‌گانه این استان با بیش از هفت هزار و 500 کیلومترمربع مساحت، دارای 2 دهستان قنوات و قمرود است که جمعیتی حدود 35 هزار تن دارد.

وی همچنین با اشاره به هزینه‌های بالای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد و تحمیل آن بر دهیاری‌ها گفت: طبق اعلام شرکت تعاونی دهیاری‌ها، هزینه اتلاف هر قلاده سگ یک‌میلیون و 400 هزار ریال است، که 800 هزار ریال آن را پیمانکار و 600 هزار ریال را نیز سایت البرز سازمان مدیریت پسماند شهرداری دریافت می‌کند.

بخشدار مرکزی قم بابیان این‌که طبق مصوبه شورای بهداشت قم شهرداری به‌عنوان مسئول جمع‌آوری سگ‌های ولگرد باید این حیوانات را عقیم‌سازی کند، گفت: سایت فوق سگ‌های جمع‌آوری‌شده را اتلاف و سپس آن را به‌صورت بهداشتی دفن می‌کند.

سایت البرز تنها محل دپوی زباله در قم است، که در کیلومتر 13 جاده کوه سفید قرار دارد؛ در این مکان روزانه حجم عظیمی از زباله جمع‌آوری و سپس دفن می‌شود.

بخشدار مرکزی قم گفت: دریافت 600 هزار ریال برای دفن و اتلاف رقم بالایی است و باید مصوبه‌ای برای تخفیف آن صورت گیرد.

98 درصد آموزش‌های مربوط به بیماری هاری در بخش‌های قم متوقف‌شده است

کارشناس مسئول سلامت خانواده مرکز بهداشت قم نیز در این جلسه گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا، 98 درصد آموزش‌هایی که در خصوص بیماری هاری در بخش‌های قم انجام می‌دادیم، معطوف به کرونا شده است.

زهره کریمی تصریح کرد: درصورتی‌که کمی از برنامه‌های کرونا فاصله بگیریم، آموزش‌ها در مورد بیماری هاری را از طریق صداوسیما پیگیری خواهیم کرد.

کارشناس مرکز بهداشت قم خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش حضور مردم در طبیعت در فروردین‌ماه امسال، شاهد کاهش آمار گزش حیوانات ولگرد بودیم، ولی در خردادماه و با افزایش حضور مردم در طبیعت بازهم شاهد بالا رفتن آمار گزش هستیم.

وی اضافه کرد: باید آموزش‌هایی که از بیماری هاری و حیوان گزیدگی و همچنین کرونا پیشگیری می‌کند را ارائه دهیم که مردم خیلی به حیوان‌هایی نظیر گربه و سگ نزدیک نشوند.

کارشناس مرکز بهداشت قم بیان کرد: بیشتر آمار گزیدگی در شهر مربوط به گربه‌های موجود در محله‌ها و همچنین در بخش‌ها نیز مربوط به سگ‌های ولگرد است، و چون مردم به‌واسطه دلسوزی و ترحم به این حیوانات غذا می‌دهند باید آموزش‌های لازم در خصوص ضرورت نزدیک نشدن به حیوانات را ارائه دهیم، تا این معضل بیش از این تشدید نشود.

*س_برچسب‌ها_س*