نفر به نفر به نفر با ملیپوشان کشتی فرنگی در صربستان (بخش چهارم)؛/ محمدرضا گرایی؛ به دنبال هتریک طلایی در بلگراد
رقابت های وزن 67 کیلوگرم کشتی فرنگی قهرمانی جهان در روزهای 20 و 21 شهریور در صربستان برگزار خواهد شد و محمدرضا گرایی نیز نماینده ایران در این وزن خواهد بود.
به گزارش "ورزش سه"، رقابت های کشتی قهرمانی بزرگسالان جهان قرار است از روز شنبه نوزدهم شهریورماه و به مدت 9 روز در شهر بلگراد صربستان برگزار شود. به همین دلیل و در فاصله دو هفته تا آغاز این رقابت ها، ما هم تصمیم گرفته ایم که تا روزانه یک وزن از اوزان دهگانه هر یک از دو بخش آزاد و فرنگی را مورد بررسی قرار دهیم و در این مطلب به بررسی وزن 67 کیلوگرم کشتی فرنگی خواهیم پرداخت که در روزهای 20 و 21 شهریورماه انجام خواهد شد.
*محمدرضا گرایی و مأموریت سخت دفاع از عنوان قهرمانی تنها فرنگی کار تاریخ کشتی جهان که توانسته در یک سال به مدال طلای هر دو رقابت المپیک و قهرمانی جهان برسد، بیستم شهریورماه برای دفاع از عنوان قهرمانی سال گذشته خود در بلگراد به روی تشک خواهد رفت. محمدرضا گرایی که سال 2021 را به رویایی ترین شکل ممکن پشت سر گذاشت، در تنها حضور امسال خود در رقابت های بین المللی در وزن 72 کیلوگرم به میدان رفت و اگرچه قهرمان تورنمنت تورلیخانوف شد اما در مرحله گروهی برای چهارمین بار متوالی در چند سال اخیر مقابل میرژان شرماخانبت قزاقستانی شکست خورد تا در آستانه سومین حضور این کشتی گیر شیرازی در رقابت های جهانی، زنگ خطر برای او به صدا در بیاید.
*السید یا تورسن، رقیب احتمالی گرایی در نیمه نهایی محمدرضا گرایی با اقتدار و با کسب 98 هزار امتیاز در صدر رنکینگ وزن 67 کیلوگرم قرار گرفته و سید نخست این وزن را به خود اختصاص داده است تا رقیب احتمالی او در مرحله یک چهارم نهایی، سید شماره هشت یعنی ویتالیس لازوفسکی آلمانی و جانشین فرانک استابلری باشد که پس از کسب مدال برنز در المپیک توکیو از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد. در سمت مقابل جدول اما دو کشتی گیر مدعی دیگر حضور دارند. یکی محمد ابراهیم السید مصری که دو بار قهرمان امیدهای جهان شده و در المپیک توکیو نیز توانست با غلبه بر آرتم سورکوف به مدال برنز دست پیدا کند و قرار است نخستین بار پس از توکیو، در صربستان به روی تشک برود. دیگری نیز مورتن تورسن نروژی است که اگرچه امسال در قهرمانی اروپا و جام متئو پلیکونه از دور رقابت ها کنار رفت، اما در جام وهبی امره به مدال نقره رسید و عنوان قهرمانی اروپا در سال 2020 را در کارنامه دارد.
*جدال جوانان و باتجربه ها در پایین جدول در غیاب دو شگفتی سال گذشته این وزن یعنی راماز زویدزه و پرویز نصیب اف، سید دوم را مراد فیرات ترکیه ای در اختیار گرفته که پس از پنجمی سال گذشته در اسلو، در شرایطی قرار است دومین حضور خود در مسابقات جهانی را تجربه کند که در سال جاری، هم در قهرمانی اروپا هم در بازی های مدیترانه به مدال طلا رسیده است. رقیب احتمالی فیرات در مرحله یک چهارم نهایی ریو هانسوی 34 ساله است که همچنان در مسابقات مختلف برای کره ای ها به میدان می رود. قهرمان سابق جهان که سابقه شرکت در دو المپیک را دارد، امسال نیز تا فینال قهرمانی آسیا پیش رفت اما با شکست مقابل شرماخانبت قزاق به مدال نقره رسد. سید سوم این وزن ستاره نوظهور کشتی آذربایجان یعنی حسرت جعفراف 20 ساله است که سال گذشته قهرمان جوانان و امیدهای جهان شد و در اسلو نیز به مقام پنجم بزرگسالان جهان رسید. او امسال نیز عملکرد خیره کننده خود را ادامه داد و پس از سومی در اروپا، در جام متئو پلیکونه و بازی های همبستگی کشورهای اسلامی به مدال طلا دست پیدا کرد. متئوس برناتک لهستانی که فراز و نشیب زیادی در سال های اخیر داشته و پس از مدال نقره ای که در سال 2017 در پاریس به دست آورد، فقط سال گذشته توانست به نایب قهرمانی اروپا برسد، در سید 6 جای گرفته و پس از شکست 5 بر 2 در قهرمانی اروپا، احتمال دارد که در بلگراد نیز به مصاف جعفراف برود.
*سایر مدعیان قبل از نام بردن از مدعیان بدون سید این وزن، باید به لیست عجیب تیم قزاقستان اشاره کرد که نام بسیاری از کشتی گیران مدعی این کشور از جمله میرژان شرماخانبت در آن دیده نمی شود و نماینده وزن 67 کیلوگرم آنها دین محمد کشکار است که ماه گذشته در صوفیه به مدال برنز جوانان جهان رسید. اما در مورد سایر مدعیان این وزن، مهم ترین نام ماته نمس صربستانی و نماینده کشور میزبان است که سال 2019، هم در بازی های اروپایی هم در قهرمانی جهان به مدال برنز رسید و سال گذشته نیز قهرمان اروپا شد. این کشتی گیر صربستانی قصد دارد یکسال پس از شکست 4 بر 1 مقابل فرانک استابلر در المپیک توکیو، در مقابل چشمان هموطنان خود به عرصه مسابقات برگردد.
دیگر مدعی این وزن مرد برنزی ارمنستان یعنی اسلاویک گالستیان است که مدال برنز جوانان و بزرگسالان جهان را در کارنامه دارد و در دو دوره قهرمانی اروپا از جمله رقابت های امسال به عنوان سوم رسیده است. نماینده این وزن قرقیزها نیز امانتور اسماعیلوف است که برنز بازیهای آسیایی و قهرمانی آسیا را در کارنامه دارد و در بازی های همبستگی کشورهای اسلامی در قونیه نیز با شکست 3 بر 1 مقابل حسرت جعفراف به مدال نقره رسید. البته نباید از نام ابرار آتابائف ازبکستانی و قهرمان 2018 نوجوانان جهان هم غافل شد که امسال در تورنمنت تورلیخانوف به قهرمانی رسید و با فنی که در ثانیه های پایانی دیدار نیمه نهایی به میثم دلخانی زد، باعث پارگی رباط دست او شد. همچنین می توان به کشتی گیران دیگری از جمله کاتسواکی اندوی ژاپنی و کریستین وانتسای مجارستانی اشاره کرد.