دوشنبه 5 آذر 1403

نقش مشکلات اقتصادی در اعتراضات مردم آمریکا / سرانه یک خانواده سیاهپوست تنها 23 هزار دلار است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نقش مشکلات اقتصادی در اعتراضات مردم آمریکا / سرانه یک خانواده سیاهپوست تنها 23 هزار دلار است

یک کارشناس اقتصاد بین الملل گفت: علیرغم اینکه در دوره های اخیر نرخ بیکاری در آمریکا به شدت کاهش یافته بود و تا قبل از شیوع کرونا نرخ بیکاری به 3.5 درصد رسیده بود؛ اما بیشتر شغل های ایجاد شده با درآمدهای اندکی هستند و این سطح درآمد کم بیشتر میان سیاهپوستان رواج دارد؛ سرانه یک خانواده سیاهپوست 4 نفره رقمی حدود 23 هزار دلار بوده که این رقم بسیار کم است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این روزها افزایش اعتراضات در آمریکا باعث مشکلات اقتصادی زیادی برای این کشور شده است؛ اعتراضاتی که از انتشار نمونه کوچکی از بی عدالتی و رفتار خشن پلیس آمریکا علیه سیاه پوستان شروع شد اما در نهایت به اعتراضات گسترده علیه سیاست های کلان سردمداران این کشور تبدیل شد.

در همین راستا برخی از کارشناسان ریشه اصلی این اعتراضات را مشکلات اقتصادی و همچنین بیکاری های گسترده در سالهای اخیر می دانند و حضور کم نظیر مردم آمریکا در راهپیمایی های اعتراضی را نشانه افول و سقوط سیاست های لیبرالی و به بن بست رسیدن این سیاست ها می دانند.

در همین راستا عطاء بهرامی، کارشناس اقتصاد بین الملل در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ضمن واکاوی علل اقتصادی اعتراضات اخیر آمریکا اظهار داشت: اعتراضات اخیر آمریکا در حقیقت همان پرخاشگری ناشی از محرومیت است که سیستم ناعادلانه به گونه ای رفتار کرده است که کار را به اعتراضات خیابانی رسانده است.

وی همچنین گفت: مردم سیاهپوستی که امروز در کف خیابان ها به اعتراض پرداخته و بسیاری از مردم با آنها همراه شده‌اند، چهار سال قبل یک رئیس جمهور سیاهپوست داشته اند که با شعارهای کنار گذاشته شدن سیاست های نژادپرستانه و ایجاد برابری اجتماعی توانسته بود رای مردم را جلب کند.

این کارشناس اقتصاد بین الملل در ادامه افزود: رئیس جمهور سیاهپوست عملا نتوانست کاری برای رفع تبعیض نژادی انجام بدهد و طرح های اجتماعی وی نیز زمین‌گیر شد و سیستم به همان روند قبلی پیش رفت؛ علیرغم اینکه در دوره های اخیر نرخ بیکاری در آمریکا به شدت کاهش یافته بود و تا قبل از شیوع کرونا نرخ بیکاری به 3.5 درصد رسیده بود؛ اما بیشتر شغل های ایجاد شده با درآمدهای اندکی هستند و این سطح درآمد کم بیشتر میان سیاهپوستان رواج دارد؛ سرانه یک خانواده سیاهپوست 4 نفره رقمی حدود 23 هزار دلار بوده که این رقم بسیار کم است.

بهرامی بیان کرد: وقتی مشکلات اقتصادی مردم آمریکا در طول چندین دهه و با وجود دموکرات ها و جمهوری خواهان حل نشده است، از همین جهت این مردم سعی می کنند از روش های غیر دموکراتیک برای حل مشکلات خود استفاده می کنند. و بهانه این اعتراضات قتل یک سیاهپوست می شود.

وی با بیان اینکه سالانه 1200 سیاهپوست توسط پلیس آمریکا کشته می شود که در 99 درصد موارد پلیس تبرئه می شود عنوان کرد: نظام قضایی غرب بر مدار و محرو اقتدار پلیس است و به همین منظور پلیس این کشور تا جایی که ممکن است توبیخ و محاکمه نمی شود.

کارشناس اقتصاد بین الملل عنوان کرد: در دوره هیلاری کلینتون هم سیاهپوستان نیویورک را به آتش کشاندند و اولین بار نیست که محرومیت سیاهپوستان در نهایت منجر به یک پرخاشگری و اعتراض همه جانبه در امریکا می شود. فروشگاه هایی که غارت می شوند در حاشیه این اعتراضات نتیجه همان نافرمانی های مدنی است.

بهرامی عنوان کرد: هسته خارجی همه اغتشاشات غارت شدن فروشگاه ها به ویژه فروشگاه های مواد غذایی است اما ریشه این اعتراضات همان نابرابری اجتماعی است؛ درصد زیادی ازمردم در آمریکا کارتن خواب بوده و نزدیک به 50 میلیون نفر در کشور آمریکا تحربه کارتن خوابی دارند.

وی با بیان اینکه مواد غذایی در آمریکا بسیار ارزان اما خدمات بسیار گران است گفت: بخشی از مردم آمریکا واقعا نیازمند مواد غذایی هستند اما درآمریکا یک کیلو گوشت تنها 5 دلار قیمت دارد که این رقم بسیار کمتر از قیمت گوشت در ایران است و این در حالیست که درآمد سرانه مردم آمریکا از ایران بسیار بالاتر است.

کارشناس اقتصاد بین الملل در ادامه تصریح کرد: خدمات در آمرکیا گران است و از همین رو مردم این کشور از عهده مواردی نظیر تهیه یک سرپناه هم برای خود عاجز هستند؛ حمل و نقل در این کشور بسیار گران است و در این کشور تنها موضوع گرسنگی مطرح نیست و موضوع اصلی نابرابری های اقتصادی و اجتماعی است.

انتهای پیام / ط