دوشنبه 5 آذر 1403

نقش ویژه دانشگاه علمی کاربردی در تحقق فرمایش مقام معظم رهبری برای اشتغال به تحصیل دانشجویان محصل

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
نقش ویژه دانشگاه علمی کاربردی در تحقق فرمایش مقام معظم رهبری برای اشتغال به تحصیل دانشجویان محصل

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در مراسم تکریم و معارفه سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دانشگاه جامع علمی کاربردی طی سخنانی اظهار داشت: در این شرایط مهمی که در آن قرار داریم فشار‌های مختلفی را نظام سلطه به این ملت به پا خواسته وارد کرده، تا این ملت را به زانو درآورد و این اراده های بهم...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در مراسم تکریم و معارفه سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دانشگاه جامع علمی کاربردی طی سخنانی اظهار داشت: در این شرایط مهمی که در آن قرار داریم فشار‌های مختلفی را نظام سلطه به این ملت به پا خواسته وارد کرده، تا این ملت را به زانو درآورد و این اراده های بهم پیوسته را از هم جدا سازد هم در قالب فشار‌های اقتصادی، امنیتی و سیاسی و هم در قالب جنگ شناختی و روانی، کاهش سرمایه اجتماعی و آسیب زدن به سرمایه های معنوی و اگر نبود لطف و رحمت خداوند و دست مدد الهی به این ملت، این مجموعه فشار‌ها هر جامعه ای را از هم می پاشید. آنچه این کشور و این انسجام را حفظ کرده دست مدد الهی، انفاس پاک شهیدان، دعای خیر اولیاء الله و انسان های پاکی هستند که در این مجموعه ها وجود دارند.

رستمی در ادامه اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی رسالت ویژه و منحصر به فردی دارد. دانشگاه های دیگر اکثرا مأموریت پیشبرد علم و حرکت در مرز‌های علم و دانش و تربیت کارشناس و دانشمند در حوزه پژوهشی و علمی را برعهده دارند. دانشگاه جامع علمی کاربردی آن مجموعه‌ای است که در تربیت کارشناس نقش ویژه‌ای دارد و ایجاد جریان مهارتی مأموریت اصلی در این دانشگاه است و می توان گفت اتصال دانش به عمل، اشتغال و فعالیت مولد در جامعه، در این مجموعه خیلی سریع اتفاق می افتد.

وی گفت: برش واقعی و دقیق تری از جامعه را در این دانشگاه مشاهده می کنیم. نبض جامعه را می‌توان در دانشگاه جامع علمی کاربردی بهتر حس کرد، زیرا طیف مخاطب این دانشگاه از کلیه اقشار، صنوف و عموم جامعه و بالاخص قشر متوسط و دهک‌های پائین جامعه هستند که فرصت بیشتری برای خدمت به این، ولی نعمتان انقلاب فراهم است و میزان تأثیرگذاری این دانشگاه در جامعه به نسبت دیگر دانشگاه‌ها بیشتر است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: دفاتر نهاد در دانشگاه همواره کمک کار دانشگاه بوده، نقش حمایتی، مشاورهای، هدایتی و نظارتی داشته و تلاش کرده اند تا بار سنگینی که بر عهده رؤسای دانشگاه‌ها وجود دارد را سبک تر کنند تا با صلابت و حرکت دقیقی به مقصد برسند.

حجت الاسلام والمسلمی رستمی گفت: تخصصی کردن دروس معرفتی و همچنین طراحی دروس ویژه معارفی متناسب با حوزه‌های تخصصی و شغلی از جمله کار‌های ویژه‌ای است که میتواند در دانشگاه جامع علمی کاربردی صورت پذیرد که مورد تاکید رئیس دانشگاه نیز هست. وی تصریح کرد: ما میتوانیم دروس معارفی ویژه‌ای در دانشگاهها متناسب با دستهبندی مشاغل داشته باشیم.

همانطور که حضرت علی می‌فرمایند: «الفقه ثم المتجر» یعنی اول یادگیری فقه، بعد انجام تجارت. یعنی قبل از ورود به هر شغل و کسب و کار باید با مسائل فقهی مرتبط با آن آشنا گردیم که دچار حرام نشویم. این دانشگاه درگیری نزدیکی با بازار کار و اشتغال دارد و فهم حداقل‌ها و بایسته‌های دینی در ورود به اشتغال یک ضرورت است که باید به آن بپردازیم.

وی افزود: بودجه نهاد رهبری در دانشگاه‌ها به صورت برنامه‌ای است و بودجه‌ای برای امور پرسنلی و حقوق و مزایای همکاران نهاد دیده نشده است و براین اساس چارت نهاد در دانشگاه‌ها در حال بازنگری است. همچنین تعیین رابطین نهاد رهبری در واحد‌های استانی دانشگاه نیز از امور مهمی است که باید زمینه آن فراهم شده و ان شاءالله در آینده نزدیک انجام شود.

وی اظهار داشت: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری آمادگی دارد هر کمکی که بتواند از طریق وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی و دیگر مجاری برای احیای مراکز آموزش علمی کاربردی وابسته به مراکز دولتی و اجرای دوره‌های آموزشی توسط مراکز دولتی انجام دهد.

رستمی افزود: یک بحث و مطالبه‌ای که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در فرمایشات اخیرشان در دیدار ماه مبارک رمضان با تشکل‌های دانشجویی داشتند، اشتغال حین تحصیل دانشجویان بود که دانشگاه جامع می تواند نقش ویژه‌ای در این امر داشته باشد. در حال حاضر میزان اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی بیشتر از سایرین است. اتفاق گزنده‌ای که در مجموعه آموزش عالی ما رخ داده اینست که دانش آموختگان ما منتظر هستند تا فارغ التحصیل شده و در مشاغل دولتی مشغول به کار شوند که این اشتباه بزرگی است. ما باید دانشجویان را آچار به دست تربیت نماییم. ما به دنبال اشتغال زودبازه و حتی با درآمد پایین در حین تحصیل دانشجویان هستیم تا زمینه اشتغال آن‌ها را بعد از فارغ التحصیلی با شرایط مناسبتر فراهم سازد.