نمایش آنلاین را نمیتوان تئاتر نامید
یک کارگردان تئاتر گفت: تئاتر با زنده بودن معنا پیدا میکند؛ نمیتوانیم مجازی و به صورت آنلاین پخش شدن نمایش را تئاتر بنامیم.
خیام وقار کاشانی بازیگر و کارگردان تئاتر، در گفتوگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: تئاتر با زنده بودن معنا پیدا میکند و نمیتوانیم مجازی و به صورت آنلاین پخش شدن نمایش را تئاتر بنامیم؛ ولی جشنوارههای مختلف تئاتر میتوانند برای هنرمندان تئاتر که نزدیک به یک سال بیکار هستند، کمک کننده باشند. خیلی از تئاتریها در این مدت درآمدی از این هنر نداشتند و در این شرایط وجود جشنوارههای تئاتری ضروری به نظر میآید.
او افزود: جشنواره تئاتر مقاومت، جشنوارههای استانی و جشنواره تئاتر فجر کارهایشان را طبق روند عادی انجام میدهند تا ببینند شرایط به چه صورت خواهد بود.
کاشانی درباره تئاتر دانشجویی هم بیان کرد: دانشجوها برای تئاتر دانشجویی در پلاتوی دانشگاهها تمرین میکردند. حالا که دانشگاهها تعطیل شده است، کجا جمع شوند و تمرین کنند؟! در حال حاضر اوضاع تئاتر دانشجویی اصلا خوب نیست؛ تا جایی که اطلاع دارم جشنواره تئاتر دانشجویی برای امور پژوهشی دانشجویان تلاش میکند و کمتر به بحث اجرایی تئاتر و روی صحنه نمایش دادن آن توجه نشان میدهد.
وی درباره کرونا و تأثیر آن بر تئاتر گفت: کرونا و تعطیلات ناشی از آن اتفاق عجیبی است؛ تئاتر نیز از این اتفاق مستثنی نبوده است. به طور کلی بخش فرهنگ و هنر از کرونا آسیب زیادی دیده است؛ به نظرم زمانی که بساط کرونا برچیده شود حداقل یک سال زمان میبرد تا به اوضاع قبل از کرونا برگردیم. وضعیت معیشت مردم هم دچار مشکل شده است و فکر میکنم مردم ابتدا باید به ضروریات زندگی برسند و بعد به تماشای تئاتر فکر کنند.
این بازیگر تلویزیون با اشاره به شرایط سخت ایجاد شده برای هنرمندان، درباره تولید تله تئاتر گفت: هنرمندان تئاتر در شرایط سختی زندگی میکنند. مدیران فرهنگی باید خلاقیت داشته باشند و در این شرایط جایگزینهایی برای تئاتر صحنهای در نظر بگیرند. یکی از این جایگزینها میتواند همکاری با تلویزیون و تولید تله تئاتر باشد. در این شرایط هنرمندان حوزه تئاتر هم میتوانند در تولید تلهتئاتر سهیم باشند. اکنون به طور کامل بخش تله تئاتر در تلویزیون تعطیل است، ولی تله تئاتر میتواند کمک کننده باشد.
انتهای پیام /