نمک دریاچه ارومیه؛ فرصت رونق توسعه و ارزآوری را دارد
دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان و دارا بودن مقدار بسیاری نمک، معدنی در حد و اندازه آوازه جهانی است که در سایه بی توجهی مسئولان استانی، بهرهبرداری اقتصادی آنچنانی از آن نمیشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، نمک دریاچه ارومیه به علت دارا بودن املاحی چون سدیم، پتاسیم، منیزیم، کادمیوم و دانادیوم ظرفیت عظیمی برای درآمدزایی و تولید ثروت دارد اما متاسفانه آنچه در این منطقه مشهود است بیتوجهی مسئولان مربوطه نسبت به ایجاد اشتغال و درآمد و تحقق اقتصاد مقاومتی است.
بنا به اظهارات کارشناسان مربوطه، نمک دریاچه ارومیه یکی از منحصربه فردترین ظرفیتهای اقتصادی مغفول مانده در کشور است که طی چند سال اخیر اصحاب رسانه با اعتراض نسبت به برداشت بی رویه آن خواستار برخورد سازمان های مربوطه با چنین افرادی بودهاند که متأسفانه تاکنون نه تنها اقدامی در این راستا صورت نگرفته بلکه هرروزه شاهد غارت نمک از دریاچه هستیم.
متاسفانه مردم استان نیز با نبود آگاهی لازم درباره مضرات نمک دریاچه آنها را جمع و استفاده میکنند؛ درحالیکه این نمکها نمک خوراکی نبوده و صنعتی هستند و استفاده غیراصولی از آن میتواند بیماری های خطرناکی را به بار آورد.
سایر کشورها جهت تولید نمک بایستی هزینه بسیار هنگفتی را بپردازند حال آنکه دریاچه ارومیه از ظرفیت بسیاری در این زمینه برخوردار بوده و با توجه به اینکه مسئولان همواره نمیتواند از منابع ملی جهت احیای دریاچه ارومیه استفاده کند، پس میتوان از اقتصاد دریاچه (نمک) برای احیای آن استفاده کرده و به یقین این کار نیز امکانپذیر است.
با توجه به اینکه نمک دریاچه ارومیه در تهیه مواد اولیه صنایع و مصارف صنعتی و غیر صنعتی کاربرد بسزایی دارد و میتواند کمک شایانی در ارز آوری برای استان داشته باشد؛ نیازمند به ایجاد کارخانجات با هدف بهره گیری از این نعمت الهی و ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای افراد بوده و انتظار میرود امر متولیان نیز به این امر توجه ویژه ای داشته باشند.
*فاطمه جعفرنژاد
انتهای پیام /