نوای هنرمندان بختیاری و گروه سینا ذکایی در سوگ امام حسین (ع)

سازها در سوگ مردی نواخته میشوند که از زندگی خود و عزیزان خویش میگذرد تا آزاده بماند چراکه مطاع دنیا را ناچیزتر از آن میداند که از وارستگی خویش درگذرد.
به گزارش مشرق، پهنه رودکی این شبها شاهد اجرای قطعات موسیقی است که در سوگ امام حسین (ع) و یارانش به اجرا درمیآیند؛ قطعاتی که گاه سنتی است مانند موسیقی بختیاری و گاهی هم مدرنتر مانند اجرایی به سرپرستی سینا ذکایی.
در پنجمین شب خیمه هنر هم دو قطعه موسیقی به اجرا درآمدند. نوای اذان مغرب که به پایان میرسد، بعد از سکوتی چند دقیقهای، ابتدا گروه بختیاری هستند که سازهای خود را مینوازند؛ اجرایی که در دستهبندی موسیقی نواحی قرار میگیرد و میلاد پولادی، سرپرست این گروه که از استان چهار محال و بختیاری برای اجرای برنامه دعوت شده است، در توضیح قطعات اجرایی خود به ایسنا میگوید: عموما «گاگریوخوانی» (بگو و گریه کن) توسط خانمهای ایل اجرا میشود. وقتی خانوادهای سوگوار میشود، خانمها یا در خانه آن فرد یا بر مزار او این قطعات را اجرا میکنند.
پولادی با همراهی یک جوان نوازنده دیگر قطعات دو کلکی، دشتی بختیاری و قطعهای ریتمیک را که برای سینهزنی تدارک دیده شده، اجرا میکنند.
پولادی که مانند بسیاری از همکاران خود خواستار توجه بیشتر به موسیقی نواحی و موسیقی مقامی است، ادامه میدهد: خواسته ما توجه بیشتر به این هنر است. چراکه موسیقی ایرانی برگرفته از موسیقی مقامی است. بسیاری از عزیزان در این رشته فعالیت داشتهاند ولی الان هیچ نامی از آنان نیست و هیچ یادبودی برایشان برگزار نمیشود. ما خواستار توجه بیشتر به این شاخه هستیم و اینکه نوازندگان خطههای گوناگون اجرای برنامه داشته باشند و مردم از سراسر کشور بتوانند برنامههایشان را ببینند.
اجرای این گروه که به پایان میرسد، گروهی دیگر از نوازندگان جوان روی صحنه میروند تا با سرپرستی سینا ذکایی، قطعاتی را با سازهای بادی اجرا کنند.
این گروه هم ملودیهای آشنایی را اجرا میکنند که برایمان نوستالژیک است مانند «باز این چه شورش است...» و «سقای حرم، سید و سالار نیامد...» و هم ملودیهای دیگر اما هر چه هست، همه با شوری اجرا میشود که حال و هوایی متفاوت به خیمهگاه میدهد و بعد از اجرای آنان است که نوبت به شعرخوانی میرسد.
علی ضرابی با نواختن ترومپت، محمدرضا پناهینژاد به عنوان نوازنده سازهای ضربی، امیرحسین زبردست با نواختن ساکسیفون، شایان هاتف به عنوان نوازنده ترومپت و رامتین وقاری به عنوان نوازنده کلارینت، در این اجرا حضور داشتند.
در حین اجرای تمام این برنامهها، هنرمندان نقاش در کار ساختن نقاشیهای تازهاند تا ماجرای کربلا با رنگ و بوم و قلم هم روایت شود.
در ادامه میتوانید ویدیوی کوتاهی از این اجراها مشاهده کنید.



