شنبه 29 دی 1403

نوروویروس چیست و چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
نوروویروس چیست و چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد؟

دنیای اقتصاد: نوروویروس یک بیماری گوارشی بسیار شدید است که به دلیل استفراغ و اسهال شدید، به «بیماری استفراغ زمستانی» شهرت پیدا کرده است. این بیماری در حال افزایش است. نوروویروس علاوه بر ایجاد حالت تهوع شدید، به دلیل مقاومت بالا در برابر بسیاری از مواد ضدعفونی‌کننده، از جمله ضدعفونی‌کننده‌های الکلی دست، قابل توجه است.

گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد - نیلوفر ادیب‌نیا: براساس گزارشی از واشنگتن‌پست، برای مقابله با نوروویروس، به اتخاذ «ملاحظات شدید» در فرآیند تمیز کردن و ضدعفونی کردن نیاز است. جسیکا اِک، مدیر ارشد ارتباطات دیجیتال در موسسه یهداشت آمریکا (ACI)، در این باره می‌گوید این میکروب بسیار مسری و به شدت مقاوم است و می‌تواند برای هفته‌ها بر روی سطوح باقی بماند. افراد باید سطوح را تمیز و ضدعفونی کنند تا از عفونت مجدد جلوگیری کنند البته باید توجه کرد که هنگام تمیز کردن حتما باید از دستکش استفاده کرد.

شستن دست‌ها به مدت 20 ثانیه با آب و صابون، مهم‌ترین اقدام برای محافظت از خود در برابر نوروویروس و بسیاری از بیماری‌های دیگر است. لازم است تمام قسمت‌های دست، از جمله پشت دست‌ها، بین انگشتان و زیر ناخن‌ها به خوبی با صابون پوشانده و ماساژ داده شود.

تمیز کردن و ضدعفونی کردن دو مرحله مجزا اما مکمل در حفظ بهداشت هستند که به خصوص در مبارزه با ویروسی مثل نوروویروس از اهمیت بالایی برخوردارند. تمیز کردن به معنای از بین بردن آلودگی‌های ظاهری مانند گرد و غبار، چربی و مواد آلی از سطوح است. اما در واقع ضدعفونی کردن فرایندی است که در آن از مواد شیمیایی خاص برای از بین بردن یا غیرفعال کردن میکروب‌های بیماری‌زا مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها استفاده می‌شود. پس از انتخاب ضدعفونی‌کننده مناسب برای مقابله با نوروویروس، رعایت دقیق دستورالعمل‌های استفاده بسیار مهم است. بزرگ‌ترین اشتباهی که افراد در هنگام ضدعفونی کردن مرتکب می‌شوند، نادیده گرفتن دستورالعمل‌های روی محصول است. در صورت عدم مطالعه دستورالعمل‌ها، افراد متوجه مقدار زمانی که باید ضدعفونی‌کننده روی سطوح بماند تا اثرگذار باشد، نمی‌شوند.

برای مقابله با نوروویروس، روش شست‌وشوی لباس‌ها را باید به طور کامل تغییر داد. اگر در خانه فردی به نوروویروس مبتلا شد، باید روشی دقیق‌تر و کامل‌تر برای شستن لباس‌ها به کار برد.

همچنین پس از بهبودی از بیماری نوروویروس، برای جلوگیری از شیوع مجدد این ویروس، تمیز کردن و ضدعفونی کردن دقیق محیط بسیار مهم است. تمام سطوحی که افراد به طور مرتب با آنها تماس پیدا می‌کنند، از جمله دستگیره‌ها، کلیدهای برق، شیرآلات، وسایل آشپزخانه، اسباب‌بازی‌ها و وسایل شخصی مانند گوشی‌های همراه و... باید به دقت تمیز و ضدعفونی شوند. همچنین، لباس‌های آلوده باید شسته شده و سطوح نرم غیر قابل شست‌وشو با مواد ضدعفونی کننده مناسب تمیز شوند. توجه ویژه به سرویس بهداشتی و آشپزخانه، به عنوان کانون‌های اصلی آلودگی، ضروری است. با انجام این اقدامات، می‌توان خطر ابتلای مجدد به نوروویروس را به حداقل رساند.