نوسان مثبت قیمت طلا و سکه در سایه 3 عامل مهم / مانع بزرگ بر سر راه قیمتها؟
تحلیلگران هدف قیمتی 3 هزار دلاری را برای طلای جهانی پیشبینی میکنند و «کاهش نرخهای بهره»، «نااطمینانیهای ژئوپلتیک»، «خرید بانکهای مرکزی» و «تقاضای صنعتی اندک» را از جمله دلایل این موضوع میدانند.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه اولین روز هفته را تحت تأثیر نوسانات دلار، با حرکت در مسیر صعودی آغاز و سپری کرد و در حالی که بازارهای جهانی تعطیل بودند و قیمت طلای جهانی در سطح 2690 دلار ثابت ماند، تحولات بازار داخلی به دلیل وابستگی مستقیم به «نرخ دلار آزاد و حوالهای»، «سیاستهای پولی بانک مرکزی» و «انتظارات تورمی»، روند افزایشی را تجربه کرد.
فارغ از رشد نرخ دلار، نوسان قیمت طلا در سطح 2690 دلار انگیزهای برای معاملهگران افزایشی بازار ایجاد کرد؛ چرا که طلای جهانی بیشترین رشد هفتگی خود از اواسط نوامبر سال گذشته ثبت کرده است. از سوی دیگر، پیشبینیها حاکی از ثبات نرخ بهره توسط فدرال رزرو در نیمه اول سال جاری است، اما نگرانیها درباره اثرات تورمی ناشی از سیاستهای تعرفهای ترامپ زمینه ساز افزایش تقاضا برای طلای جهانی شده است.
با این حال، قیمت طلای آبشده روز شنبه را با نرخ 23 میلیون و 120 هزار تومان آغاز کرد و با افزایش تا پله سوم پیشروی کرد و در 23 میلیون و 245 هزار تومان به کار خود پایان داد. هر گرم طلای 18 عیار نیز پنج میلیون و 151 هزار تومان نرخگذاری شد.
از سوی دیگر، سکه امامی معاملات را با 56 میلیون و 900 هزار تومان آغاز کرد، اما همسو با افزایش قیمت طلا و ارز، با افزایش وارد کانال 57 میلیون تومان شد و تا 57 میلیون و 200 هزار تومان بالا رفت و در نهایت 57 میلیون و 50 هزار تومان به معاملات پایان داد. قیمت نیم سکه و ربع سکه هم به ترتیب 31 میلیون و 850 هزار تومان و 17 میلیون و 850 هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی نیز، 9 میلیون تومان قیمت خورد.
بنا به گفته تحلیلگران، بازار طلا و سکه تحت تأثیر چندین عامل کلیدی، از جمله «نوسانات نرخ دلار و قیمت طلای جهانی» و «انتظارات تورمی» به مسیر افزایشی خود ادامه داده است. سیاستهای مدیریت ارزی بانک مرکزی و عرضه کنترلشده سکه، بهویژه ربعسکه، نقش مهمی در کاهش سرعت رشد قیمتها و کنترل تقاضای سفتهبازانه ایفا کرده است.
در همین حال، کاهش حباب قیمتی سکه نشاندهنده تعدیل بازار است، اما اخبار و سیگنالهای سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی همچنان به نوسانات این بازار دامن میزنند.
با این همه، پیگیری اقتصادنیوز از تکنیکالیستها حکایت از آن دارد که قیمت طلای آبشده در صورت کاهش، به سطح 22 میلیون و 950 هزار تومان عقب خواهد نشست. این سطح حمایتی بر اساس تقاضای داخلی و شرایط اقتصادی موجود، به عنوان یک نقطه تقویت برای قیمت طلا شناخته میشود. در صورت ادامه روند صعودی، قیمت طلای آبشده به 23 میلیون و 400 هزار تومان خواهد رسید و این سطح مقاومتی به دلیل نوسانات قیمت دلار و تقاضای بیشتر برای طلا در بازار داخلی، میتواند مانع از رشد بیشتر قیمت شود.
به گفته تحلیلگران اقتصادی، برای طلای 18 عیار منطقه قیمتی پنج میلیون و 500 هزار تومان بهعنوان یک مقاومت کلیدی در نظر گرفته میشود و عبور از این سطح میتواند مسیر رشد بیشتر قیمتها را هموار کند. در صورت عدم موفقیت در شکستن این محدوده، احتمال افت قیمت به چهار میلیون و 800 هزار تومان وجود دارد. تحلیلگران تأکید دارند که کاهش قیمتها وابسته به بهبود شرایط سیاسی است و رفتار بازار سکه نیز به تغییرات دلار و طلای جهانی گره خورده است.
معامله گران فنی نیز بر این باورند که سکه امامی به تبع نوسانات در بازار ارز و طلا، تحت تاثیر افزایش یا کاهش نرخ دلار و تقاضای فصلی قرار دارد و در کوتاهمدت در این سطوح نوسان خواهد داشت. به عقیده این گروه اگر قیمت سکه امامی به طور ناگهانی کاهش یابد، به سطح کانال 56 میلیون و 900 هزار تومان خواهد رسید و این سطح حمایتی از آنجا که به عنوان سطح تقاضای بالای بازار شناخته میشود، میتواند موجب برگشت قیمت از روند نزولی شود.
از سوی دیگر، در صورتی که روند صعودی ادامه یابد و تقاضا در بازار سکه امامی افزایش یابد، پیشبینی میشود قیمت سکه به 57 میلیون و 400 هزار تومان برسد. این سطح مقاومتی با توجه به فشار تقاضای بالا در بازار، به عنوان یک نقطه مانع برای حرکت بیشتر قیمت به سمت بالا عمل خواهد کرد.
همچنین اگر قیمت طلای جهانی از سطح فعلی خود بالاتر رود یا در مقابل دلار نوسانات کاهشی نداشته باشد، این سطوح حمایتی و مقاومتی حفظ خواهند شد.
تحلیلگران هدف قیمتی 3 هزار دلاری را برای طلای جهانی پیشبینی میکنند و «کاهش نرخهای بهره»، «نااطمینانیهای ژئوپلتیک»، «خرید بانکهای مرکزی» و «تقاضای صنعتی اندک» را از جمله دلایل این موضوع میدانند.
کارشناسان بازار بر این باورند که عملکرد صعودی طلا ممکن است بازتابدهنده نگرانیهایی فراتر از عوامل معمولی مانند نرخ بهره باشد. این عوامل شامل فشارهای احتمالی تورمی، تداوم تنشهای ژئوپلیتیکی و ابهامات سیاسی در داخل ایالات متحده هستند.
با توجه به شرایط کنونی بازار ارز و افزایش تقاضا، انتظار میرود روند افزایشی قیمت طلا و سکه در روزهای آینده ادامه داشته باشد. رشد نرخ دلار و صعود قیمتها در بازارهای جهانی، همراه با تأثیر تحولات سیاسی و اقتصادی، فشار صعودی بیشتری بر ارزش فلز زرد وارد کرده است. علاوه بر این، افزایش تقاضای سرمایهگذاران و نوسانات صعودی ارز در سامانههای رسمی، عاملی برای حفظ روند صعودی در بازار طلا و سکه خواهد بود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.