پنج‌شنبه 17 آبان 1403

نگاهی به مهم‌ترین اخبار کرونایی قم - صبح پنجشنبه

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نگاهی به مهم‌ترین اخبار کرونایی قم - صبح پنجشنبه

قم - ایرنا - موازی‌کاری معضلی در کمک‌های معیشتی به نیازمندان، حضور 64 دستگاه دولتی در رزمایش کمک مومنانه، ارائه کمک از طریق نهادهای تخصصی، بخشودگی اجاره‌بهای سالن‌های ورزشی، جمع‌آوری 23 میلیارد تومان کمک مردمی مقابله با کرونا و رشد چشمگیر در تولید مواد ضدعفونی‌کننده؛ سرخط مهم‌ترین اخبار روز چهارشنبه 10 اردیبهشت‌ماه جاری استان قم درباره کرونا بود.

قم از بحران کرونا خارج نشده‌است

استاندار قم، با تاکید بر این‌که قم هنوز از شرایط بحران کرونا خارج نشده‌است، گفت: عملکرد کادر پزشکی استان در مقابله با بیماری کرونا ستودنی بود.

بهرام سرمست درنشست با اعضای سازمان نظام پزشکی قم افزود: تاب‌آوری نظام درمانی کشور و قم در مقابله با ویروس کرونا تحسین‌برانگیز بود.

موازی‌کاری معضلی در کمک‌های معیشتی به نیازمندان

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) قم گفت: معضل استان موازی‌کاری و تکرار درکمک‌های مشابه و بی‌برنامگی در ارائه بسته‌های معیشتی و نقدی به خانواده‌های نیازمند و آسیب‌دیده کرونایی است.

اکبر میرشکار در جلسه کمیته فرهنگی و اجتماعی مبارزه با کرونا افزود: همپوشانی در ارائه بسته‌های معیشتی همچنان درقم موج می‌زند و برخی خانواده‌هایی که به‌شدت نیازمند هستند از هیچ‌گونه بسته حمایتی برخوردار نمی‌شوند.

دستگاه‌های دولتی در سامانه سلامت ثبت‌نام کنند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم گفت: ثبت‌نام در سامانه سلامت مربوط به همه اماکنی است که تعدادی مشغول به کار هستند و یا ارباب‌رجوع به آن نهاد مراجعه می‌کند، بر همین اساس باید دستگاه‌های دولتی نیز در سامانه مذکور ثبت‌نام نمایند.

سید موسی حسینی کاشانی در جلسه شورای اطلاع‌رسانی و کمیته اطلاع‌رسانی و مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونا افزود: ثبت‌نام در سامانه سلامت به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir به‌منظور دریافت دستورالعمل سلامت محیط کار، شاغلان، مشتریان و تایید تعهدنامه به‌صورت الکترونیکی برای التزام به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با کروناست.

قطع سهمیه آرد 80 نانوایی

مدیرگروه بهداشت محیط و سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: سهمیه آرد 80 نانوایی درقم به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی مربوط به پیشگیری از بیماری کرونا، قطع شده‌است.

نرگس جعفری در جلسه شورای اطلاع‌رسانی و کمیته اطلاع‌رسانی و مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونا افزود: دستورالعمل‌های بهداشتی برای 6 دسته از اصناف تدوین شده‌است و همه اصناف موظف هستند این دستورالعمل‌ها را رعایت کنند.

ضرورت توجه به پروتکل‌های سلامت

مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت قم گفت: تمام پروتکل‌های سلامت متاثر از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی نیست و بخش عمده‌ای متاثر از فعالیت سایر قسمت‌های جامعه از سیاست و اجتماع است.

محمدعلی گل در جلسه شورای اطلاع‌رسانی و کمیته اطلاع‌رسانی و مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونا افزود: زمانی که نهادی غیر از وزارت بهداشت، بازار را باز و رفت‌وآمد بین‌شهری را آزاد اعلام می‌کند، پس مردم به این نتیجه می‌رسند که رفت‌وآمد آزاد است و این مساله به‌نوعی با دستورالعمل‌های بهداشتی تناقض دارد.

حضور 64 دستگاه دولتی در رزمایش کمک مومنانه

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم گفت: مجموعه کارکنان 64 دستگاه دولتی قم از ابتدای فرمان رهبر معظم انقلاب نسبت به رزمایش کمک مومنانه وارد میدان شدند.

محمدرضا گروسی در جلسه کمیته فرهنگی و اجتماعی مبارزه با کرونا افزود: برای عدالت در توزیع بسته‌های معیشتی در بین خانواده‌های نیازمند هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های خدمات‌رسان و بسیج مردمی شکل گرفته‌است.

ارائه بسته‌های معیشتی به 2 هزار و 520 خانواده

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر قم گفت: تاکنون 2 هزار و 520 خانواده نیازمند قمی از بسته‌های معیشتی این نهاد برخوردار شده‌اند.

محمد گلفشان درجلسه کمیته فرهنگی و اجتماعی مبارزه با کرونا افزود: برای حفظ کرامت این خانواده‌ها، تمام بسته‌های حمایتی از طریق انجمن‌های تخصصی و اصناف و چراغ خاموش در اختیار آن‌ها قرار گرفته‌است.

وی با انتقاد از همپوشانی درارائه بسته‌های معیشتی ادامه داد: موازی‌کاری در ارائه بسته‌های حمایتی تمام نهادهای خیریه و نهادهای دولتی را آزار می‌دهد.

ارائه کمک از طریق نهادهای تخصصی

مدیرکل آموزش‌وپرورش قم گفت: یک‌هزار و 400 واحد آموزشی قم که به دلیل کرونا تعطیل است، می‌توانند به مرکزی برای ساماندهی کمک‌های معیشتی و بسته‌بندی اقلام موردنظر تبدیل شوند.

حمیدرضا شیخ‌الاسلام در جلسه کمیته فرهنگی و اجتماعی مبارزه با کرونا افزود: کمک‌های آموزش‌وپرورش به خانواده‌های نیازمند فقط از طریق نهادهای تخصصی ارائه خواهد شد.

جمع‌آوری 7 میلیارد تومان کمک در قرارگاه مردمی کریمه اهل بیت (ع)

رییس ستاد کمک‌های مردمی قرارگاه کریمه اهل‌بیت (س) قم گفت: تاکنون 7 میلیارد و 700 میلیون تومان کمک مردمی در این قرارگاه جمع‌آوری شده‌است.

محمود پارچه‌باف در جلسه کمیته فرهنگی و اجتماعی مبارزه با کرونا افزود: کمک‌های جمع‌آوری‌شده بین 20 هزار خانواده نیازمند قمی توزیع خواهد شد.

بخشودگی اجاره‌بهای سالن‌های ورزشی

مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قم گفت: از ابتدای اسفندماه سال گذشته اجاره‌بهای تمام سالن‌های ورزشی و سراهای محله شهرداری بخشیده شده‌است.

ابوالقاسم مقیمی در جلسه کمیته فرهنگی و اجتماعی مبارزه با کرونا افزود: سالن‌های ورزشی و سراهای محله شهرداری می‌تواند به مرکز توزیع، جمع‌آوری و بسته‌بندی اقلام معیشتی تبدیل شود.

شناسایی یکهزار و 400 خانواده آسیب‌دیده حوزه مشاغل شهری

مدیر مدیریت بحران شهرداری قم گفت: یک‌هزار و 473 تن از نیروهای آسیب‌دیده مرتبط با شهرداری شناسایی شده‌اند و بسته‌های معیشتی در بین آنان توزیع خواهد شد.

علی‌اکبر رحیمی در جلسه کمیته فرهنگی و اجتماعی مبارزه با کرونا افزود: اجاره‌بهای تمام مجتمع‌های ورزشی و غرفه‌های تجاری شهرداری از آغاز کرونا تا 2 ماه آینده بخشیده شده‌است.

تولید روزانه 180 هزار ماسک

فرماندار قم گفت: میزان نیاز بخش‌های گوناگون به ماسک روزانه 250 هزار عدد است که بیش از 180 هزار عدد آن در داخل قم تولید می‌شود.

مرتضی حیدری در کارگروه تنظیم بازار قم افزود: تعداد بسیار زیادی ماسک نیز توسط موسسه‌های خیره، مسجدها و سایر نهادها به روش‌های مختلف تهیه می‌شود که همین موضوع موجب عرضه بهتر ماسک در سطح قم و جبران کمبود میزان تولید با مقدار نیاز شده‌است.

رشد چشمگیر در تولید مواد ضدعفونی‌کننده 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: ظرفیت تولید مواد ضدعفونی و بهداشتی در قم با رشد چشمگیری مواجه بوده است و اکنون علاوه بر پاسخگویی به نیاز استان توان صادرات این محصولات را نیز داریم.

محمود سیجانی درکارگروه تنظیم بازار قم افزود: در موضوع ماسک نیز با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و افزایش سطح تولید، به‌زودی بازار قم از این محصول اشباع می‌شود و فرصت صادرات آن‌هم ایجاد می‌شود.

کاهش 17 درصدی اهدای خون

مدیرکل انتقال خون قم گفت: اهدای خون در فروردین‌ماه امسال در استان قم نسبت به مدت مشابه پارسال، 17 درصد کاهش‌یافته است.

مرتضی نوریان در جلسه شورای اطلاع‌رسانی و کمیته اطلاع‌رسانی و مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونا افزود: ذخایر فرآورده‌های خون در قم مطلوب است و پاسخگوی مرکزهای درمانی هستیم؛ ولی تامین نیاز خون و فرآورده‌های خونی در استان و شبکه خون‌رسانی کشور باید با نگاهی بلندمدت برنامه‌ریزی شود.

وی افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا، بسیاری از مراکز درمانی پاسخگوی بیماران کرونایی و نیازهای مردم در این زمینه بودند و بر همین اساس بسیاری از بخش‌ها، عمل‌های غیراورژانسی را تعطیل کرده بودند و مصرف خون نیز مقداری کاهش‌یافته است.

جمع‌آوری 23 میلیارد تومان کمک مردمی مقابله با کرونا

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم گفت: 23 میلیارد تومان کمک‌های مردمی برای ارائه بسته‌های معیشتی و مقابله با کرونا در سطح استان جمع‌آوری شده‌است.

بیژن سلیمانپور درکمیته اجتماعی و فرهنگی مبارزه با کرونا افزود: این مبلغ غیر از کمک‌هایی می‌باشد که مجمع خیرین سلامت برای تامین تجهیزات پزشکی و ارائه بسته‌های معیشتی ارائه کرده‌است.

غربالگری روزانه 60 هزار تن

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: برای شناسایی و پایش افراد مشکوک به کرونا روزانه 60 هزار تن از مردم قم مورد غربالگری سلامت قرار می‌گیرند.

سیامک محبی در گفت‌وگویی افزود: مرحله دوم این طرح در مراکز جامع سلامت و خانه‌های بهداشت در حال انجام است.

جمع آوری خاطره‌های بانوان طلبه در مقابله با کرونا

معاون فرهنگی تبلیغی جامعه الزهرا (س) گفت: خاطرات، اقدامات و مستندات حضور بانوان طلبه درفعالیت‌های جهادی مقابله با بیماری کرونا درقالب «بانوان باز هم درخشیدند» جمع‌آوری می‌شود.

حجت‌الاسلام حسن برزو درگفت‌وگویی، هدف از جمع‌آوری خاطرات را ترویج فرهنگ جهاد و معرفی خدمات بانوان جهادگر برشمرد و افزود: این فعالیت‌های جهادی بخشی از تاریخ معاصر کشور ماست و باید روایت و ثبت شوند.

وی ادامه داد: هر فردی که خاطرات و مستنداتی برای ثبت دارد، می‌تواند فایل متنی یا صوتی خود را به نشانی https://sapp.ir/jz_m.f.t در پیام‌رسان سروش و یا رایانامه (ایمیل) به نشانی ghft@jz.ac.ir ارسال کنند تا در صورت رضایت بانوی جهادگر بانام وی ثبت شود.

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (24 آذر 98) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی 98) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های 36620023، 36620999، 36706030 و 36704368 (با پیش‌شماره 025) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*