نگرانی سرمایه گذاران از افزایش بدهی دولت آمریکا
علت این نگرانی بزرگی این رقم نیست، بلکه سرعت افزایش این بدهی است.
ناظر مالی مستقل کنگره آمریکا یعنی "دفتر بودجه کنگره"، هشدار داده است که رشد بدهی دولت این کشور "بی سابقه" بوده است و احتمال وقوع بحران مشابهی که فقط 18 ماه پیش برای یکی از متحدان ایالات متحده رخ داد، وجود دارد.
دولت لیز تراس، نخستوزیر سابق بریتانیا، اوراق بدهی بیشتری برای تأمین کسری بودجه ناشی از کاهش مالیات صادر کرد که منجر به افزایش هزینههای استقراض و مداخله چشمگیر بانک مرکزی انگلستان شد.
این بانک متعهد شد که اوراق قرضه را در "هر مقیاسی که لازم است" خریداری کند. تراس 45 روز پس از آغاز به کار خود در دولت انگلیس، بیشتر به دلیل هرج و مرج بازار مجبور به استعفا شد.
لری فینک، مدیر عامل شرکت بلک راک، یکی از افرادی است که از سرعت افزایش بدهیهای دولت ایالات متحده ابراز ناراحتی کرده است و میگوید که "وضعیت اضطراریتر از آن چیزی است که من تا به حال به یاد دارم".
وی افزود: سناریوی بدی وجود دارد که در آن اقتصاد آمریکا کم کم مانند اقتصاد ژاپن در اواخر دهه 1990 و اوایل دهه 2000 میشود یعنی زمانی که بدهی از تولید ناخالص داخلی فراتر رفت و به دورههایی از ریاضت (اقتصادی) و رکود منجر شد.
بر اساس این گزارش، بدهی دولت آمریکا یک تریلیون دلار در هر 100 روز افزایش مییابد، و به نظر میرسد هیچ یک از نامزدهای اصلی در ریاست جمهوری تمرکز خود را روی این موضوع قرار ندادهاند.
دیوید پیج، رئیس بخش تحقیقات اقتصاد کلان در موسسه "مدیران سرمایهگذاری آکسا" در این باره گفت: هیچ یک از سلامت (بخش) مالی صحبت نمی کند و (ترامپ) در واقع در مورد تمدید دوره کاهش مالیات صحبت میکند.
آژانس های رتبه بندی نیز شروع به هشدار در مورد وضعیت بدهی آمریکا کردهاند.
موسسه فیچ اخیراً رتبه بدهی دولت ایالات متحده را از درجه عالی AAA یک پله کاهش داد و مانند موسسه "استاندارد اند پورز" که در سال 2011 رتبه این کشور را به علت بدهی کاهش داده بود، عمل کرد.
در همین حال، موسسه مودیز که آخرین موسسه از سه آژانس بزرگ رتبهبندی است که هنوز رتبهبندی عالی را به آمریکا اختصاص میدهد، اخیرا با اشاره به کاهش ثبات مالی، چشمانداز رتبهبندی خود را به سطح منفی تغییر داده است.