شنبه 7 مهر 1403

نیازی به پزشک خارجی نداریم / از حاکم کردن افراد غیر پزشک بر جامعه پزشکی اجتناب کنید

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
نیازی به پزشک خارجی نداریم / از حاکم کردن افراد غیر پزشک بر جامعه پزشکی اجتناب کنید

محمد رئیس زاده، روز شنبه در چهل و چهارمین کنگره جامعه جراحان ایران که در سالن همایش‌های رازی برگزار شد، افزود: به جرأت و صراحت می‌توان گفت یکی از حوزه‌های پرافتخار کشور که در آن به طور مطلق خودکفا شده ایم و با افتخار می‌توان آن را به عرصه جهانی عرضه نموده و بر خود ببالیم؛ حوزه پزشکی کشور است.

وی اظهار کرد: به هیچ پزشک خارجی در کشور نیاز نداریم و هیچ بیماری هم نیاز ندارد برای انجام درمان به خارج از کشور اعزام شود، در حالی که طی سال‌های 67 و 68 این موضوع کاملاً عکس بود.

رئیس زاده افزود: در مخیله هیچ هم‌وطنی این فرضیه وجود ندارد که برای یک درمان ولو پیچیده‌ترین آن اگر به خارج از کشور مراجعه کند، درمان بهتری خواهد گرفت و این ذهنیت عموماً در فکر هیچ فرد ایرانی وجود ندارد و می‌توانیم ادعا کنیم به مدد اساتید بزرگوار حوزه پزشکی و فرهیختگان، به خودکفایی مطلق رسیدیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، با اشاره به اینکه بنیان‌های سلامت و پزشکی کشور باید بیش از پیش تقویت شده نه اینکه دچار تضعیف شود، تصریح کرد: در حوزه حکمرانی سلامت و درک متقابل مسئولین از اهمیت و ارزش حوزه سلامت، حوزه آموزش و درمان، مشکلات و معیشت درمان، بحث تعرفه‌ها و اقتصاد درمان، حوزه پزشکی عمومی و اخلاق و تعهد حرفه‌ای، حوزه مهاجرت پزشکان و نخبگان، توریسم و دیپلماسی سلامت با چالش‌های بسیار جدی و نگران کننده‌ای مواجه هستیم.

رئیس زاده با بیان اینکه اگر قرار است بنیان‌های پزشکی کشور مانند سابق تقویت شود، چاره‌ای نداریم جز اینکه مسئولین از چند کار اجتناب کنند، خاطرنشان کرد: باید از حاکمیت شبه علم بر علم پزشکی؛ حاکم کردن افراد غیر پزشک بر جامعه پزشکی، تصمیم گیری برای سرنوشت جامعه پزشکی به دست غیر، محبوب شدن به بهانه هجمه به جامعه پزشکی در رسانه‌ها و تریبون‌ها و از تصمیم گیری تخصصی برای آموزش جامعه پزشکی اجتناب شود.

وی با تاکید بر اینکه تئوریسین‌های پشت پرده نباید کسانی باشند که به بهانه عدم تعارض منافع هیچ علم و سواد و تخصص و تجربه‌ای در حوزه پزشکی ندارند، یادآور شد: متأسفانه امروز شاهد این موارد هستیم و قطعاً با رعایت این اجتناب ها و با درک اهمیت پزشکی توسط مسئولین و سیاست‌گذاران، جامعه پزشکی می‌تواند راه پرافتخار خود را ادامه دهد.

در ادامه ایرج فاضل رئیس جامعه جراحان ایران، با اشاره به پیشرفت‌های پزشکی در بعد از انقلاب اسلامی در کشور، گفت: قبل از انقلاب، 5 هزار پزشک خارجی در ایران حضور داشتند که اغلب هندی و بنگلادشی بودند.

وی افزود: برای ابتدایی‌ترین اعمال جراحی، بیمار به خارج از کشور اعزام می‌شد و پیوند کلیه با هزینه‌های هنگفت در خارج از کشور انجام می‌شد.

فاضل ادامه داد: بعد از انقلاب، با مجاهدت‌های جامعه پزشکی، خیلی از کمبودها و نبودها از بین رفت و ما توانستیم در خدماتی نظیر جراحی قلب، پیوند کرونر و کلیه و...، به خودکفایی برسیم و بیمار ما مجبور نباشد به خارج از کشور اعزام شود.

رئیس جامعه جراحان ایران، با اشاره به سیر صعودی پیشرفت‌های پزشکی در کشور، افزود: متأسفانه عده‌ای نمی‌خواهند این پیشرفت‌ها ادامه پیدا کند.

فاضل به تعیین تعرفه‌ها اشاره کرد و گفت: طبق قانون، تعرفه‌ها می‌بایست توسط سازمان نظام پزشکی تعیین شود که این اختیار توسط عده‌ای از نمایندگان مجلس به شورای عالی بیمه سلامت واگذار شد.

وی ادامه داد: وقتی تعیین تعرفه‌ها دست خریدار خدمت که بیمه‌ها هستند، بیافتد؛ نمی‌توان به عادلانه شدن تعرفه‌ها امیدوار بود.

رئیس جامعه جراحان ایران تاکید کرد: مشکل تعرفه‌ها باید به شکل اساسی حل شود و تا زمانی که این اختیار به سازمان نظام پزشکی برنگردد، مشکلات پابرجا خواهد بود.

در این مراسم از تلاش‌های ماندگار و زحمات اثرگذار جمعی از استادان پیشکسوت جراحی کشور تجلیل شد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نظام پزشکی پزشک وارداتی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است