نیمار هم با 300 میلیون یورو عربستانی شد
در هفتههای اخیر، نیمار در شش و بش بود که به بارسلونا برود یا به الهلال بیاید. ولی بارسای فقیر که پول خریدن مسی را نداشت، به جذب نیمار هم رغبتی نشان نداد و ستاره برزیلی قید پاریس را زد و به ریاض آمد.
عصر ایران؛ ربابه بیدرانی - نیمار داسیلوا سانتوس جونیور، ستاره برزیلی پاریسنژرمن، در ازای دریافت 300 میلیون یورو بابت دو سال، به تیم فوتبال الهلال عربستان پیوست. دستمزد نیمار تحت شرایطی، با احتساب پاداشها و قراردادهای تجاری، طی دو سال آینده ممکن است 400 میلیون یورو نیز بشود.
با پیوستن نیمار به الهلال، اینک سه تن از بهترین بازیکنان جهان در لیگ فوتبال عربستان حضور دارند: کریس رونالدو، کریم بنزما و نیمار. سه بازیکنی که البته در سالهای پایانی فوتبال خود به سر میبرند.
با این حال موقعیت نیمار متفاوت از رونالدو و بنزما است. رونالدو 38 ساله است و بنزما 35 ساله. ولی نیمار تازه شش ماه دیگر 32 ساله میشود. او برخلاف رونالدو و بنزما، به حضور در جام جهانی 2026 نیز امیدوار است.
نیمار همسن سادیو مانه است که همین چند هفته قبل، از لیورپول به النصر عربستان آمد. پیوستن نیمار به الهلال، تا حدی توازن را بین النصر و الهلال برقرار میکند. الهلال دنبال شکار مسی و امباپه بود ولی ناکام ماند. اما النصر موفق شده دو مهاجم برجسته یعنی رونالدو و مانه را جذب کند.
حالا نیمار کفه ترازوی الهلال را به قدر لازم سنگین میکند تا النصر را پیشاپیش قهرمان سال آینده لیگ فوتبال عربستان ندانیم. کریس رونالدو هم از پیوستن نیمار به الهلال اظهار خشنودی کرده. اگر رونالدو به عربستان نمیآمد، احتمالا الان شاهد حضور این همه ستاره در لیگ فوتبال عربستان نبودیم. خود رونالدو به خوبی واقف است چه کرده. او راهی را گشوده که به تدریج ممکن است رهروان بسیاری پیدا کند و آیندهای شکوهمند برای فوتبال عربستان رقم بزند.
بزرگترین اشتباه زندگیِ فوتبالیِ او ترک بارسلونا در سال 2017 بود. او در کنار مسی و سوارز، مثلثی در خط حمله ایجاد کرده بود که در تاریخ فوتبال بینظیر بود. ولی نیمار به پاری سن ژرمن رفت تا گرانترین بازیکن تاریخ شود؛ تصمیمی که ندامت زودهنگام او را در پی داشت ولی چه سود که او مجبور شد شش سال در پاریس بماند و برای تیمی بازی کند که همه میدانستند تیم محبوبش نیست.
25 سالگی تا 31 سالگی، یعنی بهترین سالهای فوتبال هر بازیکنی. نیمار این دوره را در تیمی بازی کرد که محبوبش نبود و از شخصیت قهرمانی در اروپا هم برخوردار نبود. طی این مدت نه توپ طلا گرفت، نه فاتح لیگ قهرمانان شد، نه جایگاه چندان محترمانهای در پاری سن ژرمن داشت.
در هفتههای اخیر، نیمار در شش و بش بود که به بارسلونا برود یا به الهلال بیاید. ولی بارسای فقیر که پول خریدن مسی را نداشت، به جذب نیمار هم رغبتی نشان نداد و ستاره برزیلی قید پاریس را زد و به ریاض آمد.
ترک پاری سن ژرمن قطعا تصمیم درستی بود. ماندن در آنجا، چیزی به نیمار اضافه نمیکرد ولی در ریاض، در رقابت با رونالدو و بنزما، نیمار میتواند نشاط و سرزندگی را از نو تجربه کند. بویژه اینکه فوتبال عربستانیها شبیه فوتبال برزیلیهاست. بازیکنان تکنیکی عربستان، با سرعت بالایشان، سالها بلای جان تیم ملی ایران بودند و تقریبا همیشه در هر رقابت مهمی، فوتبالیستهای نه چندان سرعتیِ تیم ملی ایران را ناکام گذاشتند.
ما در 1984 در نیمهنهایی جام ملتهای آسیا مغلوب عربستان شدیم. در 1988 هم دوباره در نیمهنهایی به عربستان باختیم. عربستان هر دو دوره قهرمان آسیا شد. در 1996 اگرچه بالاخره یک برد خوب مقابل عربستان نصیبمان شد (3 بر صفر در مرحله گروهی) ولی باز در نیمهنهایی به عربستان باختیم و مجددا عربستان قهرمان جام ملتهای آسیا شد. در 1997 هم در مسیر راهیابی به جام جهانی، نتوانستیم از پس عربستان برآییم و به عنوان تیم دوم از استرالیا به فرانسه رفتیم. در مجموع، فوتبال ما در چهل سال اخیر همیشه در بزنگاههای حساس در برابر عربستان ناکام بوده. یکی از علل این ناکامی، قطعا سرعت و تکنیک بالای بازیکنان عربستان بوده.
حالا نیمار علاوه بر مصاف با رونالدو و بنزما و سادیو مانه و چندین ستاره دیگر فوتبال جهان، باید در کنار و در برابر بازیکنان تکنیکی و سریع عربستان بازی کند. و این قطعا به مذاق ستاره برزیلی خوش میآید.
نیمار بیتردید یکی از چند دریبلزن برتر تاریخ فوتبال برزیل است. رونالدیوینو، پله، رونالدو نازاریا، گارینشا، زیکو، دنیلسون، نیمار و یکی دو نفر دیگر، برترین دریبلزنان و تکنیکیترین بازیکنان تاریخ فوتبال برزیلاند. در الهلال، نیمار نه تنها امکان و انگیزه کافی برای به رخ کشیدن تکنیک چشمگیرش را دارد، بلکه تماشاگران و یارانی مشتاق را نیز در کنار و داخل زمین تجربه خواهد کرد.
روزی که رونالدو به عربستان آمد، توپزدن در لیگ عربستان، تصمیمی شجاعانه بود ولی اتخاذ این تصمیم برای نیمار، پس از پیوستن کلی بازیکن درجهیک به لیگ عربستان، چندان دشوار نبود. بویژه اینکه او طی این چند ماه اخیر، کیفیت مرغوب بازیها و اتمسفر پرهیجان این لیگ را نیز حتما تماشا کرده.
نیمار تقریبا 31 سال و 6 ماه سن دارد. او دو سال آینده را در الهلال خواهد بود و اگر اوضاع خوب پیش برود، احتمالا حضورش در الهلال سهساله نیز خواهد شد. کثرت روزافزون بازیکنان طراز اول در لیگ عربستان نیز شانس باقیماندن نیمار در سطح کیفی کنونیاش را افزایش خواهد داد. بنابراین شاید او بتواند با حفظ کیفیت مناسب، در جام جهانی آمریکا نیز حضور یابد. تا آن موقع فقط سه سال و نیم باقی مانده است.
کانال عصر ایران در تلگرام تماشاخانه