دوشنبه 1 بهمن 1403

هاشمی: مدیران باشگاه‌ها گرفتار هیاهوی نقل‌وانتقالات نشوند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
هاشمی: مدیران باشگاه‌ها گرفتار هیاهوی نقل‌وانتقالات نشوند

وزیر ورزش و جوانان از مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتری درخواست کرد که در نقل‌وانتقالات گرفتار هیاهو و جنجال‌ها نشوند.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کیومرث هاشمی در سمینار سالانه مدیران باشگاه‌ها درباره مجوز حرفه‌ای اظهار داشت: از فدراسیون فوتبال برای برگزاری چنین نشستی تقدیر می‌کنم. امیدواریم برگزاری نشست‌های این‌چنینی باعث شود، لیگ برتر سال جاری پویاتر باشد. فصل گذشته لیگ هم بسیار خوب و رقابت‌ها تنگاتنگ بود.

تاج: لیگ وقتی برگزار می‌شود که ورزشگاه‌ها تجهیز شده باشند

وی افزود: اصولاً ورزش حرفه‌ای سه ضلع دارد که یکی از اجزای آن باشگاه‌ها هستند، دیگری بازیکنان و رویداد نیز ضلع دیگر آن است. در فوتبال حرفه‌ای، باشگاه‌ها رکن اصلی هستند، چیزی که شاید در رشته‌ای مثل تنیس اینطور نباشد. اگر تنیس یا گلف باشگاهی نداشته باشند، به ورزشکار آن رشته خدشه‌ای وارد نمی‌شود. در فوتبال حرفه‌ای اما، اگر به باشگاه‌ها خدشه‌ای وارد شود به بخش‌های دیگر آن آسیب می‌رسد. تمامی مباحثی که در راستای حرفه‌ای‌سازی AFC و فیفا انجام شد، به فعالیت‌های باشگاه‌ها برمی‌گردد. درست است فدراسیون فوتبال به‌عنوان ناظر نقش خود را ایفا می‌کند، اما باشگاه به‌عنوان یکی از ارکان اصلی می‌تواند به فوتبال حرفه‌ای کمک کند.

«فوتبال ما در حال بلوغ است، به خصوص در بخش استانداردسازی که نشست‌های زیادی در این راستا برگزار شده است.»، وزیر ورزش و جوانان با بیان این جمله خاطرنشان کرد: باید شرایطی فراهم کنیم که دولت خودش را دور کند. سال‌های سال آرزو بود که استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی واگذار شوند. در روزهای اولی که به وزارت ورزش آمدم عنوان می‌کردم کار ما باشگاهداری و تیمداری نیست. خیلی از دوستان خودم گفتند چرا این حرف را زدی، اما دیدیم این کار شد. روح رئیس جمهورمان شاد باشد که انصافاً در سه چهار جلسه دولت بحث شد و ایشان شخصاً پای این کار (واگذاری استقلال و پرسپولیس) بود. وقتی یک ریال نمی‌توانم به باشگاه‌ها کمک کنم، چرا اصرار به باشگاهداری داریم؟! ضمن اینکه رسالت من چیز دیگری است و باید به‌عنوان خدمتگزار ایفای نقش کنم. حق این دو باشگاه مردمی است که به آنها کمک شود، ولی هر چیزی باید سر جای خودش باشد.

هاشمی ادامه داد: خیبر خرم‌آباد به لیگ برتر صعود کرد و به استاندار استان گفتم این ورزشگاه (ورزشگاه خانگی) تمام و کمال در اختیار شماست. یکی از کارهای دولت همین است. هفته گذشته به استان مازندران و شهر نوشهر رفتم که شهرداری نوشهر این شهر به لیگ آزادگان صعود کرد. به ما گفتند تنها ورزشگاه شهر همین است و چیز دیگری نداریم که به مدیرکل استان دستور دادم در اختیار آنها باشد. وقتی مردم علاقه‌مند هستند، چرا این کار را نکنیم. بیشتری هوادار در قاره آسیا متعلق به ماست. خیلی‌ها آرزو دارند مردم را با پول به ورزشگاه بیاورند. در کشور ما، علاوه بر اینکه پول نمی‌دهند جا هم نداریم! ما دنبال این نیستیم که تیمداری کنیم، ولی ورزشگاه‌هایی که در اختیار وزارت ورزش است به مدیرکل استان‌ها توصیه کرده‌ایم سخت‌گیری نکنند و در اختیار فوتبال قرار دهند.

وی با اشاره به وضعیت ورزشگاه آزادی تصریح کرد: مهدی تاج می‌داند که سه چهار ماه پیش گفتم ورزشگاه آزادی را در اختیار فدراسیون فوتبال قرار می‌دهم. ورزشگاه آزادی در اختیار دو تیم باشگاهی و تیم ملی است. وقتی این ورزشگاه در اختیار فدراسیون باشد، بهتر است چون تخصصی‌تر عمل می‌کند. روزی که به وزارت ورزش آمدم چمن ورزشگاه آزادی یک متر خزانه نداشت. به خاطر دارید که سال گذشته در جریان مسابقات لیگ قهرمانان آسیا چمن ورزشگاه به خاطر کمبود آب و گرما چه وضعیتی پیدا کرد و فضا چقدر سنگین بود. امروز برابر چمن ورزشگاه آزادی خزانه داریم و بلافاصله پس از هر بازی اگر نقطه‌ای از زمین آسیب دیده باشد، ترمیم می‌شود. من تقریباً هر سه هفته یک بار مثل فرزندم از ورزشگاه آزادی بازدید می‌کنم، چرا که احساس می‌کنم برای مردم مهم است و باید به آن توجه شود. در قانون بودجه 1403، آمده است که باید به بازسازی ورزشگاه آزادی برای تیم‌های‌مان جهت حضور در آسیا کمک شود. درست است که استقلال و پرسپولیس خصوصی شدند، ولی اینها سرمایه اجتماعی هستند و تنها ورزشگاهی که می‌تواند مردم را به تماشای مسابقات بکشد، آزادی است. بنابراین، هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار برای ورزشگاه آزادی قرار داده‌ایم.

وزیر ورزش و جوانان یادآور شد: شاید اولین بار است که این را می‌گویم، ولی گفتند وزارت ورزش نمی‌گذارد این کار انجام شود، در صورتی که موانع ایرادی داشته است. شاید مراجعی خارج از بحث ورزش باید نظر دهند. ما در جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم و یکسری موانع وجود دارد. کجای دنیا دیدید دولت‌ها بیایند؟ ما می‌دانیم اگر دولت کمک کند شاید کار جلو نرود. سیستم کمک داور ویدوئویی را با کمک فدراسیون پیش می‌بریم تا فصل جدید با حضور VAR برگزار شود.

وی یک بار دیگر راجع بحث استانداردسازی باشگاه‌ها خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد به جز یکی دو مورد، کارها نشدنی نیست و تلاش می‌شود ورزشگاه‌ها به حداقل استانداردسازی‌ها برسند. البته مسئول تأمین ورزشگاه‌ها خود باشگاه‌ها هستند، اما با توجه به شرایطی که در فوتبال کشور وجود دارد، دولت باید کمک کند. به جز قائمشهر و انزلی که دو شهر فوتبالی هستند، ولی فاقد ورزشگاه در حد استاندارد، بقیه ورزشگاه‌ها شرایط خوبی دارند. باید به دلیل اهمیت فوتبال، هر سه چهار هفته یک بار جلسه‌ای با مدیران باشگاه‌ها داشته باشیم. در این جلسات می‌توانیم به نتایجی برسیم که به توسعه فوتبال کمک کند. بنابراین این نشست‌ها را برگزار می‌کنم. اگر فدراسیون ضرروت بداند با مدیران عامل باشگاه‌های لیگ دسته اول نیز جلساتی برگزار خواهیم کرد.

هاشمی به بازار نقل‌وانتقالات فوتبال ایران اشاره کرد و خطاب به مدیران باشگاه‌ها گفت: فصل نقل‌وانتقالات و جابه‌جایی بازیکنان و مربی است و خواهش می‌کنم مقهور هیاهوها و جنجال‌های بیرون نشوید. فوتبال ما در جذب بازیکن و مربی گرفتار خیلی از مسائل مثل دلال‌بازی و پشت پرده می‌شود. ما خیلی مربیان و بازیکنان خوبی داریم و سعی کنید به دور از هیاهوها دنبال بازیکنانی باشید که کیفیت خوبی داشته باشند و ارقام‌شان غیرواقعی نباشد. تجربه ثابت کرده است باشگاه‌های ما از این مسئله ضرر کرده‌اند. اگر سیاست و رفتارهای حرفه‌ای در باشگاه‌ها حاکم باشد، ارقام واقعی‌تر می‌شود. از سرمایه‌گذاری روی نوجوانان و جوانان غفلت نکنید. طبق سیاست‌های AFC، اعلام شده است تیمداری فوتبال بانوان باید تا سال 2028 الزامی شود. سازمان لیگ هم حرکت خوبی کرد و امروز شاهد هستیم که تیم‌های لیگ برتری باید به سمت تیمداری در بخش بانوان بروند. توجه به رده‌های پایه باید بیشتر شده است و سرمایه‌گذاری می‌بایست بیشتر شود.

وی درباره پرونده فساد در فوتبال ایران تصریح کرد: در بحث فساد حرف‌های زیادی مطرح می‌شود. فساد شاید در بخش‌های دیگری وجود داشته باشد، اما کوچک‌ترین فساد به خصوص در فوتبال اصلاً قابل قبول نیست. امیدواریم با روش‌های پیشگیری نباید این حداقل‌ها وجود داشته باشد. نباید بگذاریم زحمات دست‌اندرکان فوتبال و باشگاه‌ها با تخلفات عده‌ای معلوم‌الحال خدشه‌ای به آن وارد شود. ضمن حمایت از کسانی که در شناسایی تخلف افراد کمک می‌کنند، فدراسیون نیز باید تلاش کند تخلفات به حداقل برسد.

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به بحث فیرپلی مالی یادآور شد: به جای این واژه می‌توانیم انصاف مالی را به کار ببریم. در قانون برنامه هفتم آمده و قانون شده است. در ورزش حرفه‌ای اشاره شده که باید انصاف مالی ایجاد شود. در حال حاضر فوتبال، والیبال و بسکتبال باید انصاف مالی داشته باشند. این کار شروع خوبی است. سقف قرارداد با کمک دستگاه‌های نظارت اجرا شد، ولی باشگاه‌ها ایراداتی گرفتند و گفتند هیج کجا مصوب نشده بود. الان اشاره کردم شش کشوری که فیرپلی مالی دارند، موفق هستند. این اتفاق (سقف قرارداد) در کشور ما قانون شده است و مسئولیت آن را به مهدی تاج داده‌ام. ما سه ماه دیگر فرصت داریم این موضوع را به تأیید مجمع عمومی برسانیم و نیازی به تأیید هیئت دولت ندارد. وقتی به تأیید مجمع عمومی برسد، لازم‌الاجرا خواهد بود.

بحث فرهنگی باشگاه‌ها موضوع دیگری بود که هاشمی درباره آن صحبت کرد و گفت: کشور ما فرهنگی است و تفاوت ما با سایر کشورها موضوعات فرهنگی است. الزامات فرهنگی در ورزش کشور را به رشته‌ها از جمله فدراسیون فوتبال ابلاغ کرده‌ایم. باشگاه‌ها باید به موضوعات فرهنگی توجه کنند و از مدیران باشگاه‌ها خواهش می‌کنم بخش فرهنگی خاص با استفاده از افراد به روز، خوش فکر و فوتبالی بهره ببرند. فعال کردن کانون هواداران یکی از دغدغه‌های ماست و هر باشگاهی فعال کند، به گسترش و توسعه فوتبال کمک می‌کند.

وی در پایان گفت: دکتر زارعی معیارهای B،A و C مجوز حرفه‌ای از سوی AFC را مطرح کرد و باید با این نگاه جلو برویم که حتی معیار C نیز الزامی است. ما به‌عنوان خدمتگزار ورزش کشور تلاش می‌کنیم بیش از گذشته به فوتبال اهمیت داده شود. هر جایی مدیران احساس کردند نیاز به جلسه تخصصی با بنده هست، در خدمت‌تان هستم.