یک‌شنبه 30 دی 1403

هجوم ریزگردها به پایتخت نتیجه مبارزه با سرسبزی جلگه حاصل‌خیز خوزستان است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
هجوم ریزگردها به پایتخت نتیجه مبارزه با سرسبزی جلگه حاصل‌خیز خوزستان است

نماینده مردم آبادان در مجلس گفت: امروزه جلگه حاصل‌خیر خوزستان به کانون تولید ریزگردها تبدیل شده که این ریزگردها بسیاری از استان‌های کشور را درگیر کرده و به پایتخت نیز رسیده است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سید مجتبی محفوظی در مورد آخرین شرایط کم آبی خوزستان و خشکی اروندرود اظهار کرد: خوزستان بعد از جنگ تحمیلی حدود 5 میلیون اصله نخل در دل خود جای داده بود اما امروز به دلیل سیاست‌های نادرست مسئولان و متولیان امر شاهد خشکی نخل‌های نخلستان‌های منیوحی، اروندکنار و چوئبده در آبادان هستیم.

وی ادامه داد: تصمیم تلخ صادرات نخل‌های شیرین راه خلاصی آن‌ها از مرگ تدریجی نشد و گویا مرگ اجباری در سرنوشت نخل‌های 100 الی 150 ساله این سرزمین حک شده است. زنگ خطر خشکی جلگه خوزستان از سال‌های گذشته به صدا درآمده و امروز به مرحله بحران فاجعه انسانی رسیده است. در حال حاضر از 5 میلیون اصله نخل خوزستان حدودا 3 میلیون 200 هزار اصله از نخیلات محکوم به مرگ تدریجی شدند و دقیقاً 1 میلیون و 800 اصله در سایه خشکی هورالعظیم و اروند رود در معرض خشک شدن قرار دارند.

رئیس فراکسیون فرهنگ عمومی مجلس شورای اسلامی با اشاره به خشکی اروندرود و بهمن‌شیر تصریح کرد: اروند رود در سایه تصمیمات نادرست آبی اتخاذ شده از سد سازی های اشتباه گرفته تا حوزه های آبریز به سمت استان‌های کویری در حال تبدیل شدن به یک خور (آب شور) است. شوری آب در کنار خشکسالی یعنی مرگ تدریجی این رودخانه بین‌المللی، با تمام این تهدیدات طرح دیگری عنوان شده که براساس آن حتی کرانه نخلستان‌های اروند از طریق بهمن‌شیر سیراب شوند، فارغ از اینکه خشکی و بی‌آبی تهدیدی برای حیات رودخانه بهمن‌شیر خواهد بود.

محفوظی افزود: مرگ بهمن‌شیر، مرگ آبادان را به دنبال دارد و همین عاملی برای خالی شدن از سکنه این شهر حماسی و مرزی کشور است. تاریخ، سلحشوری زنان و مردان این سرزمین را در طول 8سال جنگ تحمیلی فراموش نمی‌کند. اگر ویرانگری‌های درونی در قالب طرح‌های داخلی دنباله‌دار باشد بی‌شک از خوزستان جز نامی به عنوان "جلگه" باقی نخواهد ماند و دیر یا زود این استان تبدیل به شوره‌زاری خالی از سکنه خواهد شد. ادامه دار بودن سیاست های نادرست سد سازی وزارت نیرو بر روی رودخانه بهمن‌شیر مرگی دیگر را برای آبادان رقم خواهد زد.

وی به خانه ملت گفت: بابت خشکی ادامه‌دار بهمن‌شیر و هورالعظیم چندین مرتبه از وزارت نیرو طرح سوال داشتیم؛ بماند که سازمان‌های دیگر نظیر سازمان محیط زیست متأسفانه گوش شنوایی برای درد مردم این سرزمین تاریخی در میانه گرد و غبار آغشته به آلودگی با مشکلات معیشتی را ندارد.

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حیات بهمن‌شیر در کنار کار پژوهشی که به واسطه نیروهای دانشگاهی در حال انجام است و همت بالای مسئولان را می‌طلبد. اگر به همین اقدامات ابتدایی اکتفا کنیم بی‌شک شاهد مرگ بهمن‌شیر همچون هورالعظیم و ارومیه خواهیم بود؛ اگر حقابه‌ای که در دوران گذشته به خوزستان تعلق گرفته بود و امروز به این استان جنوبی کشور پرداخت می‌شد، خوزستان در وضعیت کویری شدن قرار نمی‌گرفت.

محفوظی ادامه داد: جلگه سرسبز و حاصل‌خیز خوزستان امروز در حال تبدیل شدن به کویری خشک است و به کانونی برای هجوم ریزگردهای خارجی که به سایر استان‌ها حتی تا پایتخت هم تجاوز کرده, تبدیل شده است تا جایی که شاهد تعطیلی بسیاری از شهرها به تبع وجود همین ریزگردها هستیم.

وی به شدت‌گیری سوء مدیریت‌ها اشاره کرد و گفت: اگر طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری به مرحله عملیاتی شدن می‌رسید امروز شاهد خشکی خوزستان در سایه سوء مدیریت‌ها نبودیم و توجه به این طرح می‌توانست امروز امنیت غذایی کشور را تأمین کرده تا شاهد تورم افسار گسیخته نباشیم.

نماینده مردم آبادان در مجلس یازدهم به فرونشست زمین در خوزستان اشاره و بیان کرد: سوءمدیریت‌ها در کنار خشکسالی، طغیان ریزگردها، تهدید امنیت غذایی و..., معضلی به نام فرونشست زمین را در این استان تاریخی به همراه داشته است که تهدیدی برای سازه های تاریخی و آثار باستانی گذشته است. خوزستان بعد از جنگ تحمیلی به صورت خودجوش با دست‌های خالی مردمان غیور شروع به ساخت ویرانی‌های جنگ تحمیلی کرد و اگر مدیران سیاسی وقت بگذارند بی‌شک به واسطه همین مردان و زنان شاهد ساخت این شهر تاریخی از نو خواهیم بود.

محفوظی خاطرنشان کرد: پیش از شروع دولت سیزدهم خوزستان زخم‌های عمیقی از سوء مدیریت بر تن خود داشت، امروز انتظار می‌رفت با انتخاب مدیران شایسته این زخم‌ها التیام یابد اما چنین نشد؛ از وزارت نیرو تا میراث فرهنگی و گردشگری گرفته امیدوارم دریابند که هورالعظیم تا بهمن‌شیر تشنه هستند و این تشنگی سیراب نمی‌شود مگر با روی کار آمدن مسئولان دلسوزی که غم اب و خاک، این سرزمین را می‌خورند.

ریزگردها چگونه بر کاهش بارش‌های نرمال و افزایش باران‌های سیل‌آسا تأثیر می‌گذارند؟ عمده ریزگردهایی که کشور را درگیر کرده منشأ داخلی دارد یا خارجی؟ پروژه سدسازی ترکیه قاتل "هورالعظیم" است!