هدایت روزانه 1500 پرواز در کریدورهای هوایی کشور
وی با بیان اینکه دستگاههای راداری بر روی نقاط مختلف کشور و ارتفاعات که از بد آب و هواترین نقاط کشور هم هستند نصب و متمرکز است، گفت: این سامانهها و رادارها روی ارتفاعات و نقاط مرتفع کشور پروازهای کشور را رصد و اطلاعات آنها را به مرکز کنترل فضای کشور که نزدیک به فرودگاه مهرآباد است، ارسال میکنند.
به گفته سیدی در این مرکز نزدیک به 500 نفر از متخصصان کنترل ترافیک هوایی کشور و مهندسان نصب و نگهداری همین تجهیزات راداری و ناوبری هوایی ایران فعالیت دارند و روزانه به پروازهای عبوری از فضای کشور سرویس داده میشود.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی کشوری افزود: مرکز کنترل فضای کشور روزانه حدود هزار و 500 پرواز را کنترل میکند که در 26 اسفند ماه امسال به عدد هزار و 574 پرواز در روز رسیده و از طریق این مرکز سرویس دهی شده است. برخی از این پروازها هم فقط از کریدور هوایی کشور استفاده کردهاند که از حدود 120 رادار و سامانه سرویس دریافت کردند.
توسعه و نگهداری فرودگاهها وظیفه دوم شرکت فرودگاههای کشور
سیدی اضافه کرد: با هدف مدیریت سفرهای نوروزی، از یک ماه گذشته دستگاهها و سامانههایی که در نقاط کشور نصب شدهاند، نیازمند تعمیرات و بهروزرسانی بودند تا در ایام تعطیلات برای تهیه و تامین «قطعه» دچار مشکل نشویم.
وی همچنین به دیگر وظیفه نظارتی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران «توسعه و نگهداری فرودگاههای» کشور اشاره و تاکید کرد: 52 فرودگاه فعال کشور در مالکیت شرکت فرودگاهها است بنابراین نگهداری و توسعه آنها به عهده این شرکت است. نگهداری و توسعه 10 فرودگاه کشور مثل فرودگاه کیش، قشم و ماکو بر عهده مناطق آزاد و فرودگاه عسلویه، خارک، لاوان، ماهشهر و گچساران نیز متعلق به شرکتهای نفتی بوده اما عملیات ناوبری هوایی و کنترل پروازها باز هم از طریق برج مراقبت پرواز و همکاران فنی ما در فرودگاهها خدمات رسانی میشود.
به گفته سیدی پایانههای فرودگاهی برای مردم از اهمیت زیادی برخوردار است تا بتوانند سفرهای نوروزی خاطره انگیز را رقم بزنند؛ بنابراین ایجاب میکند که فرودگاهها و پرسنل آنها آمادگی بیشتری نسبت به دیگر فصول سال در ایام نوروز داشته باشند.
وی توضیح داد: بر همین اساس در آستانه عید نوروز دو کمیته امنیتی و تسهیلات زیر نظر مدیر فرودگاهها تشکیل و مسائل امنیتی مرور میشود. در نوروز نیز دقت مضاعفی داریم؛ چرا که در این ایام شرایط خاصی در کشور حاکم میشود.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران اضافه کرد: در ایام نوروز غالب پروازها را خانوادهها تشکیل میدهند؛ بنابراین انتظارات نیز از فرودگاهها افزایش مییابد و توقعات نیز بالاتر میرود و سعی شده تا نمادهای ملی و مذهبی نیز در فرودگاهها برجسته تر شود؛ بنابراین برپایی سفره هفت سین در همه فرودگاههای کشور انجام گرفت و فضای سبز فرودگاه نیز احیا شد. در ترمینالها نیز نوازندگان و خوانندگان موسیقیهای محلی، برای مسافران اجرای نمایش خواهند داشت تا فضای شاد فرهنگی و جذاب شکل گیرد.
سیدی گفت: برای ماه مبارک رمضان نیز پذیرایی از روزه داران را پیش بینی کردهایم و ضمن تاکید بر فعال بودن رستورانها و غرفهها در زمان افطار از لحاظ بهداشتی نیز نظارتها ادامه دارد.