سه‌شنبه 6 آذر 1403

هدررفت سالانه 27 میلیارد مترمکعب آب از طریق ضایعات مزرعه تا سفره / مقابله با خشکسالی، با تبعیت از قوانین حاکم بر طبیعت

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
هدررفت سالانه 27 میلیارد مترمکعب آب از طریق ضایعات مزرعه تا سفره / مقابله با خشکسالی، با تبعیت از قوانین حاکم بر طبیعت

رئیس اداره ترویج و آموزش منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: سالانه حدود 30 درصد ضایعات کشاورزی از مزرعه تا سفره داریم که اگر این میزان ضایعات را به آب تبدیل کنیم 27 میلیارد مترمکعب آب در کشور به لحاظ این ضایعات از دست می‌رود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هومان خاکپور رئیس اداره ترویج و آموزش منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: یکی از راه‌های برون‌رفت از بحران‌ها و تهدیدهای سرزمینی در حوزه آب در استان چهارمحال و بختیاری و همینطور در همه ایران افزایش راندمان آبیاری است.

وی بیان داشت: در شرایط کنونی میانگین راندمان آبیاری در کشور 30 تا 35 درصد است و این بدان معناست که 65 تا 70 درصد از آب قابل استخراج و آبی که در کشاورزی مصرف می‌شود هدر می‌رود. خاکپور ادامه داد: اگر مقایسه‌ای منطقه‌ای و جهانی داسته باشیم خواهیم دید راندمان آبیاری چیزی حدود 60 تا 80 درصد است. رئیس اداره ترویج و آموزش منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: برای رفع مشکل کافیست با اصلاح الگوهای آبیاری بتوانیم درصد بسیار زیادی از هدررفت آب را کنترل و با کاهش مصرف در بخش کشاورزی همه مشکلات در بخش شرب و صنعت را حل کنیم. وی کنترل ضایعات بخش کشاورزی را یکی از مهم‌ترین عواملی دانست که می‌تواند به افزایش تولید و عبور از بحران‌های آبی کمک کند و عنوان داشت: سالانه حدود 30 درصد ضایعات کشاورزی از مزرعه تا سفره داریم که اگر این میزان ضایعات را به آب تبدیل کنیم 27 میلیارد مترمکعب آب در کشور به لحاظ این ضایعات از دست می‌رود. خاکپور افزود: ما برای تامین 8 میلیارد مترمکعب آب در روستاها با مشکل مواجهه هستیم اما به راحتی در بخش کشاورزی این مقدار آب در سال هدر می‌رود و به آن توجه چندانی نمی شود و در برنامه‌های کشور جایگاه درخور و شایسته‌ای ندارد. وی اضافه کرد: مهم‌تر از همه این‌ها کاهش مشاغل وابسته به سرزمین است که یکی از راه‌های مدیریت بحران آب و عبور از تهدیدهای آبی در این سرزمین است، به این شکل که به سمت توسعه اشتغال‌هایی چون گردشگری طبیعی، کشاورزی نوین، کشت گیاهان دارویی، توسعه صنایع روستایی و توسعه صنایع فرآوری بخش کشاورزی برویم تا از طریق ایجاد ظرفیت‌های اشتغال‌زایی وابستگی‌های مستقیم به سرزمین را کم کنیم و از این طریق میزان نیاز به آب برای ایجاد شغل برای مردم را کاهش دهیم و به حد تعادل میان میزان تولید و توان تاب‌آوری آب‌های سرزمین با نیازهای واقعی مردم برویم. خاکپور تاکید کرد: برای مهار و مقابله با خشکسالی و بحران کمبود آب از قوانین حاکم بر طبیعت کشور باید تبعیت شود. انتهای پیام /