هدفگذاری برای تولید 607 هزار تن آبزی در سال جاری
یک مقام مسئول گفت: 607 هزار تن تولید آبزی برای سال 1401 در کشور هدفگذاری شده که نزدیک به 20 درصد آن دریا محور است.
یک مقام مسئول گفت: 607 هزار تن تولید آبزی برای سال 1401 در کشور هدفگذاری شده که نزدیک به 20 درصد آن دریا محور است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سرپرست معاونت توسعه آبزیپروری سازمان شیلات ایران با بیان این مطلب گفت: برای سال جاری تولید 330 هزار تن در حوزه ماهیان گرمآبی، 215 هزار تن ماهیان سردآبی، 76 هزار تن ماهیان در منابع آبی دریاچههای پشت سدها، 2 هزار تن تیلاپیا، 7500 تن گوشت ماهیان خاویاری، 65 تن خاویار، 70 هزار تن میگوی آب شور و نزدیک به 100 تن آرتمیا و 295 میلیون قطعه ماهیان زینتی پیشبینی کردهایم.
مرتضی افراسیابی تصریح کرد: بخش اعظم پرورش ماهیان خاویاری و نزدیک به 70 هزار تن تولید میگو در آبهای ساحلی انجام میشود.
وی با بیان این که سال گذشته 200 هزار تن ماهی قزلآلا در کشور تولید شد، پیشبینی کرد امسال این میزان تولید به 215 هزار تن برسد.
این مسئول درباره تاثیر خشکسالی بر آبزیپروری گفت: کاهش بارش و محدودیتهای آبی طی دو سال اخیر بر میزان تخصیص آب به آبزیپروری هم تاثیر گذاشته است و در برخی مناطق، منابع آبی خشک و یا کیفیت آن پایین آمده و دیگر مناسب آبزیپروری نیستند.
سرپرست معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران اضافه کرد: اکنون استان خوزستان و استانهای داخلی یا غیرساحلی که 20 تا 25 درصد تولید را دارند، دچار تنش آبی شدهاند.
وی بر توسعه متوازن آبزیپروری در کشور تاکید کرد و اذعان داشت: با توجه به خشکسالی دیگر فرصت توسعه افقی در آبهای شیرین را نداریم و در این آبها افزایش تولید باید از طریق ارتقای بهرهوری اتفاق بیفتد.
افراسیابی ادامه داد: ما باید در تولیدات آبزیان خود را با تغییر اقلیم تطبیق دهیم و به سمت پرورش آبزیان در آب دریاها حرکت کنیم.
وی درباره یارانه نهادههای بخش آبزیپروری نیز گفت: در آبزیپروری تنها 10 تا 15 درصد از نهادهها مانند سویا یارانهدار بودند و بیشتر نهادهها از بازار آزاد تهیه میشود.
سرپرست معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران، نیاز آبزیپروری به نهادههای سویا را نزدیک به 15 هزار تن، جو 5 هزار تن و ذرت را 5 هزار تن در ماه عنوان کرد.
وی افزود: در تامین و توزیع نهاده ها تابع سیاست های دولت هستیم و سیاست دولت مبتنی بر توزیع عادلانه یارانه ها است.
افراسیابی تصریح کرد: تصمیم دولت بر این است یارانه ها به دست مردم و تولید کننده برسد نه به دلالان که نقشی در تولید ندارند.
وی درباره مصرف آبزیان پرورشی نیز اذعان داشت: 95 درصد ماهیان سردآبی و 65 تا 75 درصد ماهیان گرمابی در داخل مصرف و مابقی صادر میشوند.