پنج‌شنبه 12 مهر 1403

هرمزگان درقرق کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هرمزگان درقرق کرونا

بندرعباس - ایرنا - ویروس چموش کرونا که بیش از سه ماه است درکشورمان جا خوش کرده، بعد از آنکه درموج اول و دوم روند نزولی درهرمزگان داشت؛ اکنون به علت کم‌توجهی به موارد بهداشتی و جدی نگرفتن این بیماری، 2 هفته ای هست روند افزایشی به خود گرفته و این استان را قرق کرده است.

در موج اول و دوم یاتوجه به اینکه طرح فاصله‌گذاری اجتماعی اجرا شد، مکان‌ها ومعابر به صورت منظم ضدعفونی وگندزایی می‌شد، بسیاری از مشاغل، بازارها، مکان‌های مذهبی وغیره تعطیل شد و مردم هم به قرنطینه خانگی وهشدارهای ستاد ملی مبارزه با کرونا و مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان جواب مثبت دادند و فاصله‌ها وپروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند و به سفرها نه گفتند، وضعیت هرمزگان تقریبا حالت عادی و سفید داشت.

اما به محض اعلام دوباره شرایط به حالت اولیه، از طرفی بسیاری از کسب وکارها بازگشایی شد و از سویی دیگر نیز شهروندان که از وضعیت قرنطینه خسته شده بودند، با بی توجهی به هشدارهای ستاد مبارزه با کرونا وپروتکل‌های بهداشتی به بیرون زدند و اکنون شیوع گسترده این بیماری دامن خیلی‌ها را گرفته است. ویروس ناشناخته کرونا تقریبا درهرمزگان همه گیرشده، شهرها، بخش‌ها و حتی روستاها مختلف استان را آلوده کرده و با وجود همه تلاش‌های کادر بهداشت و درمان امکان بازگشت را به روال سابق از مردم گرفته و این استان را از وضعیت سفید به هشدار و سپس قرمز درآورده است. از آن‌جایی که رفت وآمد مردم در بیشتر مراکز خرید وخدماتی به حالت عادی درآمده، خبری از رعایت فاصله‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیست، سفرها افزایش یافته و جشن‌های عروسی، مراسم‌های ترحیم، تجمع‌ها، مهمانی‌ها وشب نشینی‌ها رونق گرفته است؛ با این وضعیت دیگر ویروس کرونا هم قصد رفتن ندارد. سرعت انتشار این ویروس درهرمزگان درموج سوم به قدری بالا رفته که مسوولان را به شدت نگران کرده و به عقیده مسوولان بهداشتی بیشتر افراد با وجود اینکه بیماری آنان قطعی شده اما نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجه هستند. درچند روز اخیر علاوه بر میزان افزایش ابتلا به کووید 19، مرگ ومیرهای ناشی از این بیماری نیز درهرمزگان روند صعودی داشته وحتی جان یکی از کادرهای پزشکی استان به‌عنوان نخستین شهید سلامت را گرفت. باید مردم ومسوولان بار دیگر به خودآیند و این ویروس خطرناک را تمام شده تلقی نکنند بلکه برای شکست آن لازم است همگی از استاندار، فرماندار، بخشدار، شهردار و دهیار گرفته تا اصناف، بسیج، مردم و دیگر متولیان امر به پاخیزند. مردم باید همچون قبل و شاید بیشتر، نسبت به این بیماری ناشناخته حساس باشند و درصورت نداشتن کار غیرضروری، با ماندن درخانه و رعایت موارد بهداشتی بار دیگر با مسوولان ستاد مبارزه با کرونا همکاری کنند و نسبت به همنوع خود احساس مسوولیت داشته باشند. گندزدایی وضدعفونی معابر ومکان‌های عمومی نیز بار دیگر رونق گیرد و مراسم‌های عروسی و عزا و تجمع‌ها تعطیل شود.

وضعیت قرمز شهرهای هرمزگان یکی پس از دیگری

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان باتوجه به روند افزایشی ناگهانی بیماری کووید 19 در چند روز اخیر در استان، گفت: درحال حاضر وضعیت شهرهای بندرعباس، میناب، قشم و رودان به حالت قرمز درآمده و قرمز بودن وضعیت شهرهای حاجی آباد و خمیر نیز به وزارت بهداشت اعلام شده است. دکتر حسین فرشیدی در مصاحبه ویدئو کنفرانسی با اصحاب رسانه استان افزود: تنها شهرستان سبز هرمزگان و یا کشور در حوزه کرونا، جزیره بوموسی است اما از طرفی شهرستان بندرعباس با 73 درصد مبتلا، بالاترین تعداد مبتلایان در شهرستان بندرعباس را به خود اختصاص داده است. وی بیان داشت: در شهرستان بندر خمیر با یک جهش و افزایش موارد مثبت مواجه شدیم و در جزیره کیش نیز یک هفته ای بود مورد مثبت نداشتیم که با بازگشایی پروازها و هتل ها، موارد مثبت در حال افزایش بوده که این زنگ خطر است و باید مراقبت کنیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: هرمزگان همچون استان‌های خوزستان، سیستان وبلوچستان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی در مسیر افزایش مبتلایان به کرونا است. فرشیدی افزود: در 2 هفته اخیر جهش قابل‌توجهی در آمار مبتلایان کرونا در هرمزگان ایجاد ش؛ البته از قبل هم اعلام شد که در خردادماه به پیک کرونا در استان می‌رسیم. وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بیماران علامت‌دار و مثبت در هرمزگان رو به افزایش است از هفته گذشته سیاست را بز مبنای تست بیشتر قرنطینه بیشتر گذاشتیم. وی اضافه کرد: با فعال شدن طرح «هر خانه یک مرکز سلامت» و اتصال خانه‌ها به مراکز بهداشتی و درمانی سعی می‌شود سطح سلامت عمومی جامعه ارتقا یابد. وی بیان داشت: با شیوع گسترده این ویروس درهرمزگان و بحرانی شدن وضعیت استان، برگزاری هرگونه تجمع، جشن عروسی و مراسم ترحیم درحال حاضر ممنوع است و با برگزارکنندگان برخورد خواهدشد.

زدن ماسک در هرمزگان اجباری شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یادآورشد: باتوجه به روند افزایشی ویروس کرونا دراستان وهمه گیرشدن این بیماری، زدن ماسک در ادارات و مکان‌های شلوغ و بسته اجباری شد. فرشیدی یادآورشد: در 10 روز اخیر آمار استفاده از ماسک بویژه در ادارات که الزام به این کار شده اند، بالا رفته که بایستی در مراکز خرید وخدماتی، بازارها و ناوگان حمل ونقل عمومی نیز این کار به جد صورت گیرد. وی با اشاره به اینکه بهترین راه پیشگیری در انتقال کرونا ماسک است، عنوان کرد: هر رفت‌وآمدی از منزل به بیرون امکان انتقال کرونا را افزایش می‌دهد. این مسوول پزشکی با بیان اینکه اجباری در استفاده از دستکش وجود ندارد و الزامی نیست، ادامه داد: سر میز هر رستوران باید محلول یا ژل ضدعفونی‌کننده باشد و تمامی پروتکل‌های بهداشتی نیز رعایت شود. وی یادآورشد: بیشترین علامتی که در انتقال کرونا وجود دارد، سرفه کردن است که احتمال انتقال کووید 19 را افزایش می‌دهد. وی با بیان اینکه سیاست ما تقویت زیرساخت‌های درمانی، افزایش مراقبت‌های بهداشتی و قرنطینه است، اضافه کرد: حتی ممکن است یک تا دو هتل در سطح استان را برای قرنطینه بیماران کرونایی اختصاص دهیم. فرشیدی با اشاره به اینکه از امروز تست‌های سرولوژی به‌منظور تشخیص و اندازه‌گیری میزان آنتی‌بادی‌ها در استان هرمزگان با حضور بخش خصوصی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: باوجود مشکلات آزمایشگاه کیش تا پایان هفته راه‌اندازی می‌شود و نمونه‌های آزمایشگاهی مرکز تحقیقات هم ظرف روزهای آینده تامین می‌شود. وی با بیان اینکه در حال آغاز راه‌اندازی آزمایشگاه و تامین تجهیزات در میناب هستیم، اضافه کرد: کیش را به‌عنوان مرکز آزمایشگاه غرب، میناب شرق و بندرعباس مرکز استان در نظر گرفته‌ایم. رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه برگزاری آزمون‌های حضوری در مدارس برعهده ما نیست، افزود: برای آموزش‌وپرورش نیز دستورالعمل‌های ارائه‌شده و باید آزمون‌ها طبق پروتکل‌ها برگزار شود وتمامی دانش آموزان در آزمون‌ها از ماسک استفاده کنند.

هشدار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به مردم

رییس دانشگاه علوم پزشکی نسبت به رفت و آمد شهروندان از شهر به روستا و از روستا به شهر که موجب شیوع بیماری کرونا و افزایش مرگ ومیر بیشتر می‌شود، هشدار داد. فرشیدی گفت: فرمانداری‌ها نیز موظف شدند اجازه برگزاری هیچ مراسمی را به شهروندان ندهند وبه ستاد استانی مبارزه با کرونا نیز اعلام کردیم. وی یادآورشد: در بندرعباس محدودیت هایی از جمله تعطیلی اماکن پر تردد و بازارها ایجاد خواهد شد و تمام کارمندان وفروشندگان کالا، رانندگان ومشتری ها باید از ماسک استفاده کنند.

سرعت چندین برابری انتشار ویروس کرونا در هرمزگان 

معاون بهداشت ودرمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز گفت: در ماه گذشته به طور میانگین 10 درصد افرادی که نمونه کرونا انجام می‌شد، مثبت بود اما اکنون این درصد به بالای 32 تا 35 درصد رسیده و نشان می‌دهد که گردش ویروس در جامعه چندین برابر شده است. دکتر محمود حسین پور اظهار داشت: هم اکنون بیشترین آمار ابتلا به کووید 19 درهرمزگان مربوط به بندرعباس و کمترین مربوط به سیریک است و بوموسی نیز وضعیت سبز در استان و کشور دارد. وی بیان داشت: افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و افزایش تعداد بیماران بدحال در هرمزگان، نشان می‌دهد که بیماری کووید -19 بیشتر از قبل در کمین سلامت ماست؛ بیماری ناشناخته ای که هنوز درمان و واکسنی هم برای مقابله با آن تهیه نشده است. حسین پور یادآورشد: براساس تحقیق‌های صورت گرفته از هر 110 نفر هرمزگانی، یک نفر به ویروس کرونا آلوده است که بیش از 80 درصد آن‌ها بدون علائم بوده و این یک زنگ خطر جدی است. معاون دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهارداشت: در این شرایط رعایت نکردن بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی در هرمزگان نگران کننده است؛ فاصله گذاری اجتماعی در برخی اصناف فراموش شده است. وی گفت: همه باید خود را فرض بر مبتلا به ویروس کرونا بدانیم و با این احتمال، از حضور در اماکن عمومی و مکان‌های شلوغ اجتناب و الزام‌ها و توصیه‌های بهداشتی را با جدیت رعایت کنیم. حسین پور بیان داشت: باتوجه به روند صعودی کووید 19 در هرمزگان، مراقبت‌های بهداشتی باید تشدید شود. وی تصریح کرد: دوره نهفتگی بیماری 2 هفته است که اگر درطول این مدت انتقالی صورت نگیرد، ویروس از بین می‌رود و از همین رو مساله قرنطینه به منظور پیشگیری از انتقال ویروس از اهمیت ویژه ای برخوردار است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هشدار داد: بی‌توجهی به طرح فاصله گذاری اجتماعی و هشدارهای بهداشتی تنها به گسترش شیوع ویروس کرونا کمک می‌کند و سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد. وی تاکید کرد: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به کووید 19، شست وشوی مکرر دست‌ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است. حسین پور گفت: کادر درمانی و پزشکان استان از زمان شیوع ویروس، مسوولانه به درمان بیماران مشغول هستند و در روزهای گذشته یکی از پرستاران هرمزگان را به دلیل این بیماری از دست دادیم و از مردم می‌خواهیم ما را برای حفظ سلامتی خود و مدافعان سلامت همراهی کنند و نسبت به رعایت الزام‌های بهداشتی حساسیت و توجه بیشتری داشته باشند.

هشدار فرمانداران به مردم، کووید 19 در کمین است

برخی از فرمانداران استان هرمزگان نیز از روند افزایشی ویروس کرونا و اوج گیری بیماری کووید 19 در شهرها و حتی روستاهای استان نگران هستند و برای مقابله با این بیماری مردم را نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت در رفت وآمدها هشدار دادند. معاون استاندار و فرماندار ویژه میناب ضمن ابراز نگرانی از روند افزایش بیماری کووید 19 در این شهرستان از شهروندان خواست تا برای شکست بیماری کرونا در خانه بمانند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. محمد احمدی اظهارداشت: متاسفانه ظرفیت بخش کرونای بیمارستان میناب تکمیل شده و باید خانواده‌ها مواظب سلامتی خود و عزیزانشان باشند. وی بیان داشت: چنانچه شهروندان پروتکل‌های بهداشتی (استفاده از ماسک و شست وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون) و فاصله اجتماعی (حداقل یک ونیم متر) را رعایت نکنند، در روزهای آینده با شرایط سختی روبرو خواهیم شد. فرماندار ویژه میناب با اشاره به اینکه مشارکت و همراهی تمامی شهروندان درجلوگیری از شیوع ویروس کرونا ضروری است، خاطرنشان کرد: کرونا در کمین همه شهروندان است و چنانچه به هشدارها توجه نشود، سلامت همگان به خطر خواهد افتاد. احمدی گفت: از آنجایی که تعداد بیماران بدون علائم در شهرستان رو به افزایش بوده و امکان شناسایی همه آن‌ها وجود ندارد لذا از شهروندان خواستاریم از شرکت در تجمع‌ها و مراسم‌ها به‌ویژه جشن‌های عروسی خودداری کنند. وی ادامه داد: درصورت رعایت نکردن شهروندان، هفته‌های سخت و نگران کننده ای پیش رو داریم که امیدواریم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، این امر محقق نشود. احمدی اضافه کرد: بازارها و فروشگاه‌ها وضعیت خوبی از لحاظ رعایت پروتکل‌های بهداشتی نداشته و چنانچه اصناف و بازاریان به موارد بهداشتی بی توجه باشند، تعطیلی یک ماهه در انتظار آنان خواهد بود.

فرماندار بندرلنگه نیز ضمن ابراز نگرانی نسبت به گسترش شیوع بیماری کووید 19 گفت: باتوجه به روند صعودی این بیماری، از (دوازدهم خردادماه جاری) همه مردم باید جهت حضور در مراکز پرتردد و تجمعی از ماسک و دستکش استفاده کنند. علی نیکویی افزود: هرگونه تجمع مردمی و جشن‌های عروسی نیز در بندرلنگه ممنوع است. وی بیان داشت: باید گشت‌های ویژه نیز به وسیله بسیج و ادارات مسوول جهت کنترل فاصله گذاری اجتماعی در شهرستان انجام شود. رییس ستاد پیشگیری از کرونا در بندرلنگه همچنین از دستگاه‌های مسوول همچون شهرداری‌ها، بسیج، ستاد اربعین و هلال احمر خواست جهت کنترل ویروس کرونا به طور مجدد به صورت هفتگی فضاهای عمومی را گندزدایی و ضدعفونی کنند. نیکویی گفت: همچنین اصناف نظارت خود را بر صنوف افزایش دهند و به طور حتم لازم است فروشنده و خریدار از ماسک و دستکش استفاده نمایند. رییس شورای تامین شهرستان بندرلنگه تاکیدکرد: راهداری و اداره بنادر نیز به فرآیند بارگیری و مسافربری ناوگان باری و مسافری نظارت دقیق رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را افزایش دهند و باید کالاهای ورودی از سوی گمرک نیز گند زدایی و ضدعفونی شود. وی با بیان اینکه بندرلنگه هم اکنون در شرایط قرمز قرار دارد، اظهارداشت: افزایش اخیر ویروس کرونا در این شهرستان ناشی از تجمع غیرضروری مردم و توجه نکردن آنان به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌باشد. نیکویی گفت: هرچه درک جامعه از خطرات این بیماری افزایش پیدا کند، در کاهش شیوع آن نیز اثربخش است. وی در پایان ابرازداشت: با توکل بر خدا و همکاری همه دستگاه ها و مردم شهرستان، با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌توانیم این بیماری را در شهرستان بندرلنگه کنترل کنیم. فرماندار خمیر نیز گفت: به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و سلامت مردم، برگزاری هرگونه اجتماع و جشن‌های عروسی در این شهرستان ممنوع شد. میرهاشم خواستار عصر یکشنبه با توجه به وضعیت قرمز و هشدار در خمیر در زمینه ویروس کرونا و کنترل بیماری، در صورت تخلف، برگزارکنندگان چنین مراسم هایی به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند. وی بیان داشت: وضعیت شهرستان خمیر از نظر شیوع کرونا همچنان قرمز بوده و اگر شهروندان دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکنند در کنترل این بیماری با مشکل مواجه می‌شویم. رییس شورای تامین خمیر خاطرنشان کرد: باتوجه به 2 مورد فوتی و 132 مبتلا به کرونا در این شهرستان ناچاریم برخی محدودیت‌ها و ممنوعیت ها را مصوب کنیم و تعدادی از روستاها نیز قرنطینه شوند. وی تاکیدکرد: در روستاها نیز دهیاران و شوراها مکلف هستند منع برگزاری مراسم عروسی را به برگزارکنندگان اعلام کنند. خواستار با اشاره به بی توجهی شهروندان به هشدارهای بهداشتی گفت: متاسفانه شاهد ابتلا شدن تعدادی از شهروندان به این ویروس هستیم که دلیل آن بی توجه مردم به هشدارهای وزارت بهداشت و رفت وآمدهای غیرضروری در بیرون از خانه می‌باشد. وی از مردم خواست در هفته های پیش رو در خانه بمانند و از رفت وآمد غیرضروری به روستاها و شهرها خودداری کنند، زیرا در صورت بیرون آمدن از خانه و خودمراقبتی نکردن، به طور قطع تدابیر مسوولان هم نتیجه لازم را نخواهدداد.

شدت بازرسی‌ها بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی در ادارات

معاون توسعه مدیریت ومنابع استانداری هرمزگان نیز گفت: باتوجه به افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در استان، نظارت و بازرسی بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ادارات استان تشدید می‌شود. نازنین شیبانی تذرجی عنوان کرد: تمامی دستگاه‌های اجرایی در راستای پیشگیری از ویروس منحوس کرونا تدابیری را در جهت حفظ سرمایه‌های انسانی بیاندیشند و نسبت به رعایت نکات بهداشتی و کنترل سلامت کارمندان اقدامات لازم را انجام دهند. وی اظهارداشت: تیم‌های بازرسی جهت بررسی رعایت کردن موارد بهداشتی در دستگاه های اجرایی به تمامی شهرستان های استان اعزام و وضعیت آن دستگاه بررسی خواهدشد و اگر مبتلایان یک دستگاه اجرایی بالا باشد و پروتکل‌های بهداشتی در آن دستگاه رعایت نشود، مدیر باید پاسخگو باشد. معاون استاندار هرمزگان گفت: مسوولان تمامی دستگاه‌های اجرایی استان موظف هستند که مواد شوینده و ضدعفونی را به حد نیاز تهیه و در دسترس کارکنان و مجموعه خود قرار دهند. وی افزود: روابط عمومی تمامی دستگاه‌های اجرایی استان باید موضوع اطلاع‌رسانی موارد پیشگیرانه از کرونا ویروس را به صورت جدی دنبال کرده و راه‌های پیشگیری و سایر اقدامات الزام‌آور بهداشت فردی و ارتباطات اداری را بین کارکنان اشاعه دهند. شیبانی اظهار داشت: مدیران با مرخصی هر یک از کارکنان دستگاه‌های اجرایی که علایم بیماری چون تب، آب‌ریزش بینی، سرفه و عطسه و مشکل تنفسی دارند، موافقت کرده و کارکنان مشکوک از حضور در محیط کاری بپرهیزند و تا بهبودی کامل به ادارات مراجعه نکنند. وی با تاکید بر راه اندازی میز خدمت فعال در ادارات استان خاطرنشان کرد: با توجه به توصیه‌های اکید بهداشتی در شرایط کنونی و ضرورت پیشگیری مناسب از خطر ابتلا به بیماری کرونا و به منظور صیانت از سلامت جامعه میز خدمت الکترونیکی راه اندازی و متقاضیان دستگاه های اجرایی باید به صورت غیرحضوری درخواست های خود را ارائه و پیگیری نمایند.

تدابیر استاندار هرمزگان برای مقابله با کووید 18

استاندار هرمزگان نیز گفت: تمامی مردم استان باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که با توجه به شیوع بیماری کرونا و خطرهای ناشی از آن برای سلامتی، تجمع‌ها در همه مناطق استان ممنوع است و از برگزاری هرگونه مجالس عروسی، ختم و مهمانی خودداری کنند تا بیماری کووید 19 انتقال پیدا نکند. فریدون همتی یادآورشد: در تعطیلات پیش رو در آخر هفته جاری نیز مردم هرمزگان در خانه بمانند و از هر گونه مسافرت به ویژه سفر به روستاها خودداری کنند، چون موارد بسیاری داشته‌ایم که از شهرها به روستاها سفر کرده و موجب آلودگی روستاها به ویروس کرونا شدند. وی بیان داشت: استفاده از ماسک توسط مردم در همه مکان ها و همه مشاغل و فعالیت‌ها در جلوگیری از انتقال بیماری کرونا بسیار تاثیرگذار است. استاندار هرمزگان اظهارداشت: مردم برای خروج از خانه جهت انجام فعالیت‌های ضروری در همه مکان‌ها به طور حتم از ماسک استفاده کنند و در صورتی که کار ضروری ندارند، در خانه بمانند. همتی ادامه داد: در ورودی پاساژها، مراکز فروش و فروشگاه ها، ماسک توزیع شود تا مردم برای انجام خرید در این مکان‌ها ماسک داشته باشند. وی گفت: مردم تا جایی که می‌توانند خریدهای خود را به صورت غیرحضوری انجام دهند و بیشتر در خانه بمانند و فروشگاه ها نیز فروش اینترنتی و تلفنی و ارسال مایحتاج مردم به خانه ها را افزایش دهند. نماینده عالی دولت در استان هرمزگان ابرازداشت: گروه‌های مردمی تولید ماسک نیز بار دیگر فعالیت‌های خود را در استان افزایش دهند تا استفاده از ماسک در سطح جامعه گسترش یابد. همتی گفت: شهرداری ها و دهیاری ها مجدد با جدیت و گستردگی بیشتر، ضدعفونی مکان‌های عمومی و محل‌های تردد در سطح شهرها و روستاها را انجام دهند و بسیج و هلال احمر نیز در این راستا همکاری لازم را داشته باشند. وی ادامه داد: ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا همه تدابیر لازم را پیگیری و اجرا می کند اما مردم باید همکاری لازم را در این خصوص داشته و احساس نکنند که بیماری کرونا تمام شده است. استاندار هرمزگان تا کیدکرد: اگر همه افراد فاصله‌گذاری اجتماعی و اصول و دستورالعمل های بهداشتی را در ارتباطات خانوادگی و فعالیت های محیط کار خود رعایت کنند، انتقال بیماری کاهش خواهد یافت. ویروس کرونا که رسما کووید - 19 نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از 150 کشور سرایت کرده است. کرونا مانند سایر ویروس‌های تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماری‌های خود ایمنی می‌تواند خطرناک باشد و مرگ و میر آن تاکنون حدود سه درصد گزارش شده است. این ویروس که از شهر ووهان چین شیوع یافته یک ویروس ناشناخته است و تنها راه مقابله با آن رعایت بهداشت فردی و حاضر نشدن در اجتماعات و محافل عمومی است. طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در چند وقت اخیر کم توجهی به الزام های بهداشتی و جدی نگرفتن هشدارها از سوی مردم، شیب ابتلا به ویروس کرونا را در استان بسیار تند کرده و موجی از نگرانی را در میان مسوولان، مردم و دوستداران سلامت ایجاد کرده است.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون 160 هزار و 696 نفر به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت 70 نفر در 24 ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به 8 هزار و 12 نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز چهارشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در 24 ساعت گذشته تا ظهر امروز (چهاردهم خرداد) بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی سه هزار و 134 بیمار جدید مبتلا به کووید -19 در کشور شناسایی شد. از بین مبتلایان جدید، 493 مورد بستری و دو هزار و 641 از موارد سرپایی و افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید - 19 در کشور به 160 هزار و 696 نفر رسید.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در طول 24 ساعت گذشته 70 بیمار دیگر مبتلا به کووید19 در کشور جان باختند و افزایش نسبی فوتی ها را شاهد هستیم که امیدواریم استثنایی باشد. از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون 8 هزار و 12 نفر جان خود را از دست داده اند.

جهانپور بیان کرد: بر اساس این گزارش ها تاکنون 125 هزار و 206 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در کشور بهبودیافته و از بیمارستان ترخیص شده اند. 2557نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری و به نوعی بحرانی تحت مراقبت در بخش های آی سی یو قرار دارند که امیدواریم شفا پیدا کنند.

وی گفت: تاکنون 997 هزار و 9 آزمایش تشخیص کووید19 در کشور انجام شده است.

جهانپور افزود: وضعیت خوزستان همچنان قرمز است و استانهای هرمزگان، آذربایجان های شرقی و غربی، کردستان، کرمانشاه، بوشهر، سیستان و بلوچستان، قزوین و خراسان رضوی در وضعیت هشدار قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: رعایت فاصله گذاری فیزیکی و هوشمند با جدیت بیشتر و استفاده از ماسک، ضرورت اجتناب ناپذیر این روزها و روزهای آینده است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*