هر آن چه باید در مورد مسمومیت با کافئین بدانید
سازمان غذا و داروی ایالات متحده این محدودیت را هر چیزی بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز برای بزرگسالان سالم تعریف می کند. این معادل چهار یا پنج فنجان قهوه است.
فرارو - در حالی که میزان تحمل افراد متفاوت است محدودیتی برای میزان کافئین افراد در سیستم خود وجود دارد. لرزش انگشتان و ضربان قلب تند نشانههای رایجی هستند که نشان می دهند بیش از حد کافئین مصرف کرده اید. در سناریوهای نادرتر مصرف بیش از حد کافئین می تواند منجر به حالتی به نام مسمومیت با کافئین یا مصرف بیش از حد کافئین شود. مسمومیت با کافئین زمانی رخ می دهد که فرد دارای سطوح خطرناکی کافئین در سیستم باشد و طیفی از علائم ناخوشایند و شدید مانند مشکلات تنفسی و تشنج ایجاد می کند. موارد کمی وجود دارد که در آن افراد بر اثر مسمومیت با کافئین جان خود را از دست داده اند.
به گزارش فرارو به نقل از سیتیزن دیجیتال، اگرچه نادر است اما اگر فردی به طور غیر مسئولانه مشروبات الکلی مصرف کند همواره احتمال مسمومیت با کافئین در او وجود دارد. شناخت علائم و عواملی که خطر مصرف بیش از حد کافئین را افزایش می دهد می تواند در وهله نخست به جلوگیری از آن کمک کند.
چه میزان کافئین زیاد است؟
مسمومیت با کافئین چیزی بیش از صرفا سردردی است که از نوشیدن بیش از حد اسپرسو دچار آن می شوید و زمانی رخ می دهد که مقدار کافئین زیادی مصرف کرده باشید. سازمان غذا و داروی ایالات متحده این محدودیت را هر چیزی بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز برای بزرگسالان سالم تعریف می کند. این معادل چهار یا پنج فنجان قهوه است. مصرف کمی بیش از 400 میلی گرم کافئین برای کشتن یا آسیب دائمی کسی کافی نیست. بزرگسالان با وضعیت جسمانی معمولی احتمالا با آن سطح از مصرف کافئین احساس اضطراب و تحریک پذیری خواهند داشت. اثرات سمی تر مسمومیت با کافئین زمانی ظاهر می شود که افراد 1200 میلی گرم حدود 12 فنجان قهوه در بدن خود کافئین داشته باشند.
مسمومیت با کافئین از ناخوشایند تا تهدید کننده زندگی متغیر است. مسمومیت با کافئین انواع مختلفی از اثرات مخرب شدید بر بدن ایجاد می کند. "نیما مجلسی" مدیر سم شناسی پزشکی بیمارستان دانشگاه استاتن آیلند می گوید:"اثرات محرک کافئین ریتم طبیعی قلب شما را مختل می کند و منجر به ضربان غیر طبیعی قلب و احتمال ایست قلبی می شود". علاوه بر این، افرادی که بیش از حد کافئین مصرف می کنند ممکن است مشکلات گوارشی مانند استفراغ و اسهال را تجربه نمایند. مجلسی می گوید:"از آنجایی که قهوه باعث افزایش ادرار می شود افرادی که به شدت به میزانی بیش از حد کافئین در خون دارند خطر دفع مواد معدنی ضروری به ویژه پتاسیم در آنان وجود خواهد داشت". سطوح پایین پتاسیم در خون یا هیپوکالمی می تواند به ماهیچه ها تا حد فلج احتمالی آسیب برساند، باعث ایجاد مشکل در تنفس ناشی از ضعیف شدن عضلات تنفسی شود و از انجام کار کلیه ها جلوگیری کند. تعدادی از علائم مسمومیت با کافئین نیز عصبی هستند. در موارد دیگر اضطراب، توهم، میگرن، تورم مغز و تشنج گزارش شده اند. در حالی که بسیار غیر معمول است مسمومیت با کافئین می تواند کشنده باشد. اکثر مرگ و میرهای تصادفی مرتبط با کافئین مربوط به مصرف چندین قرص کافئین با دوز بالا هستند. قرص های کافئین تحت نظارت سازمن غذا و داروی ایالات متحده نیستند. بنابراین، دوز آن ها در برندهای مختلف متفاوت است. اکثر قرص های کافئین حدود 300 میلی کافئین گرم دارند. بنابراین، مصرف قرص دوم از مصرف کافئین توصیه شده 400 میلی گرم بیش تر است. همانند هر مکمل دیگری قرص های کافئین باید با احتیاط مصرف شوند. قرص ها سریع تر در بدن جذب می شوند و مقدار آن ممکن است شما را در معرض خطر عوارض جانبی بیش تری قرار دهد.
اگر مشکوک به مصرف بیش از حد کافئین هستید چه کاری باید انجام دهید؟
مجلسی می گوید:"اگر بیش از چند بار دچار عصبانیت شدید و مشکوک به مسمومیت با کافئین هستید بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید". او می گوید پزشکان می توانند از همودیالیز برای فیلتر کردن کافئین از خون استفاده کنند. اگر فردی در مدت یک تا دو ساعت مقادیر زیادی کافئین مصرف کرده باشد پزشکان ممکن است کربن فعال را نیز در اختیار پزشک قرار دهند که به کافئین متصل شده و از جذب آن در روده جلوگیری می کند.
پزشکان هم چنین داروهایی را برای تثبیت بیمار و درمان علائم شدید تجویز خواهند کرد. برای مثال، مجلسی می گوید:"بتا بلاکرها و بنزودیازپین ها اغلب برای درمان مشکلات عصبی مانند توهم و تشنج تجویز می شوند".
چگونه از مسمومیت با کافئین جلوگیری کنیم؟
پزشکان توصیه می کنند که بر میزان مصرف روزانه کافئین نظارت داشته باشید. قهوه منبع محبوبی از کافئین است اما محصولاتی مانند نوشابه های گازدار چای سبز و کاکائو میتوانند به مصرف کافئین شما بیافزایند. مجلسی نسبت به نوشیدنی های انرژی زا و پودرهای کافئین دار به دلیل غلظت بالای کافئین هشدار می دهد. هر دو محصول مکمل هستند و هم چنین ممکن است حاوی مقادیر زیادی شکر و سایر محرک ها مانند گوارانا باشند. هنگامی که در مورد مصرف نوشبیدنی کافئین دار خود تصمیم گرفتید توصیه می شود که در طول روز آب بنوشید. هیدراته ماندن می تواند به جبران ویتامین های محلول در آب کمک کند زیرا کافئین یک ادرارآور است. وجود غذا در معده به ویژه یک وعده غذایی سرشار از پروتئین و فیبر می تواند با اجازه دادن به بدن برای جذب کافئین در مدت زمان طولانی تری کمک کند. در آن زمان شما ممکن است پس از مصرف کافئین عوارض جانبی کم تری را در مقایسه با زمانی که آن را با معده خالی مصرف نمایید تجربه کنید. در مجموع مسمومیت با کافئین قابل پیشگیری است. مهم ترین موضوع آن است که به بدن خود و آن چه می تواند تحمل کند گوش کنید. بنابراین، دفعه بعد که می خواهید نوشیدنی حاوی کافئین بنوشید لحظه ای فکر کنید و ببینید آیا واقعا به شارژ مجدد دیگری نیاز دارید یا ممکن است نوشیدن یک لیوان آب برای تان بهتر باشد.
از دست ندهید