هزینه تشکیل پرونده در سایت همسریابی چقدر است؟
اقتصادنیوز: دبیر شورای بررسی صلاحیت مراکز همسانگزینی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: طبق تعرفه اعلامی در حال حاضر سقف 150 هزار تومان از هر فرد برای تشکیل پرونده و ثبتنام در سایت همسریابی دریافت می شود.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، مروار با اشاره به نحوه پروسه ثبت درخواست برای معرفی مورد ازدواج، با بیان اینکه 80 تا 90 درصد پروسه در همه مراکز یکسان است، توضیح داد: در مرحله اول متقاضیان درخواست خود را به صورت آنلاین یا حضوری ثبت میکنند. پس از آن، فرد برای احراز هویت (هویت شخصی و...) باید یکسری پرسشنامه را تکمیل کند که البته باتوجه به عدم اعمال وحدت رویه در همه مراکز، 80 درصد محتوای سوالات شامل سوالات شخصی، خانوادگی، وضعیت شغلی و تحصیلی و اجتماعی و علاقهمندیها و... مطرح شده هم برای دختران و هم برای پسران مشترک است. این 20 درصد باقیمانده نیز به دلیل بافت فرهنگی و اجتماعی هر مرکز استان و شهرستانهای مختلف، متفاوت است. در مرحله دوم نیز فرمی درخصوص علاقهمندیها مبنی بر اینکه افراد به دنبال چه فرد با چه نوع مشخصات و علایقی هستند، وضعیت اجتماعی، سطح درآمد و... آنها چیست باید توسط مراجعهکننده تکمیل شود. در نهایت براساس این پرسشنامههای تکمیلی، یکسری تستهای روانشناسی نیز در صورت تشخیص مرکز برای افراد انجام میشود.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص هزینه تشکیل پرونده و معرفی هر مورد برای ازدواج بیان کرد: طبق تعرفه اعلامی در حال حاضر سقف 150 هزار تومان از هر فرد برای تشکیل پرونده و ثبتنام دریافت میشود و به ازای معرفی هر فردهمسان شده برای ازدواج نیز 50 هزار تومان دریافت میشود که این مبلغ دریافتی نیز بابت همسانسازی است که یا از طریق هوش مصنوعی و یا به صورت سنتی انجام میشود.
وی با اشاره به نقش کنشگران در امر ازدواج، خاطرنشان کرد: مراکز همسانگزینی دارای کنشگرانی هستند؛ همان کنشگران سنتی و مورد اعتماد محلی که در گذشته کار واسطهگری میان افراد برای ازدواج را انجام میدادند و براساس تجارب و شناختی که از افراد داشتند آنها را جهت ازدواج به یکدیگر معرفی میکردند و اکنون در قالب کنشگران محلی فعالاند. معمولا ضریب خطای تشخیص آنها پایین بوده اما الزام شده تا برای به حداقل رساندن ضریب خطا، در هر مرکز یک روانشناس وجود داشته باشد و افراد برای معرفی از فیلتر روانشناس عبور کنند.
دبیر شورای بررسی صلاحیت مراکز همسانگزینی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: پروسه چیده شده به نحوی است که پس از جمعآوری اطلاعات از خانم یا آقا، تشخیص داده میشود که گزینه a و b با یکدیگر همسان هستند یا خیر. درنهایت براساس تستهای روانشناسی، خواستهها و مشخصات ارائه شده و نظر کنشگر، درخصوص مناسب بودن دو فرد برای یکدیگر اظهارنظر میشود. در این زمان هیچ ارتباط مستقیمی میان طرفین صورت نمیگیرد. بلکه کنشگر ورود کرده و به خانم یا آقا اعلام میشود که برای شما یک کیس پیدا شده است. در صورت تمایل طرفین، یک جلسه مشترک با حضور کنشگر مرکز (فرد صاحب تجربه و آموزشدیده) و نماینده مرکز برگزار میشود. معمولا 2 تا 5 جلسه آشنایی حسب تشخیص مرکز برگزار میشود تا در صورت بروز اختلاف، آن را به حداقل برسانند. پس از آن کنشگران براساس تجربه و توانایی، اگر به این نتیجه رسیدند که طرفین مورد مناسبی برای ازدواج با یکدیگر هستند، خانوادههایشان را از موضوع مطلع خواهند کرد.
مروار در پاسخ به این سوال که معمولا مراجعهکنندگان به مراکز همسانگزینی دارای چه سنی هستند؟، بیان کرد: طیفهای سنی مختلفی به مراکز همسانگزینی مراجعه میکنند؛ از جوانان دهه هشتادی گرفته تا مجردان دهه 40. اما در غالب مراکز مراجعهکنندگان حداکثری متولد دهه 60 هستند که غالبا 70 درصد آنها دختر و 30 درصد پسرند. آنها کسانی هستند که در یافتن مورد مناسب ازدواج با چالش مواجه شدهاند. البته افراد متارکه کرده یا مطلقههایی که مجددا قصد ازدواج دارند نیز میتوانند به این مراکز مراجعه کنند.
مروار درخصوص نحوه نظارت و پایش سازمان تبلیغات اسلامی بر عملکرد این مراکز نیز گفت: سازمان معمولا نظارت مستمری بر عملکرد مراکز همسانگزینی دارد. از 8 ماه گذشته تمامی متناظرهای استانی در کشور فعال و همه ستادهای جمعیت استانها توجیه و مستقر شدهاند. اکنون هر استان و شهرستان دارای کارشناس مربوطه است. این متناظرها یکسری نظارتهایی به صورت محسوس و نامحسوس انجام میدهند.
وی همچنین با اشاره به میزان تخلفات رخ داده در مراکز همسانگزینی تصریح کرد: با توجه به نوپا بودن این مراکز تخلفات چندانی گزارش نشده است.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید