هزینه500 هزار تومانی برای لوازمالتحریر / خرید تبلت بلای جان شد
بجنورد - خرید یک بسته لوازم التحریر با کمترین وسایل و ارزان ترین قیمت، حدود 500 هزار تومان هزینه دارد اما این عدد وقتی با قیمت تبلت جمع شود، هزینه زیادی را به والدین تحمیل میکند.
بجنورد - خرید یک بسته لوازم التحریر با کمترین وسایل و ارزان ترین قیمت، حدود 500 هزار تومان هزینه دارد اما این عدد وقتی با قیمت تبلت جمع شود، هزینه زیادی را به والدین تحمیل میکند.
خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: در آستانه آغاز مهر ماه و شروع سال تحصیلی جدید هستیم؛ سالی که همچنان به صورت قطعی حضوری و یا مجازی بودن آن مشخص نیست و این مسئله باعث سردرگمی والدین شده است.
با این حال مسئولان استانی و ملی از احتمال قوی بازگشایی مدارس پس از آبان ماه خبر دادهاند. خبرگزاری مهر پیش از این در گزارشی با عنوان «دانشآموزان سردرگم هستند / بازگشایی مدارس خراسان شمالی با شروط خاص» احتمالات سال تحصیلی پیش رو را مورد بررسی قرار داد.
این گمانه زنی و وعدههای مسئولان باعث شده خانوادهها به فکر تهیه لوازمالتحریر بیفتند؛ اما این مسئله هزینههای تقریبا سنگینی را بر خانوادهها تحمیل کرده است.
هزینه سنگین لوازمالتحریر
سری به بازار لوازمالتحریر زدیم تا از دغدغه خانوادهها و کسبه مطلع شویم. خانم امیری یکی از مشتریان بود که میخواست برای 2 فرزند خود لوازمالتحریر خریداری کند.
او که یکی از فرزندانش در مقطع دبستان و دیگری در مقطع متوسطه اول مشغول به تحصیل بودند به خبرنگار مهر گفت: با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس حجم خرید لوازمالتحریر به حد قابل توجهی کاهش یافت اما به نظر میرسد امسال بناست مدارس حضوری شود.
وی افزود: به همین دلیل باید برای هر دو فرزندم خریدهایی را انجام دهم تا در صورت بازگشایی مدارس، دستشان خالی نباشد.
این مادر بجنوردی ادامه داد: سعی کردم بسیاری از وسایل را به صورت مشترک خریداری کنم تا هزینهها کمتر شود.
وی افزود: اجناس قیمتهای بالایی دارند و مجبوریم بسیاری از لوازم غیر ضرور را از سبد کالا حذف کنیم.
خانم امیری با اشاره به عدم خریداری کیف طی دو سال گذشته، گفت: امسال باید کیف مدرسه نیز بخریم که هر کدام حدود 200 تا 300 هزار تومان قیمت دارد. در مجموع برای هر دو فرزندم حدود یک میلیون و 200 هزار تومان لوازمالتحریر خریداری کردم.
یکی دیگر از والدین در گفتگو با مهر اظهار کرد: امسال دخترم کلاس اولی است لذا هیچیک از لوازمالتحریر مورد نیاز را از گذشته در منزل نداریم که این امر هزینهها را بیشتر کرده است.
وی افزود: اجناسی که خریداری کردهام حدود 700 هزار تومان شده است؛ البته سعی کردم جنسهایی را بخرم که کیفیت متوسط رو به بالایی داشته باشد.
این مادر گفت: قیمت کیف 270 هزار تومان، جامدادی 30 هزار تومان، مداد رنگی، خودکار و مداد، پاک کن و تراش حدودا 110 هزار تومان قیمت خورد؛ حدود 170 هزار تومان دفتر خریداری کردم و یک سری لوازم خرد دیگر که مجموعا 700 هزار تومان شد.
افزایش 2 برابری قیمت کالاهای خارجی / اجناس ایرانی با کیفیت هستند
محمد خوشنودی، یکی از فروشندگان لوازمالتحریر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: خرید یک پک لوازمالتحریر که شامل لوازم ضروری برای دانشآموز مقطع ابتدایی باشد، حداقل 200 هزار تومان هزینه دارد که باید به آن مبلغ 200 هزار تومانی کوله پشتی را هم اضافه کرد.
وی افزود: این اعداد حداقلیترین موارد ممکن است؛ لذا اگر کسی بخواهد اجناس گران، با کیفیت عالی، خارجی و به صورت کامل و جامع بردارد، هزینه بیش از 2 میلیون تومان نیز خواهد شد.
این فروشنده ادامه داد: قیمت اجناس نسبت به سال گذشته تغییر اندکی داشته و شاید با حدود 10 درصد افزایش به دست مشتری میرسد؛ البته قیمت کالاهای خارجی حدودا 2 برابر شده است.
خوشنودی با تاکید بر اینکه لوازمالتحریر ایرانی دارای کیفیت بسیار عالی هستند، گفت: بسیاری از شهروندان تاکید بر خرید جنس ایرانی دارند و برخی نیز به دنبال جنس ارزانتر هستند؛ البته عدهای نیز حتی حاضرند کالای خارجی بدون مارک خریداری کنند اما جنس ایرانی نخرند.
وی در ادامه به کسب و کار خود نیز اشاره داشت و بیان کرد: طی دو سال گذشته بازار رسما راکد بوده است و یکی از علل عدم افزایش قیمت تعطیلی مدارس میباشد؛ با این حال امسال اندکی کار رونق یافته و از سال گذشته شرایط بهتر است.
اما باید توجه داشت این هزینهها بدون در نظر گرفتن تبلت است؛ کالایی که خود هزینه بسیار هنگفتی را به دوش والدین میگذارد.
اکنون تبلتهای ایرانی موجود در بازار بین یک میلیون و 800 هزار تومان تا 2 میلیون و 700 هزار تومان قیمت دارند و این ارزانترین تبلتها هستند.
اگر این هزینه را بر موارد قبلی اضافه کنیم در بهترین شرایط فرستادن یک دانشآموز کلاس اولی به مدرسه 2 میلیون و 300 هزار تومان هزینه در بر خواهد داشت؛ مبلغی که برخی خانوادهها توان پرداخت آن را ندارند.
هرچند برخی مدارس با اجبار دانش آموزان به پوشیدن لباس فرم، هزینه گزاف دیگری را به خانوادهها تحمیل میکنند.