یک‌شنبه 4 آذر 1403

هشدارها را جدی بگیرید؛ اگر در فضای مجازی آگهی منتشر می‌کنید

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
هشدارها را جدی بگیرید؛ اگر در فضای مجازی آگهی منتشر می‌کنید

گروهی از کلاهبرداران در فضای مجازی از اهمال‌کاری افرادی که مبادرت به انتشار آگهی و انتقال وجوه نقد می‌کنند، بهره برده و در فرصتی به مطامع مالی خود می‌رسند؛ با این وجود توجه به هشدارهای پلیس فتا می تواند متضمن امنیت در خرید و فروش فضای مجازی باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا با بیان اینکه مجرمان سایبری از هر فرصتی برای تحقق اهداف مجرمانه خود استفاده می‌کنند، به «ایسنا» گفت: یکی از بستر‌هایی که ممکن است مجرمان سایبری از طریق آن اقدام به کلاهبرداری و دیگر اقدامات مجرمانه کنند، وب‌سایت‌ها و نرم‌افزار‌های درج رایگان آگهی است. در این روش ممکن است مجرمان با سوءاستفاده از اطلاعات تماس درج شده در آگهی، به آگهی‌دهندگان در فضای مجازی پیام داده و لینک‌هایی را برای آنان ارسال کنند.

وی با بیان اینکه این لینک‌ها جعلی است و به هیچ عنوان نباید باز شود، گفت: در این شیوه کلاهبرداری، مجرمان سایبری با معرفی خود به عنوان افراد مرتبط با سایتی که آگهی در آن درج شده یا عناوینی دیگر اقدام به ارسال پیامک حاوی لینک جعلی به کاربران سایت‌های آگهی آنلاین با موضوعاتی نظیر جلوگیری از حذف آگهی، بیشتر دیده شدن آگهی و... کرده و از طریق این لینک از آگهی‌دهندگان می‌خواهند که با پرداخت مبلغی اندک مانع از حدف آگهی خود شده یا کاری کنند که آگهی بیشتر دیده شود. رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا درباره متن این پیام‌ها گفت: متن پیامک معمولا به این شکل است که در آن گفته شده «کاربر گرامی، آگهی شما لحظاتی پیش با موفقیت ثبت شد. جهت تمدید آگاهی خود نیز باید 20 هزار ریال پرداخت کنید، در غیر این صورت آگهی شما تا دقایقی دیگر از سایت حذف می‌شود» و.... رجبی با بیان اینکه با توجه به کم بودن مبلغ مذکور کاربران برای پرداخت وجه ترغیب می‌شوند، گفت: این درحالی است که این لینک‌ها افراد را به درگاه بانکی جعلی هدایت کرده و در این درگاه اطلاعات بانکی، کاربران به سرقت رفته و سودجویان حساب آن‌ها را خالی خواهند کرد. وی افزود: همچنین ممکن است افراد سودجو از از اطلاعات هویتی کاربران نیز سوءاستفاده کرده یا کاری کنند که از طریق لینک مذکور بدافزاری وارد موبایل شده و از این طریق گوشی تلفن همراه افراد را هک کنند. رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ادامه داد: برای جلوگیری از این اقدام مجرمانه و ناکام گذاشتن مجرمان سایبری، لازم است شهروندان توجه داشته باشند که از باز کردن چنین لینک‌هایی پرهیز کرده و دقت داشته باشند که تمامی سایت‌های معتبر برای اطلاع رسانی به کاربران خود از سرشماره‌های اختصاصی و رسمی خود استفاده می‌کنند و به هیچ عنوان با شماره موبایل شخصی با مشتریانشان ارتباط برقرار نمی‌کنند. بیشتر بخوانید:  کلاهبرداری افراد سودجو با ترفند کمک مالی به سیل زدگان کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک «هشدار قطع برق» به شهروندان کلاهبرداری با تماس تلفنی!/ پلیس فتا: رمز کارت بانکی را به کسی نگویید دستگیری کلاهبرداران اپلیکیشن شاد