شنبه 26 مهر 1404

هشدار بانک آمریکا نسبت به سقوط نفت به زیر 50 دلار!

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
هشدار بانک آمریکا نسبت به سقوط نفت به زیر 50 دلار!

بانک آمریکا در پی کاهش اخیر قیمت نفت به دلیل افزایش عرضه اوپک پلاس و تشدید تنش‌های تجاری آمریکا و چین، هشدار داد نفت برنت ممکن است در ماه‌های آینده به زیر 50 دلار در هر بشکه برسد.

به گزارش مشرق، تحلیلگران بانک آمریکا هشدار دادند که افزایش عرضه از سوی اعضای اوپک پلاس، به ویژه عربستان سعودی، عراق و امارات متحده عربی، مازاد مداومی ایجاد کرده است که می‌تواند ذخایر را به بالاترین حد خود از سال 2020 تاکنون برساند.

این بانک اعلام کرد که اگر تقاضای چین بیشتر تضعیف شود یا واشنگتن تعرفه‌ها را علیه پکن تشدید کند، قیمت نفت برنت می‌تواند به زیر 50 دلار برسد.

این هشدار جدید در حالی صادر می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تهدیدهایش مبنی بر گسترش گسترده تعرفه‌ها بر کالاهای چینی را با استناد به شیوه‌های ناعادلانه انرژی و فناوری پکن، تجدید کرد.

این اعلامیه بازارهای جهانی را که در حال حاضر با فشار داده‌های صنعتی ضعیف از چین و دلار قوی‌تر مواجه هستند، به لرزه درآورد.

معامله‌گران پیش از جلسه ماه آینده اوپک پلاس که انتظار می‌رود طی آن نمایندگان این گروه در مورد سرعت برنامه حذف محدودیت تولید خود بحث کنند، محتاط خواهند ماند.

برخی از تولیدکنندگان خلیج فارس از سپتامبر صادرات خود را تقریبا 400 هزار بشکه در روز افزایش داده‌اند، در حالی که تولید روسیه با وجود محدودیت‌های فنی، بالای 9.3 میلیون بشکه در روز باقی مانده است.

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در گزارش بازار نفت ماه اکتبر خود، چشم‌انداز رشد تقاضا را برای سال‌های 2025 و 2026 به حدود 700 هزار بشکه در روز کاهش داد و پیش‌بینی‌های عرضه را افزایش داد و نسبت به مازاد بیش از حد هشدار داد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، ذخایر جهانی مشاهده شده در ماه اوت، 17.7 میلیون بشکه افزایش یافت و به 7.909 میلیارد بشکه رسید که بالاترین حد چهار سال گذشته بود، در حالی که نفت روی آب، در سپتامبر با افزایش صادرات خاورمیانه و آمریکا، به میزان 102 میلیون بشکه افزایش یافت.

قیمت نفت در ابتدای معاملات آسیایی روز جمعه، کاهش یافت و به دلیل عدم اطمینان در مورد عرضه جهانی انرژی پس از توافق دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای دیدار در مجارستان و گفت‌وگو برای پایان یافتن جنگ در اوکراین، به سمت کاهش هفتگی پیش رفت.

قیمت آتی نفت برنت با 8 سنت معادل 0.13 درصد کاهش، به 60 دلار و 98 سنت در هر بشکه رسید، در حالی که قیمت آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 9 سنت معادل 0.16 درصد کاهش، به 57 دلار و 37 سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص تقریبا سه درصد در هفته جاری کاهش داشته اند که تا حدودی به دلیل چشم‌انداز آژانس بین‌المللی انرژی از افزایش عرضه در سال 2026 بود.

هشدار بانک آمریکا نسبت به سقوط نفت به زیر 50 دلار! 2