چهارشنبه 3 بهمن 1403

همکاری دانشگاه علمی کاربردی و مجلس در تدوین برنامه توسعه هفتم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
همکاری دانشگاه علمی کاربردی و مجلس در تدوین برنامه توسعه هفتم

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی اعلام کرد: این دانشگاه با مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در تدوین برنامه توسعه هفتم همکاری می‌کند.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی اعلام کرد: این دانشگاه با مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در تدوین برنامه توسعه هفتم همکاری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه جامع علمی کاربردی، اصغر کشتکار قائم مقام رئیس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی و تعدادی از مدیران دانشگاه با دکتر بیات مدیرکل آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و همکاران این مرکز، دیدار و گفتگو کرد.

در این جلسه که به میزبانی دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار شد، دکتر کشتکار ضمن اشاره به دیدار هفته گذشته هیأت رئیسه دانشگاه جامع علمی کاربردی با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، بیان کرد: در این دیدار وزیر علوم اعلام کردند دانشگاه جامع علمی کاربردی می‌بایست قطب تربیت تکنسین اعم از کاردان و کارشناس در منطقه باشد و تاکید ویژه ای در مبحث جذب دانشجویان خارجی داشتند.

افزایش جذب دانشجوی خارجی

وی افزود: در حال حاضر آمار جذب دانشجوی خارجی ما سه رقمی و در حال افزایش است.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی بصورت ستادی است. در این دانشگاه سیاستگذاری و برنامه ریزی به عهده دانشگاه می‌باشد و مراکز آموزش علمی کاربردی تحت نظارت نیز اجرا کننده دوره‌های آموزشی هستند.

وی ادامه داد: اکثر مراکز آموزشی در این دانشگاه خصوصی است و بنا داریم با توجه به تجهیزات و امکانات بی‌نظیر مهارت آموزی، مراکز دولتی را که در دوره‌ای تعطیل شدند را مجدداً احیا کنیم.

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی یادآور شد: تکلیف این دانشگاه در برنامه پنجم و ششم، توسعه 30 درصدی آموزش‌های مهارتی بوده ولی این امر محقق نشده است.

ایجاد مشاغل دانش بنیان و مهارت محور و در تحقق شعار سال

وی بیان کرد: در دانشگاه جامع علمی کاربردی به مدرک گرایی اعتقادی نداریم، بنابراین در این دانشگاه به آموزش‌ها به صورت توسعه کیفی، هدفمند، پایدار، داخلی و بین المللی توجه شده است و برای پیشرفت، ارتقا، ایجاد مشاغل دانش بنیان و مهارت محور و در تحقق شعار سال، باید این آموزش‌ها توسعه یابد.

ایجاد دوره‌های آموزش مهارتی کوتاه مدت برای فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها

کشتکار افزود: یکی از رویکردهای مهم دانشگاه جامع علمی کاربردی توسعه آموزش‌های کوتاه مدت و تک پودمان است از آنجا که طول عمر مشاغل کم شده باید آموزش‌های کوتاه مدت نیز در نظر گرفته شود، دانشگاه جامع علمی کاربردی برای فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها که زمینه آشنایی با یک رشته را دارند آموزش‌های مهارتی کوتاه مدت در نظر گرفته که با آن می‌توان به بازار کار نزدیک تر شد.

کشتکار همچنین با انتقاد از نبود یک دستگاه متولی به عنوان شناسایی کننده و نیازسنجی در کشور، اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی برای رفع این نیاز، به کمک دستگاه‌های اجرایی و پیشنهاد آنان اقدام به تدوین برنامه درسی می‌کند و این دوره‌ها توسط همان دستگاه اجرایی و مرکز آموزش علمی کاربردی متقاضی اجرا می‌شود.

100 برنامه درسی با رویکرد مهارت آفرینی تدوین می‌شود

وی ادامه داد: برای سال تحصیلی جدید 100 برنامه درسی با رویکرد مهارت آفرینی تدوین می‌شود و در حوزه مدرسان نیز جذب خبرگان در اولویت قرار دارد.

دکتر کشتکار در خاتمه اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی در طراحی و نیاز آفرینی بخش آموزش‌های مهارتی در برنامه هفتم توسعه می‌تواند مشارکت نموده و نقش بسزایی داشته باشد.

در پایان این دیدار مقرر شد کارگروهی متشکل از کارشناسان متخصص دانشگاه جامع علمی کاربردی و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تشکیل و موارد مربوط به نقش دانشگاه در حوزه آموزش‌های مهارتی و همچنین در تدوین مدل آموزش‌های مهارتی مورد نیاز بخش‌های مختلف کشور در برنامه هفتم توسعه، بحث و تبادل نظر کنند.