جمعه 5 بهمن 1403

هنرستانی‌ها نگران ورود به دانشگاه نباشند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
هنرستانی‌ها نگران ورود به دانشگاه نباشند

مدیر کل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش به دانش‌آموزان هنرستانی در پایه دوازدهم اطمینان داد که تکمیل نشدن ارزشیابی دروس کارگاهی و عملی آنها مشکلی برای ادامه تحصیلشان ایجاد نمی‌کند.

مدیر کل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش به دانش آموزان هنرستانی در پایه دوازدهم اطمینان دادکه تکمیل نشدن ارزشیابی دروس کارگاهی و عملی آنها مشکلی برای ادامه تحصیلشان ایجاد نمی کند.

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها با وجود پایان یافتن سال تحصیلی 1399-1400 اما پرونده سال تحصیلی برای دانش آموزان هنرستانی همچنان باز است. دانش آموزان پایه دوازدهم نگرانی هایی بابت عدم درج نمرات ارزشیابی دارند و برای ورود به دانشگاه نگرانی هایی دارند.

مصطفی آذرکیش مدیر کل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اینکه بسیاری از دانش آموزان فنی و حرفه ای و کاردانش سردرگم هستند که برگزاری ارزشیابی دروس کارگاهی و عملی آنها به چه صورت انجام می شود و آیا تأخیر در اعلام نمرات آنها برای ورود به دانشگاه تأثیری دارد یا خیر؟ گفت: اول اردیبهشت ماه مرکز سنجش آموزش و پرورش در بخشنامه‌ای قید کرد که دروس عمومی و کارگاهی و عملی برای بچه های فنی و حرفه ای به چه صورت برگزار و ارزیابی می شود. برای همین هیچ سردرگمی نباید وجود داشته باشد.

وی افزود: درس های هنرستانی یک تعدادشان شامل دروس عمومی مانند دینی، عربی، فارسی و... و. است که در پایه دوازدهم دانش آموزان همانند شاخه نظری همراه با امتحانات نهایی آنها را برگزار کرده اند. تنها تفاوت آن است که برای این دانش آموزان این دروس نهایی برگزار نشد و به صورت داخلی برگزار شد. توجه کنید در شاخه نظری هم یک تعداد دروس نهایی داریم و یک تعداد دروس غیر نهایی.

آذرکیش ادامه داد: دروس پایه برای دانش آموزان هنرستانی مثل ریاضی و شیمی به صورت پودمانی برگزار می شود و ماهیت غیرکارگاهی دارد. آموزش این پودمان ها در مدرسه تلویزیونی و یا آموزش مجازی دنبال شد و ارزشیابی های پودمان ها نیز تا پودمان پنجم پیش از خرداد انجام شده بود که در خردادماه پودمان پنجم نیز همراه با برگزاری امتحانات نهایی صورت گرفت.

مدیر کل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش بیان کرد: در واقع تا 24 خردادماه هم آموزش و هم ارزیابی پودمان پنجم این دانش آموزان صورت گرفت. تنها موضوعی که باقی می ماند دروس کارگاهی و عملی است. در بند 10 مصوبه 977 شورای عالی آموزش و پرورش این را ذکر شده است که آموزش و ارزشیابی در شاخه فنی و حرفه ای به شیوه تراکمی و حضوری خواهد بود. این مسئله برای هر سه پایه صدق می کند.

وی بیان کرد: در آخرین بخشنامه‌ای که ارسال شد، تأکید کردیم برای این بخش از دروس تا 15 مرداد زمان هست تا دروس عملی و کارگاهی کامل شود که این مسئله به فراخور اینکه شهری در وضعیت زرد و آبی قرار بگیرد، عملیاتی می شود. شاید بیشترین مشکل مربوط به شهر تهران باشد که در هنوز در وضعیت نارنجی است.

آذرکیش تصریح کرد: دانش آموزان برای دروس عملی و کارگاهی در حالت عادی در هفته دو روز به کارگاه می روند و در شاخه کاردانش سه روز در هفته. اگر از اول تیرماه تهران در وضعیت زرد قرار بگیرد، با سه هفته آموزش و ارزیابی این بخش پوشش داده می شود. چرا که حدود 20 تا 40 درصد همین بخش عملی و کارگاهی را بخش دانشی تشکیل می دهد که قابل آموزش در بستر مجازی است.

مدیر کل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش در پاسخ به این سوال که موضوع مهم این است که دانش آموزان پایه دوازدهم نگران این هستند که تا 15 مرداد هم این آموزش و ارزیابی ها صورت نگیرد و در نهایت برای ورود به دانشگاه به دلیل قید نشدن نمرات دچار مشکل شوند، گفت: طبق آئین نامه آموزشی ما، دانش آموزان پایه دوازدهم تا دی ماه 1400 دانش آموز محسوب می شوند. در زمان فارغ التحصیلی و زمان ورود به دانشگاه های کاردانی یک اصطلاحی در کارنامه آنها و جلوی برخی دروس می تواند ذکر شود با عنوان «جاری» و فرصت دارند آن را تکمیل و ارائه کنند. نکته‌ای را می خواهم خدمت هنرجویان و اولیای آنها بگویم و اینکه هیچ کدام از شهرهای کشورمان و حتی تهران از اول بازگشایی مدارس که در 15 شهریورماه 99 بود در وضعیت قرمز قرار نداشت و خیلی از آموزش ها در طول سال انجام شد. شورای مدارس و آموزش و پرورش این وظیفه را دارند که از تکمیل فرآیند ارزشیابی اطمینان حاصل کنند.

وی تاکید کرد: در پایه های دهم و یازدهم که حتی تکمیل نشدن پودمان ها مانع ورود دانش آموزان به پایه های بالاتر نمی شود، در پایه دوازدهم نیز همانطور که گفتم تا 15 مرداد طبق بخشنامه و تا دی ماه طبق آئین نامه برای دانش آموزان فرصت تکمیل نمرات هست. ما سال گذشته هم توافقی با دانشگاه فنی و حرفه ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی در خصوص اینکه عدم درج نمرات و ارزشیابی ها مانع ادامه تحصیل نشود، انجام دادیم و منعی برای آنها نخواهد بود.

وی در پایان گفت: در بدترین حالت دانش آموزان می توانند در نوبت دوم که بهمن ماه است، پذیرش بگیرند. در هر صورت به نظر می رسد جای هیچ نگرانی وجود ندارد و حتی می خواهم بگویم که در کنکور کاردانی سال گذشته 9 رشته با آزمون پذیرش می گرفت که امسال به 5 رشته کاهش پیدا کرده است و این نشان می دهد که در رشته های فنی و حرفه ای به سمت پذیرش هنرجویان بدون کنکور حرکت می کنیم.