شنبه 10 آذر 1403

هنرمندان تجسمی از کمبود گالری در البرز رنج می‌برند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
هنرمندان تجسمی از کمبود گالری در البرز رنج می‌برند

اکبری‌نژاد به مهمترین مشکل هنرمندان در استان اشاره کرد و گفت: در البرز مکانی که هنرمند بیشتر و راحت‌تر بتواند هنر خود را در آنجا به نمایش بگذارد، وجود ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ نقاشی هنری پویاست که در گذر زمان تأثیرگذار و تأثیرپذیر بوده و در مکتب های هنری جای گرفته است، نمایشگاه هنرمندان جاده چالوس در کرج برگزار شد که به همین بهانه گفتگوی صمیمانه ای با یکی از هنرمندان این نمایشگاه داشتیم که در ذیل می خوانید:

ابتدا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید چند سال است در عرصه هنر نقاشی با سیاه قلم فعالیت می کنید؟

زهرا (فرزانه) اکبری نژاد شهرستانکی هستم، رشته پایه تحصیلی من مهندسی معماری است و این رشته تا حدودی با هنر ادغام می شود یعنی از ابتدا با شاخه های مختلف هنر آشنا بودم، اما بعد با توجه به علاقه و مهارتی که در نقاشی داشتم، شش سال که به صورت حرفه ای شاخه سیاه قلم را در کنار دیگر کارهایم دنبال می کنم.

چگونه این استعداد کشف شد؟

زمانی متوجه استعداد خود در این حوزه هنری شدم که طرح های معماری و پلان های مهندسی را با دست باز که اصطلاحا اسکیس نام دارد، انجام می دادم، شاهد قدرت دستی قوی در خود بودم، متوجه شدم می توانم کارم را ارتقا دهم و به نقاشی نزدیک کنم و همین هم اتفاق افتاد.

مهمترین مشکل و دغدغه هنرمندان این عرصه در استان البرز چیست؟

به نظر من، انسجام قوی بین هنرمندان تجسمی وجود ندارد، همچنین مکانی که هنرمند بیشتر و راحتر بتواند هنر خود را در آنجا به نمایش گذارد و از همه مهم تر که چه بسا انسان های فوق هنرمند هستند که هنر این قشر افراد به دلیل هزینه بالای متریال نقاشی و کلاس های آموزشی دیده نمی شود.

آیا از این راه درآمدزایی می کنید و درآمد هنر گذران یک زندگی است یا خیر؟

بله، در هر رشته ای که توانایی های لازم کسب شود، درآمدزایی حاصل می شود و با هنر نقاشی سیاه قلم نیز می توان به درآمدزایی رسید که همه این ها به توانایی، صبر و حوصله هنرمند بر می گردد، که چه بسا هنرمندانی هستند که درآمدهای بسیار بالایی از این طریق کسب می کنند، اما هر وقت شخصی از من سوال می کند که آیا می توان با هنر به درآمدزایی رسید، این جمله معروف از "ژان پل سارتر" در ذهنم نقش می‌بندد که هنر اگر چه نان نمی شود اما شراب زندگی است.

وضعیت هنر سیاه قلم در استان البرز را چگونه ارزیابی می کنید؟

به نظر من استان البرز به دلیل تنوع اقوام که ایران کوچک نام گرفته و هر کدام از این قومیت ها دارای فرهنگ خاص به خود هستند چه بسا و چه بهتر که فرهنگ ها، آداب رسوم این طوایف جمع شود و با سیاه قلم به نمایش گذاشته شود.

گرایش شهروندان نسبت به این هنر چگونه است؟

چیزی که بنده از این هنر تا به امروز مشاهده کردم این بود که سیاه قلم به خصوص در نزد بانوان از اهمیت بسزایی برخوردار است چرا که هر بانوی ایرانی علاقه دارد که حتما این هنر را به عنوان علایق شخصی، کار و معیشت فراگیرد.

در پایان اگر نکته ای مانده است، بفرمایید.

امیدوارم شرایطی ایجاد شود تا فضاهای فرهنگی و هنری مختص به هر منطقه در البرز را بتوان گسترش داد و با ایجاد آموزش های گسترده و شناسایی استعداد های خاص در هر حوزه هنری برای پیشرفت و آبادانی ایران عزیز و البرز کوشید.

انتهای پیام /

هنرمندان تجسمی از کمبود گالری در البرز رنج می‌برند 2
هنرمندان تجسمی از کمبود گالری در البرز رنج می‌برند 3
هنرمندان تجسمی از کمبود گالری در البرز رنج می‌برند 4