دوشنبه 5 آذر 1403

هوازدگی فضا؛ تازه‌ترین اطلاعات کشف شده از ماه

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
هوازدگی فضا؛ تازه‌ترین اطلاعات کشف شده از ماه

به گزارش خبرنگار سرویس علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، تیم‌های تحقیقاتی آکادمی علوم چین از آخرین یافته‌های خود در مورد خاک جمع آوری شده ماه توسط مدارگرد کاوشگر ماه چانگ ای 5 این کشور پرده برداری کردند.

چانگ ای 5 یک مأموریت رباتیک اکتشاف ماه چین است که متشکل از یک ماژول خدمات، یک سطح‌نشین، صعود کننده و یک وسیله بازآوری نمونه است. این نخستین مأموریت بازگشت نمونه از ماه از زمان لونا 24 در سال 1976 بود که با موفقیت آن - چین را به سومین کشور پس از ایالات متحده و روسیه تبدیل می‌کند که نمونه‌هایی از ماه را بازآورده‌اند.

سطح ماه میلیاردها سال است که متحمل برخوردهای شدید شهاب سنگ‌ها و تابش باد خورشیدی شده که به شدت خواص فیزیکی، ترکیبات شیمیایی و ویژگی‌های کانی شناسی و به نوبه خود طیف بازتاب نوری ماه را تغییر می‌دهد.

با استفاده از روش‌های تجزیه و تحلیل، محققان اطلاعات هوازدگی فضایی سیلیکات‌ها، اکسیدها، فسفات‌ها و سولفیدها را روی سطح خاکی که از ماه جمع‌آوری‌شده به دست آوردند.

در این مقاله آمده است که برخورد میکروشهاب‌سنگ و تابش باد خورشیدی، فرآیندهای هوازدگی فضایی غالب، تا حد زیادی ترکیب و ریزبافت مواد خاک روی ماه را تغییر داده‌اند.

بر اساس این مقاله، این تحقیق به مردم درباره هوازدگی فضا در عرض‌های جغرافیایی میانی ماه، تکامل مواد در سطح ماه و تغییرات محیط فضا اطلاع می‌دهد.

مقاله محققان چینی ماه گذشته در مجله «Geophysical Research Letters«منتشر شد.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید چین ماه فضا خورشید خاک این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است