"هوسا تی وی" و کنشگریِ مثبت در معادله احیای روابط ایران و مصر
گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو_ سفر اخیر "هیثم بن طارق" پادشاه عمان به ایران، تحلیل و تفسیرهای مختلفی را از سوی جریانهای سیاسی و رسانهای منطقهای و فرامنطقهای برانگیخته است. در این راستا، افراد و رسانههای مختلف هر کدام سعی داشته و دارند تا از چشم اندازهایی خاص، به تحلیل و تفسیر معانی، دستاوردها و پیامدهای سفر پادشاه عمان به ایران بپردازند. با این همه شاید یکی از مهمترین دستورکارهای...
گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو_ سفر اخیر "هیثم بن طارق" پادشاه عمان به ایران، تحلیل و تفسیرهای مختلفی را از سوی جریانهای سیاسی و رسانهای منطقهای و فرامنطقهای برانگیخته است. در این راستا، افراد و رسانههای مختلف هر کدام سعی داشته و دارند تا از چشم اندازهایی خاص، به تحلیل و تفسیر معانی، دستاوردها و پیامدهای سفر پادشاه عمان به ایران بپردازند.
با این همه شاید یکی از مهمترین دستورکارهای مرتبط با سفر پادشاه عمان به ایران، مرتبط با پیامهایی بوده که وی به احتمال زیاد از جانب طرف مصری برای ایران و در قالب احیای روابط سیاسی و دیپلماتیک دو کشور آورده است. اهمیت این مساله زمانی بیش از پیش مشخص میشود که توجه داشته باشیم، "هیثم بن طارق" اندکی قبل از سفر به تهران، به قاهره سفر کرد و رایزنیهای فشردهای را با مقامهای مصری داشته است.
در این راستا، موضع گیریهای مقامهای ارشد کشورمان از جمله مقام معظم رهبری و همچنین رئیس جمهور کشورمان ابراهیم رئیسی در مورد احیای روابط سیاسی با مصر نیز گواهی روشن بر این مساله است که روند تسهیل مناسبات دیپلماتیک میان تهران - قاهره، در مسیر درست و خوبی قرار دارد. با این همه، در این منظومه به طور خاص، نباید از نقش رسانههای کشورمان نیز غافل شد کما اینکه رسانه خود میتواند موانع پیش روی احیای روابط ایران و مصر را تا حد زیادی رفع و به طور خاص، سوتفاهمها در این رابطه را بی اثر سازد.
از این منظر، "هوسا تی وی" به عنوان رسانه برون مرزی کشورمان که جامعه هدفِ کشورهای آفریقایی را در دستورکار دارد، میتواند از فضای مانور و کنشگری قابل توجهی برخوردار باشد. به بیان ساده تر، هوسا تی وی با تهیه و تولید برنامههای تحلیلی و خبری با محوریت رفع سوتفاهمها میان تهران و قاهره و ایجاد نوعی فضای مثبت میان دو کشور، میتواند تا حدی به احیای روابط دو طرف کمک کند.
در این رابطه نکته قابل تامل این است که بدانیم در طی دهههای گذشته نیز، بارها و بارها در برهههای زمانی مختلف، هر موقع که روابط ایران و مصر به سمت بهبود حرکت کرده، طرفهای ثالث نظیر رژیم اشغالگر قدس و آمریکا احساس خطر کرده اند و با استفاده از اهرمهای مختلف، تلاشها برای احیای دوستی میان دو ملت ایران و مصر را بی نتیجه گذاشته اند. در این فضا، کنش رسانهای موثر ما با استفاده از رسانههایی نظیر هوسا تی وی میتواند جبهه رسانهای که اتفاقا دولتهای آفریقایی نظیر مصر به آن توجه ویژهای دارند را در راستای بهبود روابط با کشور مصر تقویت کند.
بدون تردید ایران و مصر، به عنوان دو تمدن باستانی و غنی بشری، از نقاط اشتراک فراوانی جهت احیای روابط سیاسی و دیپلماتیک خود برخوردارند. در این منظومه، جدای از تاریخ غنی دو کشور و پیوندهای تاریخی آنها نباید فراموش کنیم که ایران و مصر دو کشور مهم در جهان اسلام هستند و هم افزایی آنها در کنار روندهای تنش زدایانه اخیر در روابط ایران با عربستان سعودی و امارات متحده عربی میتواند بیش از پیش ظرفیتها و قدرت جهان اسلام را در معادلات بین المللی، افزایش دهد.
موضوعی که جدای از اینکه میتواند حامل منافع قابل ملاحظهای برای دو کشور ایران و مصر باشد، برای کلیت جهان اسلام نیز اتفاقی مثبت است. از این رو، کنش فعال رسانهای هوسا تی وی در قالب معادله تسهیل روند احیای روابط سیاسی تهران و قاهره، از جمله ظرفیتهای راهبردی رسانهای است که اکنون باید به نفع کشورمان فعال شود و نمودهای عینی و میدانی خود را در تقابل با اقدامات تبلیغاتی جهان غرب و متحدان منطقهای آن نشان دهد.