هیچ صحبتی از حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی در بودجه 1401 نیست
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: هیچ صحبتی از حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی در بودجه 1401 نیست اما در چگونگی تخصیص و توزیع منابع قانون بودجه برای پرداخت یارانه اختلاف نظرهایی وجود دارد.
محمدخدابخشی نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به باشگاه خبرنگاران جوان درباره محتوای لایحه بودجه 1401 گفت: نه در دولت و نه در مجلس، هیچ صحبتی از حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی نیست.
به گفته خدابخشی، در چگونگی تخصیص و توزیع منابع قانون بودجه برای پرداخت یارانه اختلاف نظرهایی وجود دارد. برخی در دولت اعتقاد دارند منابع مستقیما به مردم پرداخت شود و نگاه دیگری وجود دارد که همان روند پیشین ادامه یابد.
به علاوه، اشتراک نظر میان دیدگاههای مختلف، تلاش برای جلوگیری از هدررفت منابع ارز ترجیحی است که با نظارت کاملتر بر زنجیره تأمین و توزیع کالاهای اساسی رخ میدهد و از بهرهبرداری دلالان جلوگیری میشود.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم تأکید کرده که باید آثار و تبعات ناشی از تغییر شیوه تخصیص ارز ترجیحی در نظر گرفته شود.
دیدگاههای اولیه در مورد لایحه بودجه 1401 که نخستین لایحه ارائه شده از سوی دولت سیزدهم است، بیان میکنند اتکا به درآمدهای غیر پایدار مانند فروش اوراق مالی اسلامی و اسناد خزانه کمتر شده و تراز عملیاتی از منفی 464 هزار میلیارد تومان در سال گذشته، به منفی 300 هزار میلیارد تومان رسیده است.
با توجه به دیدگاه خدابخشی که گفته است برآورد از فروش نفت خام و میعانات گازی نسبتا واقعی شده، در لایحه پیشنهادی دولت، فروش نفت خام و میعانات گازی روزانه یک میلیون و 200 هزار بشکه پیش بینی شده که هر بشکه 60 دلار و هر دلار 23 هزار تومان است و منابع پیش بینی شده آن، مجموعا 382 هزار میلیارد تومان به دست خواهد آمد.
در بودجه پیشنهادی سال آینده کل کشور، رشد اعتبارات هزینهای در بودجه 1401 نزدیک به 5 درصد و افزایش حقوقها به طور متوسط 10 درصد است که این افزایش به صورت پلکانی معکوس صورت میگیرد.
اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای یا اعتبارات عمرانی نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است. بودجه کشور در منابع عمومی، شرکتهای دولتی و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت 3 میلیون و 631 هزار میلیارد تومان است که از این رقم، یک میلیون و 505 هزار میلیارد تومان آن مربوط به بودجه عمومی کشور و 2 میلیون و 231 هزار میلیارد تومان، بودجه موسسات انتفاعی وابسته به دولت است.
ترکیب منابع پیشنهاد شده در بودجه سال 1401 برای بودجه عمومی کشور، 526 هزار و 766 میلیارد تومان از درآمد مالیاتی و گمرکی است که از این رقم، 77 هزار و 750 میلیارد تومان آن حقوق ورودی و مابقی آن درآمدهای حاصل از طریق مالیات است.
در بودجه امسال، واگذاری داراییهای مالی 86 هزار میلیارد تومان شده که از این میزان، 50 هزار میلیارد تومان از انتشار اوراق مالی و اسلامی و 36 هزار میلیارد تومانش فروش اسناد خزانه است.