جمعه 5 بهمن 1403

«هیچ طوفانی راهش را عوض نمی‌کند» + فیلم

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، یکی از مهم‌ترین وجوه آموزش برای کودکان و نوجوانان، آشنا کردن آنها با مفاهیمی است که مهارت‌های زندگی اجتماعی را به آنها می‌آموزد و از دل این مهارت‌هاست که کودک باید حس کند که می‌تواند و باید در درون خود به پرورش و تربیت استعدادهایی ویژه بپردازد.

کتاب «هیچ طوفانی راهش را عوض نمی‌کند» نوشته سید‌علی شجاعی بر پایه همین مبنا و در قالب نخستین جلد از سه‌گانه آموزش مهارت‌های زندگی برای کودکان به قلم سیدعلی شجاعی نوشته شده است.

داستان این کتاب روایتگر سیلی است که در آستانه ورود به روستاست و روستاییانی که خطر سیل را باور ندارند و حرف‌های کودک که از نزدیک شدن آن خبر می‌دهد را باور ندارند. کودکان با مشاهده این رفتار سعی می‌کنند به سهم و توان خود دیواری برای مقابله با سیل بسازند، اما توان آنها محدود است.

این داستان از ابتدا تا جملات پایانی آن تلاشی است برای به واکنش فراخواندن مخاطبش. داستان به صورتی جدی از مخاطب خود می‌خواهد که نسبت به آنچه در پیرامون او در حال اتفاق است بی‌تفاوت نباشد و به آنها واکنش نشان دهد. این داستان با زیرکی تمام برای مخاطب خود فاصله موجود میان حرف و عمل را به تصویر می‌کشد و نشان می‌دهد که آنچه می‌تواند منجر به نتیجه شود نه حرف زدن که عمل به حرف است.

این کتاب اما در کنار متن خود از تصویرگری های بسیار متفاوت و جذاب سارا میاری و طراحی گرافیک نرگس زیانی نیز بهره برده است.

میاری در این کتاب با خلاقیت خود حساسیت‌های متنی نویسنده را با رنگ‌ها و تصاویر در هم آمیخته و با نمایشی مثال‌زدنی به مخاطب تقدیم می‌کند. طراحی گرافیک زیانی در این کتاب جدای از تلاش او برای ترسیم زیبایی‌ها بصری هم توانایی این را داشته است که تصاویر را همپای داستان جلو ببرد تا مخاطب بتواند با پیگیری آنها و بدون متن نیز به معنای داستان پی ببرد و هم توانسته مفاهیم موجود در پس لایه‌های داستان را نیز در درون خود مستتر کرده و عرضه کند و همین مسئله لذت کشف داستان را در قالب این تصاویر دو چندان کرده است.

این کتاب چهارمین تجربه نویسنده در تالیف چنین آثاری برای مخاطبان کودکان با چنین رویکردی به شمار می‌رود که با توجه به تجربه موفقیت سایر این آثار در عرصه بین‌المللی امید می‌رود که بتواند در عرصه جهانی نیز بار دیگر نام نویسنده را مطرح کند.

سمیرا کمالی روان‌شناس و مترجم کتاب در ویدئویی به معرفی این کتاب پرداخته است.