وابستگی شدید و باورنکردنی غول فناوری آمریکایی به چین
زومیت نوشت: واحد تحقیقاتی بلومبرگ درمورد روند کاهش وابستگی اپل به چین به آمار و ارقام تخمینی جالبی دست پیدا کرده است که نشان میدهد انتقال فقط 10 درصد از خط تولید محصولات این شرکت به خارج از چین، حدوداً هشت سال طول خواهد کشید.
از سال 2017 گزارشهای مختلفی درمورد چالشهای مهم اپل برای انتقال مقادیر درخورتوجهی از خط تولید محصولات این شرکت به خارج از چین منتشر شده است. اینکه بسیاری از محصولات غول فناوری مستقر در کوپرتینو در شنژن و اطراف آن تولید میشوند، یک امر اتفاقی نیست. این شهر از موقعیت استراتژیک برخوردار است و بهعنوان دروازهی میان سرزمین اصلی چین و هنگکنگ عمل میکند. این ناحیه همچنین یکی از بزرگترین مراکز کشتیرانی جهان است و بندر کانتینری بسیار عظیمی در آن وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
-
اختراع مهمی که جای ثروتمندان و فقرا را عوض کرد!/ عکس
-
اندازهگیری یک پیوند عجیب اتمی برای نخستین بار!
-
فروش جنجالی فسیل کمیاب حاشیهساز شد
ازطرف دیگر، دولت چین شنژن را به اولین منطقهی ویژهی اقتصادی (SEZ) در این کشور تبدیل کرد. بهنوشتهی 9to5Mac، در این منطقه، مقررات، مشوقهای مالیاتی جذاب و مهمتر از همه تسهیل سرمایهگذاری خارجی برای تشویق فعالیت شرکتها طراحی شده است. این ویژگیها درکنار مزیت جغرافیایی شنژن باعث شده است این منطقه با سرعتی سرسامآور رشد کند.
مورد دیگر اینکه منطقهی ویژهی اقتصادی شنژن در سال 1980 میلادی تأسیس شد و این یعنی 37 سال برای تبدیل شدن به مرکز تولید فناوری چین فرصت داشته است. اپل به شبکهی عظیمی از تأمینکنندگان و پیمانکاران فرعی متکی است که شاید برخی از آنها فقط یک قطعهی کوچک را برای این شرکت تولید کنند. اکثر این تأمینکنندگان در شنژن و اطراف آن مستقر هستند و بنابراین جمعآوری قطعات مختلف در یک مکان برای مونتاژ، سادهتر شده است.
درسال 2019 گزارشهایی درمورد هدف اپل برای انتقال 15 تا 30 درصد از تولیدات این شرکت به خارج از چین منتشر شد و برخی کارشناسان امکانپذیری این امر را زیر سوال بردند.
سرویس تحقیقاتی بلومبرگ تخمین میزند که حدود هشتسال طول میکشد تا فقط 10 درصد از ظرفیت تولید اپل به خارج از چین انتقال یابد؛ جاییکه تقریباً 98 درصد از آیفونهای این شرکت در آنجا ساخته شدهاند. حضور تعداد زیادی از تأمینکنندگان محلی قطعات موردنیاز محصولات اپل در این ناحیه، ارتباطات و استفاده از منابع برقی مدرن و کارآمد، خروج از دومین اقتصاد بزرگ جهان را بسیار دشوار میکند.
در بخشی از گزارش تحلیلگران بیزنساینسایدر استیون تسنگ و وو جین هو آمده است: با توجه به اینکه چین 70 درصد از تولید جهانی گوشیهای هوشمند را بهخود اختصاص داده است و فروشندگان پیشرو این کشور تقریباً نیمی از محمولههای جهانی را تشکیل میدهند، این منطقه دارای زنجیرهی تأمین توسعه یافتهای است که ایجاد نمونهی جدید آن بسیار دشوار خواهد بود و اگر اپل قصد جابهجایی داشته باشد شاید دسترسی به این ناحیه را ازدست بدهد.
تحلیلگران اعتقاد دارند که اپل نسبت به سایر غولهای فناوری ایالات متحده، در وضعیت بسیار بدتری قرار دارد. بلومبرگ میگوید که وابستگی کلی صنعت فناوری به چین میتواند تا سال 2030 حدود 20 تا 40 درصد کاهش یابد.
وابستگی اپل به چین نسبت به سایر شرکتها، بهطور درخورتوجهی بسیار بیشتر است. سیسکو، مایکروسافت، اچپی، آمازون و دل نیز برای تولید سختافزارهای موردنیاز سرورها، ذخیرهسازی اطلاعات و محصولات شبکهی خود به چین وابسته هستند، اما میزان اتکای آنها بسیار کمتر از اپل است.
شایانذکر است سال گذشته حدود یکچهارم از مشاغل آمریکایی، بخشی از تولیدات خود را به خارج از چین انتقال دادهاند.
5858
کد خبر 1679308