دوشنبه 5 آذر 1403

واریز 5 هزار میلیارد تومان به جیب دولت از طریق فروش خودروهای وارداتی!

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
واریز 5 هزار میلیارد تومان به جیب دولت از طریق فروش خودروهای وارداتی!

ایسنا نوشت: معاون بهره‌برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: مهمترین پرونده سال 1401 سازمان اموال تملیکی، پرونده فروش 1062 دستگاه خودرو سواری وارداتی بود.

سعید غلامی باغی در خصوص میزان اموال تملیکی فروخته شده در سال گذشته اظهار کرد: وظیفه اصلی سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی تعیین‌تکلیف کالا در بهترین زمان و کوتاهترین مدت است. این تعیین‌تکلیف به چهار روش انجام می‌شود. اولین روش فروش، دومین روش امحا و راه‌های دیگر تعیین‌تکلیف کالا اعاده به گمرک یا استرداد آن است.

وی افزود: در سال گذشته شاهد موفقیت‌های خوبی در این حوزه بودیم. در سال 1400 حدود 7هزار میلیارد تومان کالا تعیین‌تکلیف شد، اما در سال 1401، این عدد به بیش از 31 هزار میلیارد تومان رسید.

معاون سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی تصریح کرد: اصلی‌ترین روش تعیین‌تکلیف کالا فروش و برگرداندن این کالاها به بازار مصرف است، زیرا بخش عمده‌ای از این کالاها مواد اولیه واسطه‌ای و سرمایه‌ای هستند که مورد نیاز بخش تولید است. در سال 1400 حدود 2هزار میلیارد تومان کالا به فروش رسیده بود که این عدد در سال 1401 با افزایشی 425 درصدی به 11 هزار میلیارد تومان رسید.

غلامی باغی با اشاره به رشد بیش از 1025 درصدی اعاده کالا در سال گذشته نسبت به سال 1400، عنوان کرد: در سال 1400، یک هزار و 300 میلیارد تومان کالا اعاده شده بود که این عدد در سال 1401 به بیش از 15 هزار میلیارد تومان رسید. یعنی مسئله بخش عمده‌ای از صاحبان کالا، تجار و بازرگانان که ترخیص کالای آن‌ها از گمرک به مشکل خورده بود حل شد و کالای این افراد از گمرک ترخیص شد.

وی در رابطه با میزان امحاء کالاهای مضر سلامت و بهداشت یا ایمنی جامعه توسط سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی بیان کرد: در سال 1400، 796 میلیارد تومان کالا امحاء شد که این عدد در سال گذشته با رشد بیش از 50 درصدی به یک هزار و 200 میلیارد تومان رسید. طبیعتا بیشترین میزان فروش و امحاء کالاها مربوط به استان‌هایی مانند بوشهر، خوزستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و تهران است که بیشتر در معرض واردات تجاری کالا با حجم وسیع هستند.

عضو هیات مدیره سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه میزان استرداد و امحاء کالا در سال 1401 نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: در سال 1400 بیش از 55 درصد کالاهای در اختیار سازمان امحاء یا مسترد شد که این عدد در سال 1401 به کمتر از 17 درصد کاهش یافت.

غلامی باغی تصریح کرد: اصلی‌ترین روش فروش توسط سازمان اموال تملیکی، مزایده‌های سراسری الکترونیکی در بستر سامانه تدارکات دولت است که هر ماه یک مزایده عادی و در صورت درخواست استان‌ها، مزایده‌های فوق‌العاده نیز برگزار می‌شود. بیش از 94 درصد کالاهای سازمان در مزایده‌های الکترونیکی سراسری و بخش اندکی در حراج‌های حضوری فروخته شده است.

وی در خصوص پرونده فروش خودروهای سواری وارداتی اظهار کرد: مهمترین پرونده سال 1401 سازمان اموال تملیکی، پرونده فروش 1062 دستگاه خودرو سواری وارداتی بود که با دستور شعبه 15 دادگاه انقلاب و پس از سفر ریاست قوه قضاییه به استان بوشهر و بازدید از وضعیت نامناسب نگهداری این کالاها، رای این پرونده صادر و تمامی این دستگاه‌ها در مزایده‌های سراسری سازمان اموال تملیکی به فروش رسید. حدود 5 هزار میلیارد تومان عواید از محل فروش این خودروها نصیب دولت شد که مالیات آن دریافت شده و به خزانه دولت واریز شد.

معاون سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی عنوان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از ماشین‌آلات راهسازی، خودروهای سنگین و خودروهای سواری در اقصی‌نقاط کشور در بنادر و گمرکات بلاتکلیف هستند، با توجه به پیگیری‌های سازمان موفق شدیم مصوبه‌ای در قانون بودجه 1402 کشور داشته باشیم تا سازمان اموال تملیکی بتواند این کالاها را بدون نیاز به مجوزها و محدودیت‌های ورود در مزایده سراسری به فروش برساند. بنابراین در مزایده‌های سراسری آتی، مزایده فوق‌العاده‌ای در نظر گرفته‌ایم تا بتوانیم این ماشین‌آلات راهسازی را به فروش برسانیم.

بیشتر بخوانید:

35217

کد خبر 1770655