پنج‌شنبه 13 اردیبهشت 1403

واکنش آمریکا به تحرکات هسته‌ای روسیه در بلاروس

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
واکنش آمریکا به تحرکات هسته‌ای روسیه در بلاروس

سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا بیان کرده است که آماده‌سازی بلاروس برای میزبانی از زرادخانه اتمی متحد خودش روسیه را زیر نظر خواهد داشت.

اظهارات جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا پس از آن مطرح شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، به همتای خود الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس گفت که استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس ممکن است از اوایل ماه آینده آغاز شود.

جان کربی این اقدامات را «نمونه دیگری از لفاظی‌های بی‌پروا و غیرمسئولانه» خواند که از سوی مسکو می‌آید و ایالات متحده «باید آنها را جدی بگیرد.»

او در گفت‌وگو با کریستین امانپور از شبکه سی‌ان‌ان گفت: «ما نهایت تلاشمان را برای اجرای بهتر نظارت انجام می‌دهیم. ما چیزی در آنجا نمی‌بینیم که به ما نشان دهد نشانه‌ای قریب‌الوقوع از حرکت قابلیت‌های هسته‌ای یا خطر قریب‌الوقوع جنگ هسته‌ای در داخل اوکراین یا حتی در این قاره وجود دارد.»

کربی افزود: «ما چیزی ندیدیم که باعث شود وضعیت بازدارندگی خودمان را، وقتی بحث این نوع قابلیت‌ها پیش می‌آید، تغییر دهیم.»

در اواخر ماه مارس، کربی، آدمیرال سابق نیروی دریایی آمریکا، زمانی که روسیه برای اولین بار اعلام کرد که در پاسخ به ارسال مهمات تانک حاوی اورانیوم ضعیف‌شده توسط انگلیس به اوکراین، برخی از تسلیحات هسته‌ای خود را در بلاروس مستقر خواهد کرد، همین را گفته بود.

پوتین روز جمعه به لوکاشنکو گفت: «همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود.» او افزود که تا پایان هفته اول ژوئیه «آماده‌سازی امکانات مربوطه تکمیل خواهد شد و ما بلافاصله اقدامات مرتبط به استقرار انواع تسلیحات مربوطه در قلمروی شما را آغاز خواهیم کرد.»

مسکو و مینسک ماه گذشته معاهده‌ای را برای میزبانی از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه در بلاروس امضا کردند. به گفته سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه این کلاهک‌های اتمی بر روی موشک‌های اسکندر - ام و جت‌های جنگنده که به طور خاص برای این منظور اصلاح شده‌اند، نصب خواهند شد.

روسیه به رویه ایالات متحده تحت عنوان «اشتراک هسته‌ای» اشاره کرده که از چندین دهه قبل فعال شده است. تا آوریل 2022 حدود 150 سلاح اتمی آمریکایی - عمدتا بمب‌های گرانشی B-61 - در آلمان، ایتالیا، بلژیک، هلند و ترکیه مستقر شدند. لهستان هم از آن زمان نسبت به میزبانی از کلاهک‌های هسته‌ای ایالات متحده ابراز علاقه کرده است.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.