شنبه 3 آذر 1403

واکنش جانسون پس از انتشار گزارش رسوایی های «پارتی‌گیت»

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
واکنش جانسون پس از انتشار گزارش رسوایی های «پارتی‌گیت»

اقتصادنیوز: پس از انتشار گزارش رسوایی‌های «پارتی گیت»، نخست وزیر انگلیس بار دیگر عذرخواهی کرد، اما در عین حال شمار مخالفان درون حزبی او افزایش یافت.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس پس از انتشار گزارش رسوایی‌های پارتی گیت بار دیگر عذرخواهی کرد، اما همچنان استعفا و کناره گیری را رد کرد.

اخیرا پس از کش و قوس های فراوان گزارش کامل درباره مهمانی‌های غیرقانونی دفتر نخست وزیری انگلیس با مدیریت "سو گری"، کارمند ارشد دولتی منتشر شد.

جانسون پس از انتشار این گزارش که در آن انتقادهای شدیدی به وی و مقامات ارشد دولتی وارد شده بود در سخنانی در پارلمان ادعا کرد حضور او در مهمانی‌های دفتر نخست‌وزیری که در اوج محدودیت‌های کرونایی برگزار شد، برای تقدیر از تلاش اعضای دولت در دوران قرنطینه بوده که ساعت‌های طولانی برای حفاظت از جان مردم تلاش می‌کردند.

وی البته اعتراف کرد که برخی از گردهمایی‌ها طولانی‌تر از حد لازم برگزار شد و نقض قوانین به شمار می رفته است. نخست وزیر انگلیس البته مدعی شد که در طولانی شدن این مهمانی‌ها نقشی نداشته و آن را غیرقابل قبول خواند.

وی بار دیگر از مردم انگلیس عذرخواهی کرد و گفت که با تواضع مسئولیت کامل همه اشتباهات خود را پذیرفته و از آن درس گرفته است.

جانسون اعلام کرد که باید به سمت جلو حرکت کرد و روی اولویت‌های کشور متمرکز شد. وی با اشاره به چالش‌هایی مانند جنگ در اوکراین و افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها تلاش کرد تا پرونده تخلف‌های صورت گرفته را بی‌اهمیت نشان دهد و از عواقب آن بگریزد.

سو گری، مقام ارشد دولتی، در این گزارش بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا را مقصر مهمانی‌های متعدد در دوران قرنطینه کرونا دانست.

گری در گزارش نهایی خود در مورد پارتی گیت نوشت: بسیاری از این رویدادها نباید اجازه برگزاری را می یافت. داونینگ استریت شکست رهبری و عدم توانایی قضاوت و ارزیابی را نشان داده است. رهبری سیاسی و اداری باید مسئولیت این فرهنگ را بر عهده بگیرد.

در این گزارش آمده است: کارکنان دولتی تصور می‌کردند که مجاز به شرکت در این مهمانی‌ها هستند زیرا سیاستمداران برجسته نیز در آن حضور داشتند. در این مهمانی‌ها بعضا مصرف بیش از حد الکل وجود داشت. گری گفت که بسیاری از مردم از چنین رفتاری در قلب دولت ناامید هستند.

گزارش سوگری جزئیات و عکس‌های بیش از دوازده مهمانی در دادونیگ استریت، مقر دولت در لندن را فاش می‌کند که جانسون حداقل در برخی از آنها شرکت کرد. این جشن‌ها در زمان قرنطینه کرونا در بریتانیا برگزار شد، زمانی که محدودیت‌های شدید ارتباطی بر کشور حاکم بود و افراد اجازه شرکت در مراسم تشییع جنازه آشنایان را هم نداشتند.

به نوشته روزنامه "تاگس اشپیگل"، بعد از انتشار گزارش درباره برگزاری پارتی‌های ضد قواعد کرونای در داونینگ استریت برخی نمایندگان محافظه کار دیگر در انگلیس اعتماد خود را از نخست وزیر سلب کردند.

جان بارون، نماینده محافظه کار پارلمان انگلیس گفت ادعای جانسون مبنی بر بی‌اطلاعی وی از جشن‌های داونینگ استریت به سادگی قابل اعتماد نیست.

دیوید سیموندز، نماینده محافظه کار پارلمان نیز از بوریس جانسون، رئیس محافظه کار دولت خواست استعفا دهد. پیش از این، جولیان استوردی جانسون، از دیگر نمایندگان محافظه کار پارلمان انگلیس حمایت خود را از جانسون سلب کرده بود. به این ترتیب تعداد مخالفان داخلی حزب جانسون به 18 نفر رسید.

با این همه موقعیت جانسون همچنان امن به نظر می رسد. برای ایجاد رای عدم اعتماد در فراکسیون حزب 54 نماینده محافظه کار باید اعتماد خود را از جانسون پس بگیرند.

«کی‌یر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس هم بعد از انتشار گزارش سوگری هشدار داد که به موجب تخلفات دولت، قانون تضعیف شده است. وی گفت: وقتی رهبران ما از استانداردها کوتاهی می‌کنند وظیفه مجلس است که مسئولانه، صادقانه و در راستای منافع مردم رفتار کند.

این نماینده پارلمان خواستار کناره‌گیری فوری نخست وزیر از قدرت شد و گفت که گزارش منتشر شده نشان دهنده توهین دولت به فداکاری مردم در دوران قرنطینه است. «استارمر» دولت جانسون را متهم کرد که یک قانون برای خود و یک قانون برای دیگران وضع می‌کند.