چهارشنبه 3 بهمن 1403

واکنش کدخدایی به شایعه لابی احمدی‌نژاد با شورای نگهبان

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
واکنش کدخدایی به شایعه لابی احمدی‌نژاد با شورای نگهبان

تأیید یا عدم تأیید صلاحیت احمدی‌نژاد در صورت ورود دوباره به انتخابات محل بحث است. نشانه‌ها گواهی بر این نیست که او با موضعی متفاوت یا چراغ سبز از سوی شورای نگهبان روبه‌رو خواهد شد؛ تا جایی که سال 96 نیز آیت‌الله جنتی به محمدرضا باهنر گفته بود احمدی‌نژاد در‌صورتی‌که قصد شرکت در انتخابات داشته باشد، دنبال فتنه است.

تا زمانی که یک رسانه عربی به ماجرا ورود نکرده بود، سخنگوی شورای نگهبان لزومی به توضیح ندید؛ درحالی‌که پیش از این هم برخی چهره‌های سیاسی مدعی شده بودند رئیس سابق دولت برای گرفتن تأیید صلاحیت خود در انتخابات 1400، شروع به لابی با شورای نگهبان کرده است.

روز گذشته عباسعلی کدخدایی ادعای یک رسانه عربی مبنی‌بر رایزنی احمدی‌نژاد با این شورا را تکذیب کرد و در توییتی نوشت: برخی انتخابات ریاست‌جمهوری را خیلی زود شروع کرده‌اند و هرازگاهی با اخبار خودساخته، ملاقات‌های فرضی افراد را با شورای نگهبان مطرح می‌کنند! شورای نگهبان تاکنون هیچ ملاقات رسمی و غیررسمی‌ای با داوطلبان احتمالی نداشته و به این زودی‌ها نیز نخواهد داشت.

به نوشته عربی‌پست، مرتضی طلایی، سیاست‌مدار اصولگرا، به این رسانه گفته است: «در هفته‌های اخیر، دوستان احمدی‌نژاد شروع به مذاکره با شورای نگهبان کرده‌اند تا موافقت آن با پذیرش صلاحیت احمدی‌نژاد در انتخابات آینده را تضمین کنند.

یکی‌دیگر از اعضای مجلس که نزدیک به احمدی‌نژاد است، گفت دراین‌باره با آیت‌الله احمد جنتی دیدار کردیم، اما ایشان خواستار زمان کافی برای فکر بیشتر شدند. این در حالی است که یک منبع نزدیک به احمدی‌نژاد تأکید کرد مذاکره با شورای نگهبان به‌صورت مستقیم انجام شده و احمدی‌نژاد که شخصا با تعدادی از اعضای شورای نگهبان دیدار کرده است، تصمیم جدی برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری دارد و از طریق راه‌های مختلف تلاش می‌کند از مانع شورای نگهبان عبور کند».

این در حالی است که پیش‌تر طلایی گفته بود آنچه درباره رایزنی‌های احمدی‌نژاد با شورای نگهبان مطرح کرده، صرفا تحلیل و گمانه زنی بوده، نه مبتنی بر خبر و مستندات!

خود احمدی‌نژاد به‌تازگی در گفت‌وگویی اسکایپی با شبکه یواس‌ایران و در پاسخ به این پرسش که آیا در انتخابات پیش‌رو کاندیدا می‌شوید و چه پیامی برای ایران‌دوستان دارید، گفته بود: «فکر می‌کنم تا انتخابات خیلی وقت داریم و باید به فکر امروز باشیم. امسال در کل دنیا سال تحولات است و باید خودمان را برای آن آماده کرده و مراقب باشیم ملت‌ها آسیب نبینند. امروز بیشتر از آنکه مراقب یک منطقه باشیم، باید فکر جهان، اصلاح و تغییر آن باشیم. هر تغییر در ضعف جهان و در ضعف جامعه انسانی رخ می‌دهد. من فرد کوچکی از هفت میلیارد جمعیت جهان هستم که دوست دارم جهان آزادی و عزت داشته باشد. درباره انتخابات فکری نکرده و شخصا تمایلی ندارم، اما مثل همه ایرانیان آماده فداکاری هستم».

تأیید یا عدم تأیید صلاحیت احمدی‌نژاد در صورت ورود دوباره به انتخابات محل بحث است. نشانه‌ها گواهی بر این نیست که او با موضعی متفاوت یا چراغ سبز از سوی شورای نگهبان روبه‌رو خواهد شد؛ تا جایی که سال 96 نیز آیت‌الله جنتی به محمدرضا باهنر گفته بود احمدی‌نژاد در‌صورتی‌که قصد شرکت در انتخابات داشته باشد، دنبال فتنه است.

عباس امیری‌فر، از نزدیکان سابق احمدی‌نژاد، به‌تازگی مدعی شده بود شواهدی مبنی‌بر تغییر رویکرد احمدی‌نژاد و تغییر ترکیب تیمش وجود دارد. او گفته بود این به آن معناست که او حلقه پیشین را که از سوی اصولگرایان به جریان انحرافی معروف شده بودند و چهره‌های اصلی‌اش را که این روز‌ها در زندان هستند، کنار می‌زند.

حشمت فلاحت‌پیشه، نماینده ادوار مجلس، دیروز درباره تأیید صلاحیت احمدی‌نژاد از سوی شورای نگهبان گفت: بنده نمی‌توانم درباره نوع تصمیم‌گیری اعضای شورای نگهبان نظر قطعی ارائه بدهم؛ زیرا روند «تأیید» یا «رد صلاحیت» در آن نهاد سازوکار مختص به خود را دارد؛ اما اگر به حافظه تاریخی خود رجوع کنیم، افرادی را پیدا خواهیم کرد که گاهی در یک دوره رد شده و در مرحله‌ای دیگر توانسته‌اند از شورای نگهبان اذن ورود به عرصه انتخابات را اخذ کنند.

با این تفسیر، می‌توان گفت شاید آقای احمدی‌نژاد نیز بتواند به‌عنوان کاندیدا در انتخابات سال 1400 حضور داشته باشد. فلاحت‌پیشه در پاسخ به این پرسش که اگر احمدی‌نژاد از سد شورای نگهبان عبور کند، آیا این احتمال وجود دارد که بخشی از اصولگرایان دوباره به سمت او تمایل پیدا کنند، افزود: افراد حاضر در جریانات سیاسی ایران جزء فرصت‌طلب‌ترین بازیگران سیاسی هستند. متأسفانه همین نگاه فرصت‌طلبانه باعث شده در کشور ما احزاب به معنای واقعی شکل نگیرند. در کشور ما جریانات سیاسی به این دلیل که نمی‌خواهند زیر بار تعهد بروند، تبدیل به قاتلان احزاب شده‌اند؛ زیرا ماهیت «حزب» بر این اصل استوار است که در برابر فعالیت‌ها و وعده‌های داده‌شده پاسخ‌گو باشد.

منبع: روزنامه شرق