ورود ناآگاهانه افراد در زنجان به زیستگاه پلنگها علت حمله آن بوده است
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان در مورد علت حمله پلنگ به انسان به صورت متوالی در یک ماه گذشته در استان زنجان گفت: ورود ناآگاهانه افراد به زیستگاه و قلمرو پلنگها علت حمله آنها بوده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پرویز رستمی در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به 3 مورد حمله پلنگ به انسانها طی فروردین سال جاری در استان زنجان اظهار داشت: افراد به زیستگاه پلنگ رفتهاند و در واقع پلنگ نیز برای دفاع از خود به آنها حملهور شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون حتی یک گزارش از حمله پلنگ به یک فرد در داخل و حواشی روستاها واصل نشده است، خاطرنشان کرد: این نشان میدهد که مردم به زیستگاه پلنگ میروند و در واقع پلنگ نیز مجبور به حمله است. برای مثال؛ در حمله پلنگ در روستای سلیمانبلاغی زنجان، فرد زخمیشده به یک غار در منطقهای رفته بود که بسیار دورتر از روستا و در ارتفاع است.
رستمی افزود: این افراد برای در امان ماندن از باران به داخل غار که محل زیست پلنگ است، رفته بودند و پلنگ نیز برای دفاع از خود به آنها حمله کرده است.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان در پاسخ به اینکه این تعداد حمله پلنگ به انسان در سالهای گذشته سابقه نداشته است، گفت: سالهای قبل، سابقه نداشته اما الان فصل زادآوری است.
وی افزود: پلنگ و حیوانات وحشی در فصول جفتگری و زادآوری برای تهیه غذا از زیستگاه خود بیرون میروند و در واقع نگران فرزندان خود هستند که در صورت مشاهده انسانها که به زیستگاه آنها رفتهاند، حمله میکنند.
رستمی با بیان اینکه شاید اگر آن افراد به زیستگاه پلنگ نمیرفتند، پلنگ نیز به آنها حمله نمیکرد، خاطرنشان کرد: کل حیوانات از انسان فرار میکنند مگر اینکه در تنگنا قرار بگیرند و بخواهند از خود دفاع کنند و یا هار شوند که در این صورت به انسان و هر موجود دیگری حمله میکنند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه زیستگاه پلنگ مشخص است، گفت: به مردم و طبیعتگردان توصیه میشود که هنگام مراجعه به طبیعت به صخرهها نزدیک نشوند و به محیطهای باز بروند ضمن اینکه در چنین جاهایی تنها نباشند و چند نفری به تفریح بروند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان افزود: در فصل بهار که مردم به طبیعت میروند، توصیه میشود که اگر بره آهو، توله حیوانات گوشتخوار و جوجه پرنده را تنها میبینند به هیچ وجه آن را از طبیعت جدا نکنند.
وی با بیان اینکه معمولاً مادر این حیوانات از انسانها ترسیده و به کنار میرود و فرزندانشان تنها میماند، اظهار داشت: این در حالی است که مادر از دور میبیند و منتظر است تا زمانی که افراد کنار رفتند، دوباره برگردد و بچه خود را ببرد.
رستمی گفت: در سالهای گذشته مواردی بود که بره آهو را به محیط زیست تحویل دادهاند اما همکاران ما آن بره را دوباره به همان محلی که پیدا شده است، بازگردانده و از دور رصد کردهاند که مادر بعد از چند ساعت به آنجا مراجعه کرده و بره خود را برده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی موارد نیز با حس کردن بوی انسان از ترس نمیتواند به آنجا مراجعه کند، افزود: به مردم توصیه میشود چنین برهها و جوجه پرندهها را به هبچ وجه از طبیعت جدا نکنند چرا که چه گوشتخوار باشد و چه چهارپای پستاندار در هر صورت نمیتوان به طبیعت رها کرد چرا که با انسان، خو گرفته و خطرناک میشود.
انتهای پیام /