ورود وزارت به بدهی شطرنج / پهلوانزاده: بابت میزبانی بدهی نداریم
انتشار گزارش بدهی 140 هزار یورویی شطرنج ایران به فدراسیون جهانی، ورود وزارت ورزش به این موضوع و سئوال از رئیس پیشین فدراسیون ایران را به دنبال داشت.
انتشار گزارش بدهی 140 هزار یورویی شطرنج ایران به فدراسیون جهانی، ورود وزارت ورزش به این موضوع و سئوال از رئیس پیشین فدراسیون ایران را به دنبال داشت.
به گزارش خبرنگار مهر، بدهی شطرنج ایران به فدراسیون جهانی و تبعاتی که می تواند برای این رشته و شاید هم ورزش کشورمان به همراه داشته باشد موضوعی بود که خبرگزاری مهر دو روز پیش در مطلبی با عنوان «بدهی 140 هزار یورویی شطرنج ایران به فیده / دردسرهای میزبانی بزرگ ادامه دارد» به آن پرداخت.
طبق این گزارش و اطلاعات دریافتی خبرنگار مهر از مسئولان فعلی فدراسیون شطرنج، این فدراسیون بابت مسابقات قهرمانی زنان جهان که چهار سال پیش با حضور 63 چهره مطرح شطرنج جهان در ایران برگزار شد به فدراسیون جهانی (فیده) بین 60 تا 70 هزار یورو بدهی دارد. بدهی دیگری به میزان 75 هزار یورو هم بابت حق عضویت بازیکنان، مربیان و داوران در پرونده ایران ثبت شده است.
انتشار این گزارش اما ورود وزارت ورزش را به همراه داشته است. مهدی علی نژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش در تماس با مهرداد پهلوان زاده رئیس پیشین فدراسیون شطرنج پیگر موضوع شده است چراکه مسابقات قهرمانی زنان جهان در دوره وی برگزار شد و بخش دیگر بدهی شطرنج هم به دوره ریاست وی ربط داده شده است.
مهرداد پهلوان زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با تایید این موضوع و تکذیب آنچه در مورد بدهی شطرنج ایران به فدراسیون جهانی بابت «میزبانی» عنوان شده در مورد آن توضیحات لازم را ارائه کرد.
پهلوان زاده گفت: بابت مسابقات قهرمانی زنان جهان و برگزاری آن در تهران یک قسط از بدهی های ایران به مبلغ 50 هزار یورو باقی ماند که فدراسیون بابت آن از فدراسیون جهانی تخفیف گرفت. در واقع این بخش بدهی به فیده پرداخت نشد اما با تخفیف داده شده الزامی هم برای تسویه حساب آن نیست.
رئیس پیشین فدراسیون شطرنج با تاکید بر اینکه کل بدهی شطرنج ایران به فدراسیون جهانی حدود 70 هزار یورو است، ادامه داد: در آخرین نشست هیات رئیسه فدراسیون جهانی شطرنج که دو ماه پیش برگزار شد، بدهی هر یک از کشورهای عضو مشخص و اعلام شد. در همان جلسه هم بدهی ایران همین مبلغ 70 هزار یورو عنوان شد و هیچ اشاره ای هم به بدهی به جامانده از مسابقات قهرمانی زنان جهان نشد.
پهلوان زاده با بیان اینکه مدارکی که موید میزان بدهی ایران است را به معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش ارائه کرده است، تصریح کرد: بعد از پیگیری وزارت ورزش بابت رقم 140 هزار یورویی که به عنوان بدهی شطرنج مطرح شده بود، مدارک لازم را در اختیار آقای علی نژاد قرار دادم. حتی بابت اطمینان خاطر بیشتر با خزانه دار فدراسیون جهانی هم مکاتبه کرده و در مورد رقم بدهی ایران استعلام گرفتم. وی هم بدهی حدود 70 هزار یورویی را تایید کرد.
وی در ادامه با تاکید دوباره بر اینکه طبق اسناد و مدارک ایران بابت میزبانی مسابقات قهرمانی زنان جهان و به خاطر تخفیف فدراسیون جهانی ملزم به پرداخت قسط آخر خود نیست، گفت: از سالهای 1386 تا 1390 سه مربی خارجی همزمان با شطرنج ایران همکاری داشتند. حقوق ماهیانه هر یک از این مربیان بین 3 تا 6 هزار یورو بود. با احتساب بلیت رفت و برگشت و اسکان آنها در ایران، سالیانه بیش از 150 هزار یورو برای این مربیان هزینه می شد. بدهی 70 هزار یورویی نسبت به این ارقام که حدود 12 سال پیش پرداخت می شد واقعا رقم ناچیزی است اما نمی دانم چرا اینگونه مبالغ را بزرگ جلوه می دهند.
رئیس پیشین فدراسیون شطرنج که اسفندماه سال گذشته دوره ریاستش در این فدراسیون به پایان رسید، تاکید کرد: مسابقات قهرمانی زنان جهان رویداد بزرگی بود که فدراسیون شطرنج موفق به کسب امتیاز برگزاری آن در ایران شد. کدام رشته کشورمان تاکنون رقابتی را در این سطح میزبانی کرده است؟ ما این مسابقات را علی رغم کارشکنی های معاندین خارج از کشور که سعی در تحریم این مسابقات به خاطر حجاب داشتند موفقیت آمیز برگزار کردیم و پرونده آن را با تخفیفی که از فیده گرفتیم، برای همیشه بستیم درحالی که پشت ما را خالی کرده بودند. حالا هم از بدهی های به جامانده صحبت می شود که صحت ندارد و مدارک آن را به معاون وزیر ارائه کرده ام.
پهلوان زاده با یادآوری دوره ریاست چهار ساله اش در فدراسیون شطرنج گفت: طی این مدت موفقیت های بزرگی برای این رشته به دست آمد؛ در رقابت های تیمی آسیا قهرمان شدیم. در ریتنیگ جهانی از رده 50 به 20 صعود کردیم آنهم در شرایطی که به لحاظ مالی و امکانات وضعیت ایده آلی نداشتیم. در کدام رشته طی مدت زمان چهار سال این میزان ارتقا به دست آمده است و یا کدام کشور دیگری در رشته شطرنج توانسته است در مدت مشابه چنین جهشی داشته باشد؟
وی تاکید کرد: من شبانه روز در خدمت شطرنج بودم اما نه به خاطر عشق به میز ریاست بلکه به خاطر علاقمندی به این رشته. البته متاسفانه وقتی کار خوب انجام می شود به چشم کمتر کسی می آید و بیشتر به دنبال تخریب فرد هستند.
رئیس پیشین فدراسیون شطرنج در پایان گفت: الان هم هر جا لازم باشد کنار شطرنج و اهالی این رشته خواهم بود اما واقعیت این است که در مورد چهار سال گذشته پرونده بسته شده است.