ورود 50 هزار گردشگر چینی به ایران در هفتماهه امسال
بهگزارش گروه محیط زیست و گردشگری خبرگزاری فارس، علی اصغر شالبافیان عصر امروز یکشنبه 7 آبان 1402 در نشست کمیته فنی همکاریهای گردشگری ایران و چین که با حضور معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین در محل سالن ظروف سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد با بیان این مطلب، اظهار کرد: ابتدا از مهماننواری گرم چینیها از هیئت ایرانی در ماه گذشته تشکر میکنم و خوشحالم که پس از مدت کوتاهی از آن دیدار، امروز میزبان معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین در تهران هستیم.
او گفت: ایران در چندماه گذشته و خصوصا بعد از برطرف شدن کرونا، میزبان گردشگران چینی زیادی بود. در هفته ماهه امسال، حدود 50 هزار گردشگر چینی وارد ایران شدند. یا توجه به این که تعداد پروازهای ما نصف تعداد سال 98 است، این آمار نشاندهنده تقاضای بالای گردشگران چینی برای سفر به ایران است.
شالبافیان ادامه داد: قطعا قراردادن نام ایران بهعنوان یک مقصد برتر گردشگری از سوی دولت چین در برنامههای گردشگری این کشور، در افزایش این تقاضاها بیتاثیر نبوده است از این رو از وزارت فرهنگ و گردشگری چین و نیز سفارت چین در ایران تشکر میکنم.
معاون گردشگری کشورمان ادامه داد: تعاملات گردشگری بین دو کشور وظیفه ما را سنگین میکند تا میزبانی شایستهای از مهمانان دو کشور داشته باشیم و امید دارم در این جلسه موضوعاتی که مطرح میشود بتواند به تحقق این مهم کمک کند.
ایران و چین دو تمدن باستانی هستند
لواینگ چوآنگ معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین نیز در این نشست در سخنانی با قدردانی از مهماننوازی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایران گفت: خوشحال هستم که امروز در تهران زیبا مهمان شما هستم تا بتوانیم درباره تقویت همکاریهای گردشگری دو کشور صحبت کنیم. آنچه که باعث خوشحالی من شده است، دیدار مجدد در فاصله یک ماه با آقای شالبافیان معاون گردشگری ایران است که دیدار اول در چین و دیدار دوم در ایران انجام شد.
او افزود: چندی پیش نیز در دیدار روسای جمهور دو کشور ایران و چین موضوعات مرتبط یا توسعه گردشگری مورد توافق سران دو کشور قرار گرفته است.
معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین اضافه کرد: ایران و چین به عنوان دو تمدن باستانی دارای ظرفیتهای غنی هستند و میتوانند در زمینههای گستردهتری همکاری داشته باشند. در حال حاضر گردشگری در حال توسعه است و پروازهای متعددی بین ایران و چین برقرار است و اعزام تورهای گردشگری بین ایران و چین به حالت قبل از کرونا باز میگردد.
لواینگ چوآنگ ادامه داد: پیوستن ایران به سازمان شانگهای و اجلاس بریکس، فرصتهای زیادی را برای همکاری دوجانبه بین ایران و چین فراهم آورده است.
او در ادامه گفت: حمایت و همکاری بین شرکتها و فعالان بخش خصوصی میتواند یکی از محورهای توسعه گردشگری بین ایران و چین باشد که در این میان تاکید ما بر حوزههای گردشگری روستایی و نیز گردشگری دریایی و سفر با کشتیهای تفریحی است.
این مقام چینی در ادامه به گردشگری هوشمند اشاره کرد و افزود: توسعه فناوری ارتباطات باعث تحول در زندگی مردم شده است، چین علاقهمند است در حوزه گردشگری دیجیتال، هوش مصنوعی و... با ایران همکاری داشته باشد.
او افزود: پایبندی به توسعه گردشگری سبز نیز یکی دیگر از حوزههایی است که چین علاقهمند به همکاری با ایران است که صرفهجویی در مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست از موضوعاتی است که در گردشگری سبز به دنبال آن هستیم.
او خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و گردشگری چین آمادگی دارد تا در راستای تقویت همکاریهای گردشگری بین دو کشور تشریک مساعی داشته باشد و در این باره آمادگی کامل داریم.
در این نشست همچنین مدیران تشکلهای بخش خصوص گردشگری و نیز نماینده هواپیمایی ماهان به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند و در پایان، صورت جلسه اولین نشست کمیته فنی همکاریهای گردشگری بین ایران و چین به امضای معاون گردشگری کشورمان و معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین رسید.
پایان پیام /