دوشنبه 24 شهریور 1404

وزیر خارجه افغانستان: تلاش‌های صلح باید به کاهش خشونت منتهی شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
وزیر خارجه افغانستان: تلاش‌های صلح باید به کاهش خشونت منتهی شود

کابل - ایرنا - وزیر امور خارجه افغانستان گفت: تلاش های صلح باید به کاهش خشونت‌، درگیری و دستیابی به صلحی پایدار و فراگیر در کشور منتهی شود.

به گزارش ایرنا، محمد حنیف اتمر که روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه نشست ژنو 2020 که برای کمک کشورهای جهان در چهار سال آینده سخنرانی می کرد افزود: دولت افغانستان متعهد است تا به جنگ چهار دهه اخیر در این کشور، نقطه پایان بگذارد.

اتمرگفت که تروریسم یک تهدید مشترک برای ما و جامعه‌ی جهانی است و صلح در افغانستان به نفع کشورهای منطقه و جهان است.

وی اضافه کرد که بدون هیچ توافقی، حکومت افغانستان با پذیرفتن خطر، هزاران زندانی طالبان را آزاد کرد، اما خشونت‌ها هنوز هم کاهش نیافته است.

براساس دومین راهبرد ملی صلح و توسعه افغانستان که برای جذب کمک‌های آینده جامعه جهانی به افغانستان ترتیب شده است، قرار است حکومت افغانستان در نشست ژنو از کشورهای کمک کننده بخواهد که در چهار سال آینده سالانه سه میلیاردو 800 میلیون دلار به افغانستان کمک کنند.

به گفته مقامات دولتی در صورتی که کمک های خارجی ادامه یابد انتظار می رود که افغانستان سالانه به رشد 3/5 درصدی برسد.

دولت افغانستان همچنین خواستار تداوم کمک های غیرنظامی از دو تا سه میلیارد دلار در سال شده است.

در قسمت سوم نیز بیش از 16میلیارد دلار کمک‌های غیرنظامی و نظامی جهان برای چهار سال آینده درخواست شده است، که گفته می شود با این پول وضیعت کنونی اقتصادی ادامه خواهد یافت.

سازمان ملل متحد، فنلاند و وزارت خارجه افغانستان میزبان این نشست هستند و قرار است نشست اصلی فردا با حضور نماینده گان بیش از100 کشور و نهادهای بین المللی برگزار شود.

این در حال است که وزیر امور خارجه افغانستان در ارائه برنامه کاری خود به مجلس نمایندگان برای گرفتن رای اعتماد از قطع کمک های جامعه جهانی برای آینده این کشور هشدار داد.

*س_برچسب‌ها_س*